Sokratis, o Ironman του Ολυμπιακού (vid & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε κόντρα στην Άρσεναλ το κορυφαίο παιχνίδι με την φανέλα του Ολυμπιακού και το G-Weekend με τη βοήθεια της πλατφόρμας Wyscout αναλύει τις επιδόσεις του.

Μετά τον τον σκόρερ Ελ Αραμπί (κυρίως για το γκολ του) ο Σωκράτης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ, σε ένα ματς που πάντως η απόδοσή του δεν συνοδεύτηκε και με ανάλογο θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Τα στοιχεία που έχουμε από την πλατφόρμα Wyscout μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε στη διάθεσή μας όλα όσα έχει κάνει με τον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Απέναντι λοιπόν στην Άρσεναλ ο έμπειρος μπακ έκανε το κορυφαίο του ματς με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας και αυτό αποτυπώνεται και στατιστικά.

Είχε 9 / 12 κερδισμένες μονομαχίες που μας βγάζει ένα ποσοστό 75%, που είναι η καλύτερή του φετινή επίδοση εάν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Βόλο (100% με 3/3 κερδισμένες μονομαχίες).

Συνολικά σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό ματς από τα στοιχεία του Wyscout βλέπουμε πως είχε 56 σωστές ενέργειες στις 70 που επιχείρησε συνολικά στον αγώνα, δηλαδή ένα ποσοστό στο 80%. Είχε ακρίβεια στις πάσες του στο 91% και κέρδισε το 50% των εναέριων μονομαχιών του.

Πηγή Wyscout: Οι κερδισμένες μονομαχίες του Σωκράτη με Άρσεναλ (9)

Πέραν των stats του όμως έχει σταματήσει τον Ομπαμεγιάνγκ σε περισσότερες από μία περιπτώσεις και έχει κάνει γενικά μία μεγάλη προσπάθεια. Η εικόνα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και το πόσο έχει ανέβει ψυχολογικά και αγωνιστικά παρά τον τραυματισμό που είχε και ενώ το προηγούμενο διάστημα έπαιζε και με το πρόβλημα στον ώμο του είναι ένα άκρως σημαντικό στοιχείο αυτήν την περίοδο για τον Ολυμπιακό.

Πηγή Wyscout: Το σύνολο των κινήσεων και ενεργειών του Σωκράτη στον αγώνα με την Άρσεναλ

Πιο κάτω μπορούμε να δούμε τα ποσοστά των κερδισμένων μονομαχιών του σε προηγούμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη:

Με Λαμία: 9 / 14 και 64%

Με Άρη: 11 / 15 και 73%

Με Βόλο: 3/3 και 100%

Με Άρη στο πρωτάθλημα: 2 / 4 και 50%

Με PSV εντός: 7 / 12 και 58%

Με Παναθηναϊκό εκτός: 7 / 10 και 70%

Πηγή Wyscout: Οι πάσες του Σωκράτη με Άρσεναλ

Ο Σωκράτης έχει προλάβει να δώσει και ασίστ στον Ολυμπιακό. Ήταν στο ματς με τον Βόλο στο 1-2 του Εμβιλά, γκολ το οποίο μέτρησε μετά από χρήση VAR.

- Για το κείμενο χρησιμοποιήθηκαν στατιστικά δεδομένα από τo www.wyscout.com. Οι φωτογραφίες είναι από το Wyscout.