Τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τριχόπτωση: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Είναι φανερό πως η τριχόπτωση έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία του ατόμου. Συχνά, η έντονη αραίωση συνοδεύεται από έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που αποδέχονται την φαλάκρα και υιοθετούν ένα νέο look.

«Η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μπορεί να εμποδίσει την αραίωση», αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Τα αίτια της τριχόπτωσης

Αν και τα αίτια της τριχόπτωσης ποικίλλουν, ο κυριότερος παράγοντας της είναι η ανδρογενετική αλωπεκία, η οποία αποτελεί ένα εξελικτικό φαινόμενο. Τα ανδρογόνα επηρεάζουν τους θύλακες των τριχών και παρατηρείται αραίωση στο μπροστινό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής και στις κροταφικές χώρες. Κατόπιν η αραίωση μπορεί να επεκταθεί και στην κορυφή του τριχωτού. Στις γυναίκες η αραίωση είναι διάχυτη.

Τριχόπτωση & Θεραπεία

Ανάλογα με την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος προτείνεται και η κατάλληλη θεραπεία.

#1 Τοπική αγωγή

Συνήθως, εφαρμόζονται τοπικά στην περιοχή φάρμακα που αναστέλλουν την 5α-αναγωγάση όπως είναι για παράδειγμα η μινοξιδίλη και η φιναστερίδη. Πραγματοποιείται τοπική χρήση στο τριχωτό της κεφαλής σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου και βοηθούν στην ενίσχυση της ήδη υπάρχουσας τριχοφυΐας.

Αν και τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά μετά από μερικούς μήνες χρήσης, η διακοπή τους επαναφέρει ξανά το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις χορηγείται και από του στόματος φιναστερίδη.

#2 Κλινική θεραπεία

Όταν η τριχόπτωση έχει προχωρήσει αισθητά και η αποκατάσταση των μαλλιών δεν είναι εφικτή με τις παραπάνω μεθόδους, η μόνη λύση για την επαναφορά της πυκνότητας του τριχωτού της κεφαλής είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Ωστόσο, ο δερματολόγος είναι εκείνος που θα κρίνει αν ο ασθενής μπορεί να προχωρήσει σε αυτή την επέμβαση. Με τη μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται μεταφορά τριχοθυλακίων από περιοχές μόνιμης τριχοφυΐας στην περιοχή όπου υπάρχει έντονη αραίωση.

Η πλέον εξελιγμένη μέθοδος Power FUE δεν αφήνει ουλές στο τριχωτό της κεφαλής και χαρίζει μόνιμο και πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

«Στη Derma Hair Clinic έχουμε εμπειρία άνω των 20 ετών στη μεταμόσχευση μαλλιών και μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία.», αναφέρει ο Δρ. Καραλέξης.

uyyiy

Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος

https://www.karalexis.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής), Αθήνα, 11528

 

Τελευταία Νέα