Μπαχ: «Οι περισσότερες χώρες δεν μποϋκοτάρουν διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες»

Newsroom
Μπαχ: «Οι περισσότερες χώρες δεν μποϋκοτάρουν διπλωματικά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες»

bet365

Ο Τόμας Μπαχ αποπειράθηκε να υποβαθμίσει το διπλωματικό μποϊκοτάζ μεγάλων κρατών στο Πεκίνο εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η πλειοψηφία των κυβερνήσεων από τις 90 χώρες που συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, δεν επέλεξαν να συμμετάσχουν σε διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων, δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Κάτι λιγότερο από δύο μήνες έχουν μείνει για την έναρξη της διοργάνωσης και ο Μπαχ προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός ότι ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αυστραλία, ο Καναδάς και η Βρετανία, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αυτή τη κίνηση με αφορμή τα ανθρώπινα δικαιώματα στην διοργανώτρια χώρα.

«Υπάρχουν χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Αυστραλία που πήραν αυτή την απόφαση. Πολλές άλλες χώρες, και όχι μόνο αρκετές, αν πούμε ότι θα είναι παρούσες 90 εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές (NOC) στους Αγώνες, πιθανότατα υπάρχουν περισσότερες από 70 ή και περισσότερες από 80 των οποίων οι κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει τέτοιες ανακοινώσεις. Όμως όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό και αυτό είναι ότι υποστηρίζουν τις Ολυμπιακές τους ομάδες ... έτσι ώστε οι αθλητές τους να ζήσουν τα Ολυμπιακά τους όνειρα», ανέφερε ο Μπαχ σε δηλώσεις του στο ZDF.

«Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τη ΔΟΕ και να την κάνεις υπεύθυνη για κάτι που μια ή δύο γενιές πολιτικών δεν πέτυχαν. Οι προσδοκίες ότι οι Αγώνες μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα μιας χώρας είναι υπερβολικές», είπε ακόμη.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα