Παναθηναϊκός: Ένας χρόνος... Ρικ Πιτίνο! (pics & vids)

Παναθηναϊκός: Ένας χρόνος... Ρικ Πιτίνο! (pics & vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Ένας χρόνος... Ρικ Πιτίνο! (pics & vids)
Συμπληρώνεται σήμερα (26/12) ένας χρόνος από τότε που ο Ρικ Πιτίνο ανέλαβε και επίσημα τις τύχες του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr επιχειρεί το «flash back» και καταγράφει έργα και ημέρες του Hall Of Famer στο ΟΑΚΑ.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018: Ακουγόταν απίστευτο αλλά ο διάσημος Hall Of Famer και ένας από τους καλύτερους προπονητές στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος, αναμένονταν στην Αθήνα προκειμένου να αναλάβει τις τύχες του Παναθηναϊκού. Το όνομα αυτού; Ρικ Πιτίνο!

Το gazzetta.gr είχε αποκαλύψει τις προχωρημένες συζητήσεις των «πρασίνων» με τον έμπειρο τεχνικό στις 20 Δεκεμβρίου 2018 και μόλις λίγα λεπτά μετά το «διαζύγιο» με τον Τσάβι Πασκουάλ, ο Έιντριαν Βοϊναρόφσκι τις επιβεβαίωσε, και το μόνο που έμενε για να «τελειώσει» και τυπικά η μεγάλη συμφωνία ήταν η άφιξή του στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπερ και εγένετο! Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων του 2018 και λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο Ρικ Πιτίνο εμφανίστηκε στην αίθουσα των αφίξεων και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού: «Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια που προπονώ στην Αμερική, που έρχομαι στην Ευρώπη και που αναλαμβάνω μια ομάδα στα μέσα της σεζόν» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πιτίνο, ο οποίος με το «καλημέρα» της παρουσίας του στην ομάδα εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα:

«Έχω δει τέσσερα βίντεο. Το σουτ είναι μια από τις αδυναμίες της ομάδας. Ελπίζω πως θα φέρουμε κάποια νέα πράγματα στον τρόπο παιχνιδιού σε μικρό χρονικό διάστημα και θα βοηθήσω τους παίκτες» είχε πει χαρακτηριστικά και είχε καταλήξει: «Το πιο σημαντικό είναι να φτάσουμε σε ένα επίπεδο να νικάμε. Δεν γίνεται σε μια νύχτα αυτό. Πρέπει να μάθω τους παίκτες πρώτα, τα καλά τους σημεία, τις αδυναμίες τους».

'Υστερα από την απογευματινή προπόνηση όπου έδωσε κανονικά το «παρών», ο Ρικ Πιτίνο εξηγώντας ότι το να προπονεί τον Παναθηναϊκό είναι σαν να προπονεί τους Μπόστονς Σέλτικς, ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ρικ Πιτίνο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ο Ρικ Πιτίνο έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι της Τετάρτης (26/12) και αμέσως μετά πήγε στο ΟΑΚΑ και έκανε την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση.

Το ντεμπούτο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου 2018 έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μάλιστα στο μεγάλο ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας! Οι «πράσινοι» είχαν πραγματοποιήσει επιβλητική εμφάνιση και είχαν επιβληθεί των Ρώσων με 96-84. Ο Ρικ Πιτίνο είχε γνωρίσει από την πρώτη στιγμή την αποθέωση από τους φίλους των «πρασίνων», ενώ εκείνος φρόντισε να αφήσει για τα... καλά το στίγμα του! Αρχικά με το τάιμ άουτ που προσπάθησε να «ξυπνήσει» τους παίκτες του και στη συνέχεια με τα... βαφτίσια που έκανε στον Λούκας Λεκαβίτσιους, τον οποίο και αποκάλεσε... Σκαϊγουόκερ!

Και φυσικά δεν έμεινε εκεί αφού στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα, όλοι είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν τον (τελείως διαφορετικό σε σχέση με τα όσα επικρατούσαν και είχαν συνηθίσει) τρόπο της σκέψης του. Μάλιστα το ντεμπούτο του στον πάγκο του «τριφυλλιού» έγινε θέμα συζήτησης παγκοσμίως, με τον ίδιο να είχε αρχίσει να βάζει το νερό στο «πράσινο» αυλάκι της νέας καριέρας του. Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν τόσο λαμπερή αφού το δίμηνο που ακολούθησε παραλίγο να αποδειχθεί καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague, ενώ είχε μεσολαβήσει και ο περιβόητος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ο οποίος δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ μετά την αποχώρηση των «ερυθρολεύκων» στο ημίχρονο.

Το 2-5 στην EuroLeague, το ρεσιτάλ στη Βαρκελώνη και η ατάκα για Καλάθη

Μία από τις ατάκες που χρησιμοποιούσε πολύ συχνά ο Πιτίνο αφορούσε το ντέρμπι των «αιωνίων» μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Την παραμονή του ντέρμπι στο ΣΕΦ για την 16η αγωνιστική της EuroLeague, ο Αμερικανός προπονητής είχε πει ότι τα ματς Λούιβιλ-Κεντάκι στο NCAA έμοιαζαν με «παιχνίδια μεταξύ εκκλησιών» συγκριτικά με το ελληνικό ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 79-65 και ο Πιτίνο έλεγε ότι το ντέρμπι των δύο ομάδων είναι ό,τι καλύτερο έχει βιώσει στα 41 χρόνια που ασχολείται με το μπάσκετ.

Εκτός από τα όσα παρουσίασε ο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό, πάντα θα μνημονεύονται οι φοβερές του ατάκες. Για παράδειγμα μετά το ματς με τον Χολαργό στο ΟΑΚΑ και λόγω των αρκετών απουσιών που είχε τότε η ομάδα, είχε πει ότι έδινε το... μισό του συμβόλαιο στον Αλβέρτη για να επιστρέψει στα παρκέ! Μάλιστα είχε αναφέρει ότι δεν αποκτούσε ο Παναθηναϊκός τον Σον Κιλπάτρικ, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ίσως και να το έκανε για να «θολώσει» τα νερά.

Το πρωί της 9ης Ιανουαρίου 2019 και λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ ενώ ο Πιτίνο έλεγε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Έκτοτε ξεκίνησε αρνητικό σερί νικών, αφού το «τριφύλλι» ηττήθηκε κατά σειρά σε Βαρκελώνη, σε Κάουνας και σε Τελ Αβίβ, πριν κάνει μια μικρή... παρένθεση με την Εφές στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια γνωρίσει νεά ήττα από τη Φενέρ στην Πόλη. Μετά και την 22η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είχε 9-13 ρεκόρ και τίποτε δεν έμοιαζε ικανό να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο μεσοδιάστημα και ύστερα από το ματς με την Μπαρτσελόνα όπου ο Παναθηναϊκός έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο με αποτέλεσμα ο Πιτίνο να κάνει την... σχετική αναπαράσταση στην συνέντευξη Τύπου που είχε ακολουθήσει του αγώνα, οι «πράσινοι» ανακοίνωναν την επιστροφή του Έιντριαν Πέιν. Το ρεσιτάλ στις δηλώσες του δόθηκε και μετά την αναμέτρηση με την Κύμη εκτός έδρας όπου είχε... συγκρίνει τον Λεκαβίτσιους με τον Στεφ Κάρι και τον Mighty Mouse ενώ την παραμονή του αγώνα στο Κάουνας έλεγε ότι ήθελε να είχε 13 Λεκαβίτσιους!

Η πρώτη φορά που έγινε ερώτηση στον Πιτίνο για το μέλλον του και το αν σκέφτεται να παραμείνει στον Παναθηναϊκό, ήταν στις 28 Ιανουαρίου 2019 και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Τι είχε πει τότε; «Ήρθα τα Χριστούγεννα και άφησα την οικογένειά μου. Αν η σύζυγός μου με χωρίσει θα μείνω εδώ τα 10 επόμενα χρόνια!»

Στην ιστορία έχει περάσει και η ατάκα του Πιτίνο για τον Νικ Καλάθη μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ: «Έχω κοουτσάρει κόντρα στον Μάτζικ Τζόνσον, τον Λάρι Μπερντ, τον Μόρις Τσικς, τον Αϊζάια Τόμας, ορισμένους από τους θρύλους του αθλήματος... Ο Καλάθης πασάρει καλύτερα από όλους όσους έχω δει στη ζωή μου»! Τα λόγια... περιττεύουν!

Ο περιβόητος ημιτελικός με τον Ολυμπιακό και η πρώτη «κούπα»

Ο Φεβρουάριος ήταν ένας ιδιαίτερος μήνας για τον Παναθηναϊκό και τον Ρικ Πιτίνο. Εκτός του ότι ο Αμερικανός προπονητής θέλησε να πάρει «γεύση» από τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας, να φροντίσει να επισκεφθεί την Ακρόπολη και να αποθεώσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς συγκρίνοντάς τον με τους Φιλ Τζάκσον και Πατ Ράιλι, όλο το βάρος είχε πέσει στον ημιτελικό Κυπέλλου στις 13/2 κόντρα στον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Όπως είναι γνωστό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο μετά το τέλος του ημιχρόνου και με το σκορ στο 40-25 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο Πιτίνο δεν πίστευε σε αυτά που έβλεπε λέγοντας ότι «πρώτη φορά το ζω αυτό. Είμαι απογοητευμένος. Τα ματς πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Δεν μου έχει ξανασυμβεί αυτό σε 42 χρόνια που κοουτσάρω. Σέβομαι το coaching staff του Ολυμπιακού και τους παίκτες του».

Τέσσερις ημέρες αργότερα και πιο συγκεκριμένα στα «Δύο Αοράκια» ο Παναθηναϊκός του Ρικ Πιτίνο κατακτούσε τον πρώτο τίτλο της σεζόν αφού στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου κέρδιζε πολύ δύσκολα τον ΠΑΟΚ με 79-73. Ο Αμερικανός προπονητής ήταν... καλά ενημερωμένος αφού αυτό ήταν η 24η συνεχόμενη χρονιά που οι «πράσινοι» θα έκλειναν την χρονιά έχοντας κατακτήσει, τουλάχιστον, έναν τίτλο!

Η «March Madness» του Πιτίνο

Ο Ρικ Πιτίνο είχε ετοιμάσει την ομάδα στο 100% για την τελευταία στροφή της regular season. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα δυνατό finish αφού μέτρησε επτά νίκες στα οκτώ τελευταία ματς με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 6η θέση της κατάταξης και να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs.

Συγκεκριμένα οι «πράσινοι» είχαν επιβληθεί κατά σειρά των Χίμκι, Γκραν Κανάρια, Νταρουσάφακα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπασκόνια, Αρμάνι Μιλάνο, είχαν χάσει στο ΟΑΚΑ από τη Ρεάλ εξαιτίας του τρελού σουτ του Ρούντι Φερνάντεθ ενώ είχαν κλείσει την κανονική περίοδο με νίκη επί της Μπουντούτσνοστ στην Αθήνα. Άλλωστε ο Πιτίνο γνώριζε καλά από την «τρέλα του Μαρτίου» λόγω της παρουσίας του στο NCAA. Οπότε ίσως και να ήξερε πώς να διαχειριστεί και πώς να έχει έτοιμη την ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Αμερικανός προπονητής είχε φιλοξενηθεί στις 26/2 και στην εκπομπή της Cosmote TV «Pick n Roll» με τον Βασίλη Σκουντή και είχε εξηγήσει ότι ο Παναθηναϊκός για να κάνει το βήμα παραπάνω στην EuroLeague θα έπρεπε να πλαισιώσει τον Νικ Καλάθη με τους σωστούς παίκτες, ενώ σε άλλη συνέντευξή του στην «La Provincia» είχε μπει στο... πετσί του ρόλου του λέγοντας ότι «ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που πρέπει να μισώ».

Χαρακτηριστική ήταν και ακόμη μία ατάκα του μετά τη νίκη στο Ρέθυμνο, ο οποίος είχε πει για τους παίκτες του: «Δεν ήταν εγωιστές, απλά έπαιζαν χωρίς ενθουσιασμό. Σαν να είχαμε πιει 100 γαλόνια τσικουδιάς! Είναι σαν την ιταλική γκράπα». Εξίσου αξιοπρόσκετες ήταν οι... εις τριπλούν δηλώσεις του στο περιθώριο του αγώνα με τον Πανιώνιο αφού πριν από το ματς είπε ότι «τρώει και πίνει μπάσκετ», λίγο μετα ότι θέλει να... τηρήσει τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας, ενώ για τον Παπαγιάννη είχε αναφέρει ότι τον διορθώνει όπως ακριβώς και τον... Πάτρικ Γιούιν!

Η «March Madness» είχε και... ελληνικό χρώμα αφού ο Πιτίνο βίωσε νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού σε ντέρμπι της Basket League στην αίθουσα του ΕΣΑΚΕ! Αντίθετα, λίγα 24ωρα μετά το buzzer beater του Ρούντι στο ΟΑΚΑ, ο Αμερικανός προπονητής βίωσε και την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, αφού το Περιστέρι είχε «σπάσει» το αήττητο των «πρασίνων» στις 31/3. Όσο για το τι είχε πει ο Πιτίνο; «Στόχος είναι το πρωτάθλημα, όχι το αήττητο πρωτάθλημα».

Φυσικά τα πάντα είχαν ξεχαστεί όταν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τη Μπουντούτσνοστ και είχε σφραγίσει την παρουσία του στα προημιτελικά χάρη και στο triple double του Καλάθη. Πώς να μην έπλεε ο Πιτίνο σε πελάγη ευτυχίας λέγοντας στους παίκτες ότι θα έμενε δυσαρεστημένος εάν δεν ξενυχτούσαν μετά από αυτήν την μεγάλη πρόκριση και το επικο come back που είχαν κάνει μέσα στη σεζόν; Και όχι μόνο, αφού στη συνέντευξή Τύπου έσταξε μέλι για την ομάδα του, λέγοντας ότι ήταν ο λόγος που ξέχασε τα όσα είχαν συμβεί στις ΗΠΑ και την ιστορία με το Λούιβιλ ενώ είπε επίσης ότι δεν θα έφευγε για κανένα ποσό από τους «πράσινους». Μάλιστα μετά από ματς με τον Προμηθέα δεν δίστασε να παρομοιάσει τον Μάκη Γιατρά με τον... τεχνικό του Βιρτζίνια λόγω του πάθους που έδειχνε σε κάθε ματς.

Η σειρά με τη Ρεάλ και το πρωτάθλημα!

Ο μεγάλος στόχος στη συνέχεια για τον Πιτίνο και τον Παναθηναϊκό ήταν το break της έδρας στη σειρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα playoffs της EuroLeague. Στο πρώτο παιχνίδι έφτασε πολύ κοντά, έλεγχε το ματς για 36 λεπτά, αλλά στο τέλος οι «πράσινοι» έκαναν τα πάντα λάθος και γνώρισαν την ήττα με 75-72. Στη συνέχεια ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολο να επιστρέψουν και το 2-0 της Ρεάλ ήρθε πιο εύκολα με σκορ 78-63. Με το 0-2 να «βαραίνει» τις πλάτες έγινε και το «σκούπισμα» από τους Μαδριλένους στο ΟΑΚΑ (89-82). Ο Αμερικανός προπονητής είχε μείνει στην έλλειψη σουτέρ λέγοντας μετά το 2ο ματς ότι «θα αλλάξουμε πράγματα μόνο αν πάρουμε σουτέρ από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς!»

Φυσικά ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ποτέ σουτέρ από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και αποκλείστηκε από το Final 4. Ο Πιτίνο ήταν ξεκάθαρος: «15 φορές να παίζαμε, δεν θα νικούσαμε πάνω από τρεις» ενώ αποθέωνε τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι παρά την ήττα και τη στεναχώρια τους, χειροκρότησαν όλη την ομάδα: «Μπορεί να φύγω από την Ελλάδα και να πω ότι ήταν τιμή μου, που ήμουν προπονητής μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Είναι οι καλύτεροι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Προπονώ για 42-43 χρόνια. Δεν το έχω δει ξανά αυτό».

Όπως δεν είχε δει και άλλα πράγματα. Με σχετικό tweet ύστερα και από την απόφαση της «πράσινης» ΚΑΕ να μην παίξει με την Κύμη στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, σχολίασε και την προσέλευση του κόσμου στον τελικό του κυπέλλου στο... ποδόσφαιρο: «Στους 5 μήνες που είμαι στην Ελλάδα, έχω δει πράγματα που δεν έχω δει ποτέ ξανά όσο προπονώ. Σήμερα παίζουν Τελικό Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Δεν επιτρέπονται οπαδοί. 1.000 προσκλήσεις έχουν δοθεί σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ομοσπονδία και υπάρχουν 3.000 αστυνομικοί. 3 αστυνομικοί για έναν οπαδό. Και 45 άτομα πήγαν να διαμαρτυρηθούν στους Λέικερς».

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε και ενόψει του πρώτου ματς των playoffs με τον Ολυμπιακό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο ΟΑΚΑ και ο Ρικ Πιτίνο φωτογράφιζε με το κινητό του τηλέφωνο τις... άδειες εξέδρες: «Θα πάω την ομάδα στη Μύκονο για προπόνηση!» ήταν το... επικό του σχόλιο στο twitter. Και όσο περνούσε ο καιρός και ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε ο Πιτίνο έλεγε «θα μακρύνει το μούσι μου περιμένοντας»!

Στα ημιτελικά οι «πράσινοι» απέκλεισαν εύκολα το Περιστέρι με 3-0 νίκες, ενώ με το ίδιο σκορ κατέκτησαν και το πρωτάθλημα απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας. Στις 14 Ιουνίου 2019 ο Παναθηναϊκός έφτανε στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ για 37η φορά στην ιστορία του «σκουπίζοντας» τον Προμηθέα (3-0) μετά και το 111-77 γνωρίζοντας για άλλη μια φορά το μοναδικό standing ovation του κόσμου. Ο ίδιος πήρε γιόρτασε την κατάκτηση του τίτλου μαζί με την ομάδα σε νυχτερινό κέντρο όπου πήρε μια γερή δόση «γεύσης» από την... ελληνική διασκέδαση.

The... decision

Φυσικά το μεγάλο θέμα αφορούσε την παραμονή ή όχι του Πιτίνο στον Παναθηναϊκό. Μετά τον 3ο τελικό και την κατάκτηση του τίτλου είχε πει πώς «νιώθω βασιλιάς στον Παναθηναϊκό» και έδινε υπόσχεση ότι δεν θα αργούσε να ανακοινώσει την τελική του απόφαση.

Τα πάντα συνηγορούσαν σε παραμονή: Θέλετε το βίντεο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με την συγκλονιστική του ομιλία μετά το τέλος του 3ου τελικού πρωταθλήματος; Θέλετε τα συνεχόμενα tweets και οι αμέτρητες δηλώσεις του με τις οποίες αποθέωνε τους «πράσινους»; Πάντως και στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr στις 16/5/2019, είχε πει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει αποτελούσε να θέλει η ομάδα να είναι οργανισμός πρώτης γραμμής!

Τελικά στις 21 Ιουνίου 2019 και λίγο μετά τη 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, ο Ρικ Πιτίνο σκόρπιζε τη θλίψη στους φίλους του Παναθηναϊκού καθώς έλεγε «όχι» στην παραμονή και εξηγούσε ότι επιστρέφει στο σπίτι του...

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει αποκλειστικά στο gazzetta.gr εννέα μέρες αργότερα ότι ένα πρόβλημα υγείας του εγγονού του, τον κράτησε μακριά από τον Παναθηναϊκό καθώς έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειάς του.

Στις 22/6 οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν τον Αμερικανό προπονητή, ο οποίος παρακολουθούσε από τις ΗΠΑ τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας έχοντας χαρακτηρίσει έξυπνη την κίνηση με την μεταγραφή του Ταϊρίς Ράις. Μάλιστα και την παραμονή της έναρξης της EuroLeague είχε ευχηθεί «καλη τύχη» στην ομάδα του «τριφυλλιού».

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής!

Το όνομα του Ρικ Πιτίνο έσκασε σαν «βόμβα» στο ελληνικό μπάσκετ τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και έγινε γνωστό ότι θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Ο ίδιος είχε πει στο gazzetta.gr ότι θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα και μάλιστα εντελώς δωρεάν!

Πράγματι: Στις 7/11 ο Αμερικανός προπονητής είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, αυτήν την φορά για να αναλάβει τις τύχες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Προολυμπιακό τουρνουά, μία μέρα αργότερα είχε ανακοινωθεί και επίσημα από την ΕΟΚ ενώ στις 11/11 είχε παρουσιαστεί από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στους εκπροσώπους του Τύπου.

Μάλιστα στις 8/11 και στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αθήνα για λογαριασμό της Εθνικής, ο Πιτίνο παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τη Βαλένθια, βραβεύτηκε και όπως ήταν αναμενόμενο γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους του «τριφυλλιού». Που να 'ξεραν ότι θα υπήρχε και... συνέχεια!

Στις 20 Νοεμβρίου έσκασε και... δεύτερη βόμβα, αφού ο Ρικ Πιτίνο συμφώνησε να επιστρέψει στον πάγκο του Παναθηναϊκού ύστερα από πέντε μήνες! Έξι μέρες αργότερα, ο Hall Of Famer εμφανίστηκε ξανά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αυτήν την φορά με την ιδιότητα και πάλι του προπονητή των «πρασίνων» λέγοντας ότι η νέα συμφωνία έκανε λόγο για δύο χρόνια!

Το ντεμπούτο του πραγματοποιήθηκε στο ματς με την Μπασκόνια στο κλειστό του ΟΑΚΑ με τον ίδιο να κλέβει με το «καλημέρα» την παράσταση. Και πάλι. Όπως και την πρώτη φορά. Για την είσοδό του στο παρκέ, το τάιμ άουτ που έτριξε τα δόντια στους παίκτες και τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα.

Βέβαια το μεγάλο θέμα δημιουργήθηκε με την διπλή του ιδιότητα και το ραντεβού που είχε κάνει με τους παίκτες του Ολυμπιακού ως προπονητής της Εθνικής ομάδας. Μια επιστολή των Πρίντεζη, Παπανικολάου, Κόνιαρη έθετε τους εαυτούς τους εκτός Εθνικής με προπονητή τον Ρικ Πιτίνο λόγω της παρουσίας του στον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος ο Πιτίνο θέλησε να εξηγήσει ότι καμία αντιπαλότητα δεν έχει θέση στην Εθνική ομάδα και μάλιστα έσπευσε να εκφράσει την επιθυμία του για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο θέλει να ξαναδεί με τα γαλανόλευκα ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να τον προπονήσει ξανά!

Μέσα σ' όλα οδήγησε τον Παναθηναϊκό και στη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της EuroLeague ενώ μέχρι στιγμής κρατάει την ομάδα στην πρώτη εξάδα της κατάταξης...

Όσο για τα πρώτα του γενέθλια; Θα γίνουν (που αλλού;) μέσα στο παρκέ και απέναντι σε μια ομάδα που της... χρωστάει πολλά από την περσινή σεζόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.