Κλίπερς: Θέλουν να επιστρέψουν από το 0-2 και να γράψουν ιστορία! (vids)

Κλίπερς: Θέλουν να επιστρέψουν από το 0-2 και να γράψουν ιστορία! (vids)

Νίκος Καρφής
Κλίπερς: Θέλουν να επιστρέψουν από το 0-2 και να γράψουν ιστορία! (vids)

bet365

Oι Κλίπερς έχουν φέρει τη σειρά στο 2-2 μετά τα 2 break που δέχθηκαν από τους Μάβερικς και πάνε να γίνουν η 5η ομάδα της ιστορίας που προκρίνεται, ενώ έχει βρεθεί σε τόσο δύσκολη θέση.

Σε θέση φαβορί μπήκαν στη σειρά με τους Μάβερικς οι Κλίπερς, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε η ομάδα του Λέοναρντ και του Τζορτζ στην αρχή.

Το Ντάλας με πρωταγωνιστή τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Τιμ Χάρνταγουεϊ να είναι καθοριστικός, κατάφερε να κάνει 2 break μέσα στο Λος Άντζελες και να προηγηθεί με 2-0 στη σειρά.

Οι Κλίπερς βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση, αφού δεν ήθελαν με τίποτα να βιώσουν άλλη μια αποτυχημένη σεζόν, μετά τον αποκλεισμό πέρυσι από τους Νάγκετς.

Η ομάδα του Τάιρον Λου, έδειξε χαρακτήρα και απάντησε, κάνοντας break μέσα στο Ντάλας στα Game 3 και 4 και ετσι η σειρά έχει έρθει στο 2-2, με το 5ο ματς να επιστρέφει στο Λος Άντζελες και τον Μπάρκλεϊ να λέει πως οι Μάβερικς δεν θα πάρουν άλλο ματς.

Πλέον οι Κλίπερς πάνε να κάνουν κάτι που είναι πολύ σπάνιο για τα playoffs. Η ομάδα του LA μπορεί να γίνει η 5η ομάδα που επιστρέφει μετά από 2 break (0-2) στα 2 πρώτα ματς και προκρίνεται με μεγάλη ανατροπή.

Το Gazzetta θυμίζει τις 4 ομάδες που το έχουν πετύχει στην ιστορία των playoffs.

Λεικερς 1969, ημιτελικοί Δύσης με Ουόριορς (από 0-2 σε 4-2)

Πρώτη φορά που επέστρεψε ομάδα που δέχθηκε 2 break ήταν οι Λέικερς το μακρινό 1969. Οι λιμνάνθρωποι βρέθηκαν στα... σχοινιά, αφού οι Ουόριορς έφυγαν με ψηλά το κεφάλι σε 2 σερί ματς μέσα στην έδρα των Λέικερς. όμως κάπου εκεί οι Λέικερς ξύπνησαν, έδειξαν την κλάση τους και απάντησαν. Κατάφεραν να πάρουν τα τέσσερα επόμενα ματς και να δώσουν απαντήσεις σε όσους τους αμφισβήτησαν για την απόδοση τους στα δύο πρώτα ματς της σειράς. To τελικό 118-78 τα έλεγε όλα στο Game 6, εκεί όπου ο Ουέστ είχε 29 πόντους και ο Τσάμπερλεϊν 11 με 25 ριμπάουντ.

Ροκετς 1994, ημιτελικοί Δύσης με Σανς (από 0-2 σε 4-3)

Οι Ρόκετς του 1994 εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Μάικλ Τζόρνταν από τους Μπουλς και κατέκτησαν το πρωτάθλημα στο τέλος με πρωταγωνιστή τον Χακίμ Ολάζουον. Όμως για να φτάσουν σε αυτόν τον θρίαμβο, έπρεπε να επιστρέψουν από την... κόλαση στους ημιτελικούς Δύσης. Οι Σανς του Μπάρκλει τους έβαλαν δύσκολα, αφού έκαναν 2 break στα 2 πρώτα ματς. Αλλά το Χιούστον ήταν αποφασισμένο εκείνη τη σεζόν και τελικά πέρασε στα 7 ματς. Ο Ολάζουον έκανε ματσάρα στο Game 7 με 37 πόντους και 17 ριμπάουντ σε ένα μοναδικό show.

Μαβερικς 2005, πρωτος γύρος Δυσης με Ροκετς (από 0-2 σε 4-3)

To Nτάλας του Νοβίτσκι έχει για σημαντικότερη στιγμή το πρωτάθλημα του 2011, ωστόσο σίγουρα νιώθει περήφανο και για την ανατροπάρα που έκανε το 2005 κόντρα στους Ρόκετς. Το Χιούστον έφυγε με 2 break από το Ντάλας στο ξεκίνημα της σειράς, παίρνοντας το πάνω χέρι για την πρόκριση, ωστόσο η παρέα του Γερμανού θρύλου δεν ήταν διατεθειμένη να αποχαιρετήσει από τον πρώτο γύρο. Έφερε τη σειρά στα μέτρα της, την οδήγησε σε Game 7 στην έδρα της και εκεί... καθάρισε τη δουλειά, με τον Τζέισον Τέρι να πρωταγωνιστεί με 31 πόντους, ενώ 21 με 11 ριμπάουντ είχε ο Τζος Χάουαρντ.

Σέλτικς 2017, πρώτος γύρος Ανατολής με Μπουλς (από 0-2 σε 4-2)

Πάμε και στο πιο πρόσφατο. Οι Μπουλς νομίζουν πως θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της Ανατολής, αφού κάνει 2 break μέσα στην Βοστώνη στα playoffs του 2017. Αλλά οι Κέλτες απαντούν με εκωφαντικό τρόπο και τρελαίνουν κόσμο, κατακτώντας τη νίκη στα 4 επόμενα ματς. Στο έκτο ματς της σειράς που κρίνει και τον νικητή, ο Μπράντλεϊ είναι πρώτος σκόρερ των Σέλτικς με 23 πόντους, ενώ ακριβώς τους ίδιους έχει ο Μπάτλερ για τους Μπουλς. Όμως το Σικάγο χάνει με 105-83 και μένει εκτός.

 

NBA Τελευταία Νέα