Ελλάδα - ΗΠΑ 16-11 : Με ψυχή στα ημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ελλάδα - ΗΠΑ 16-11 : Με ψυχή στα ημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, νίκησε τις ΗΠΑ με 16-11 και είναι στα ημιτελικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Εκεί θα περιμένει είτε την Ουγγαρία, είτε την Ιταλία.

Οι μάγκες με το γαλανόλευκο σκουφάκι συνεχίζουν να γράφουν ιστορία. Ξεπερνώντας τα προβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών νίκησε τις ΗΠΑ με 16-11 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο αντίπαλός της στον ημιτελικό της Παρασκευής (1/7) θα είναι η νικήτρια του ντέρμπι ανάμεσα στην Ουγγαρία και την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, που θα γίνει το βράδυ της Τετάρτης (29/6, 22:00, EΡΤ Sports).

Η εθνική ομάδα για 5η φορά στην ιστορία της μπαίνει σε τροχιά μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, και μετά το χάλκινο στο Μόντρεαλ το 2005 και στο Καζάν το 2015, η Ελλάδα θα επιζητήσει όχι απλά να ανέβει, αλλά να φθάσει στην κορυφή του κόσμου.

H εθνική ομάδα 10 μήνες πριν έφθανε στο ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, τώρα στη «Μέκκα» της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης το «Άλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης θέλει ΜΟΝΟ το ΧΡΥΣΟ.


Ο προημιτελικός απέναντι στις ΗΠΑ είχε το ρόλο του φαβορί και το απέδειξε περίτρανα, ακόμα όταν ήρθαν τα στραβά. Στα πρώτα λεπτά της β' περιόδου ο Μάνος Ζερδεβάς αναγκάστηκε εξ αιτίας τραυματισμού στο αριστερό χέρι να δώσει τη θέση του στον Παναγιώτη Τζωρτζάτο, κάτω από την εστίας της εθνικής ομάδας.

Αυτό το απρόοπτο έφερε για λίγα λεπτά σύγχυση στους διεθνείς παίκτες, οι Αμερικάνοι το εκμεταλλεύτηκαν και σε ένα «ανώμαλο» οκτάλεπτο με 10 γκολ και επιμέρους 6-4 υπέρ των ΗΠΑ το παιχνίδι απέκτησε χαρακτήρα ντέρμπι.


Όμως στο ημίχρονο οι παίκτες ηρέμησαν και επανέφεραν την τάξη. Ο Τζωρτζάτος φάση με τη φάση έβρισκε ρυθμό, η άμυνα άρχισε πάλι να λειτουργεί και τα δύο γκολ από τους Βλαχόπουλο και το γκολ από τον Γούβη, έκαναν το 10-7.

Από εκεί και πέρα τα πάντα πήραν το δρόμο τους. Οι Αμερικάνοι παίζοντας στο ίδιο μονότονο και χωρίς φαντασία παιχνίδι τους, απλά έβλεπαν τη διαφορά να μεγαλώνει και το τελικό 16-11 να δείχνει την πραγματική διαφορά ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-6, 3-0, 6-4

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 3 , Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης 5, Γούβης 1, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 3, Τζωρτζάτος.

ΗΠΑ (Ουντόβισιτς): Γουέινμπεργκ, Ντοντ 1, Βάβιτς, Γκρόγουελ 2, Ντάουμπε 2, Έρχαρντ, Χάλοκ 3, Γούντχεντ, Μπόουεν 3, Στίβενσον, Φάρμερ, Ίρβινγκ, Χόλαντ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα