Αγγελική Σεραφείμ: Η νομική υπόσταση της γυναικοκτονίας, της έμφυλης βίας και του σεξισμού

Newsroom
Αγγελική Σεραφείμ: Η νομική υπόσταση της γυναικοκτονίας, της έμφυλης βίας και του σεξισμού

bet365

Η Αγγελική Σεραφείμ μιλά στην Γεωργία Μοσχονά και το gazzetta.gr

Η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μιλά στη δημοσιογράφο Γεωργία Μοσχονά, για καίρια ζητήματα που αφορούν την ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία.

Το #metoo που έσπασε το απόστημα στο χώρο του θέατρου, οι κύριες εκφάνσεις της ανισότητας των δύο φύλων και η νομική αναγνώριση του όρου της γυναικοκτονίας που ναι μεν χρησιμοποιείται κοινωνικά αλλά δεν υποστηρίζεται νομικά.

Με ποιον τρόπο μπορούμε να ενθαρρύνουμε γυναίκες που βιώνουν κακοποιητικές καταστάσεις να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής;


Υπάρχει σεξισμός στις δικαστικές αίθουσες;


Εχουν αλλάξει τα Media στο θέμα της παρουσίασης των δύο φύλων;

Περισσότερα για το #thema_isotitas

Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν αποτελούν προσωπικές απόψεις του συντάκτη / της συντάκτριας και δεν απηχούν απαραίτητα τις απόψεις του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ ή του Διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα (Ίδρυμα Μποδοσάκη σε συνεργασία με το SolidarityNow).

Το Έργο «Η Ισότητα των Φύλων στην Πρώτη Σελίδα» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εταίρο τη Liquid Media.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

banner

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα