Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 7ος «Περίπατος Φιλίας – Αθήνα 2022»

Newsroom
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο 7ος «Περίπατος Φιλίας – Αθήνα 2022»
Για 7η χρονιά πραγματοποιήθηκε - με πολύ μεγάλη επιτυχία - ο «Περίπατος Φιλίας – Αθήνα 2022», του εθελοντικού οργανισμού Best Buddies Greece - Φιλαράκια Ελλάδος.

Στην Πλ. Συντάγματος μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα μας, να ενημερωθούν για το έργο & τις δράσεις μας, να γνωρίσουν τα δικά μας Φιλαράκια καθώς και να παίξουν με τον ξυλοπόδαρο Pipi Paf Pouf και να κάνουν facepainting από την ομάδα του ΙΕΚ ΑΛΦΑ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στη Πλ. Συντάγματος, ο Χορηγός Επικοινωνίας – Αθήνα 9,84 μας διασκέδασε με επιτυχίες της ελληνικής & ξένης μουσικής σκηνής & όλοι οι συμμετέχοντες και τα Φιλαράκια άκουσαν και ερμήνευσαν μαζί για πρώτη φορά το δικό μας μοναδικό τραγούδι «Φιλαράκι».

Ένα εντυπωσιακό θέαμα είδαμε από την Capoeira Athens όπου είχαν την χαρά οι παρευρισκόμενοι να αλληλεπιδράσουν & να χορέψουν μαζί με την ομάδα. Οι συμμετέχοντες χόρεψαν και διασκέδασαν μαζί με την χορευτική ομάδα Kabeiria - Casa De Arte που ξεσήκωσε την πλατεία με latin κινήσεις.

Μαζί μας ήταν και η ομάδα κρουστών Quilombo, οι οποίοι για άλλη μια χρονιά έδωσαν τον παλμό και το σύνθημα για την έναρξη του περιπάτου μας, υπό τη προστασία της Ομάδας Διάσωσης Δέλτα. Η οδός Ερμού γέμισε πολύχρωμα πανό με συνθήματα αγάπης και αποδοχής της διαφορετικότητας. Άλλωστε σκοπός του Περιπάτου μας, είναι η διάδοση του μηνύματος «Η φιλία είναι δώρο» κι εμείς υποστηρίζουμε νέους με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

σφσφσ

Φτάνοντας στην Πλ. Μοναστηρακίου, ο κόσμος που μας ακολουθούσε σε όλη την διαδρομή, διπλασιάστηκε και μαζί με όλες τις ομάδες, κλείσαμε την όμορφη αυτή μέρα με μία μεγάλη αγκαλιά & προσμονή ότι το μέλλον για τα άτομα με αναπηρία θα είναι ευοίωνο, χωρίς διακρίσεις & κοινωνικούς αποκλεισμούς.

Είμαστε ευγνώμονες για την τεράστια συμμετοχή εθελοντών και περιπατητών, για την στήριξη εταιρειών και την αγκαλιά όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση μας. Ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί σε επόμενες δράσεις πάντα με σκοπό την κοινωνική συμπερίληψη και την αποδοχή.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Αθηναίων, τους Χορηγούς μας ΕΥΔΑΠ Α.Ε., STOP Personal Protective Equipment, τους Υποστηρικτές ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ, DOLE Hellas, Ομάδα Διάσωσης Δέλτα, τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, τον Χορηγό Επικοινωνίας ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Δωρητή μας το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα