ΕΟΚΑΝ: H WADA ανεβάζει επίπεδο το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ στην Ελλάδα

Newsroom
ΕΟΚΑΝ: H WADA ανεβάζει επίπεδο το εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ στην Ελλάδα

bet365

Ενα πολύ σημαντικό βήμα, για να αποκτήσει ξανά η χώρα μας πιστοποιημένο εργαστήριο ελέγχου ντόπινγκ, αποτελεί η απόφαση του WADA να χορηγήσει το στάτους του «Υποψήφιου Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ» στο Εργαστήριο του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η σχετική απόφαση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA), ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση στο Σίδνεϊ.

Ο WADA που είχε αφαιρέσει πέρυσι την πιστοποίηση στο εργαστήριο, ενέκρινε τις βελτιώσεις που έχουν γίνει από το ΕΟΚΑΝ και αναβάθμισε το εργαστήριο που είναι κοντά στο να γίνει και πάλι πιστοποιημένο.

Το Εργαστήριο, όπως αναφέρει ο ΕΟΚΑΝ, έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, στην προμήθεια αναλυτικών οργάνων πολύ υψηλής τεχνολογίας, στην αναβάθμιση της υλικοτεχνολογικής υποδομής του, καθώς κα στην επικύρωση αναλυτικών διεργασιών και μεθόδων του.

«Το επόμενο διάστημα, το Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ της Αθήνας θα συνεχίσει την πορεία του για την απόκτηση διαπίστευσης του από τον WADA, έχοντας ως πρώτιστο στόχο την προστασία της υγείας των αθλητών και την υποστήριξη της διεθνούς προσπάθειας για έναν καθαρό αθλητισμό» αναφέρει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα