Μωραΐτης: «Η Γ.Γ.Α και η Περιφέρεια Αττικής τελειώνουν την άθληση στο Αττικό Άλσος»

Newsroom
Μωραΐτης: «Η Γ.Γ.Α και η Περιφέρεια Αττικής τελειώνουν την άθληση στο Αττικό Άλσος»

bet365

Για «έξωση των ελεύθερα αθλούμενων» στο Αττικό Αλσος κάνει λόγο η ερώτηση προς το Υπουργείο Πολιτισμού που κατέθεσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θάνος Μωραΐτης.

Στην ερώτηση που μαζί με τον κ. Μωραΐτης υπογράφουν ακόμη 13 βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γίνεται λόγος για «επί της ουσίας έξωση των ελεύθερα αθλούμενων από το Αττικό Άλσος».

Συγκεκριμένα προς το αρμόδιο Υπουργείο τονίζεται πως «με ευθύνη και επιλογή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχει προχωρήσει η επιχειρηματική χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αττικού Άλσους από Αθλητικό Σωματείο, εγκαταστάσεις που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν δωρεάν».


Η δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πραγματοποιείτο εδώ και τρία χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αττικό Άλσος - Άθληση για μικρούς και μεγάλους», στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μωραΐτης επισημαίνει πως μέλημα αυτής της συνεργασίας ήταν «η αθλητική αξιοποίηση του Αττικού Άλσους, από εκατοντάδες πολίτες, όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στα προγράμματα εκμάθησης τεσσάρων δημοφιλών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, βόλεϋ, τένις, μπάσκετ)». Ο στόχος, δε, του προγράμματος «Άθληση για όλους» είναι «η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η άθληση και αναψυχή όλων των πολιτών, ανδρών και γυναικών».


Όσο αφορά τις ερωτήσεις είναι οι παρακάτω:
-Ποιοι είναι οι λόγοι που επέφεραν αλλαγές στην προγραμματική σύμβαση;
-Με ποια κριτήρια και ποιες νόμιμες διαδικασίες επιλέγεται από τον Υφυπουργό Αθλητισμού το συγκεκριμένο αθλητικό σωματείο;
-Προτίθεται να λάβει μέτρα διορθωτικής παρέμβασης, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα των πολιτών για ελεύθερη και δωρεάν άθληση στις συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις;

 

Τελευταία Νέα