Ολυμπιακός: Καλύτερος σε όλα από πέρυσι στις 8 αγωνιστικές! (pic & poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ο φετινός Ολυμπιακός παρουσιάζεται βελτιωμένος σε βασικούς τομείς όπως επίθεση και άμυνα και στα περισσότερα στοιχεία του ενώ στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές έχει και περισσότερους βαθμούς στο... σακούλι του από πέρυσι!

Ο Πέδρο Μαρτίνς το είχε υποσχεθεί και το κάνει πράξη. Τι ακριβώς; Την βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού σε όλα τα επίπεδα που μετά το πέρας της 8ης αγωνιστικής συνεχίζει στην πρώτη θέση της SL1 με 22 βαθμούς. Έχει όμως το ενδιαφέρον του να κάνουμε την σύγκριση της περσινής σεζόν με φέτος. Πέρυσι στις αντίστοιχες οκτώ πρώτες αγωνιστικές οι Πειραιώτες είχαν βάλει 11 γκολ και είχαν δεχθεί 4. Υπέστησαν επίσης 2 ήττες, μία από τον ΠΑΟΚ και άλλη μία από τον ΟΦΗ. Πολύ σημαντικές και οι δύο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Φέτος οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς έχουν βρει δίχτυα 16 φορές και έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται 3 φορές. Ως προς τη βαθμολογία επίσης υπάρχει διαφορά. Φέτος έχουν μόνο μία βαθμολογική απώλεια, το 1-1 με τον Παναθηναϊκό. Πέρυσι είχαν 15 βαθμούς σε αυτές τις αγωνιστικές. Αντίστοιχα φέτος έχουν συγκεντρώσει 22 βαθμούς τον αριθμό.

Υπάρχει εξήγηση πάνω σε αυτό; Βεβαίως. Ο Ολυμπιακός κράτησε ίδιο προπονητή για 2η διαδοχική χρονιά παρότι δεν πήρε τίτλο πέρυσι αλλά και τον βασικό του κορμό, κάνοντας και ορισμένες ποιοτικές προσθήκες. Έχει αποκτήσει πιο μεγάλο δέσιμο, ομοιογένεια και ουσία. Παράλληλα έκανε και καλές κινήσεις σε κομβικές θέσεις, όπως του Σεμέδο στα στόπερ ή των Βαλμπουενά - Σουντανί μεσοεπιθετικά. Προσθήκες που του βγήκαν και τον βοήθησαν αισθητά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΕΤΟΣ:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-0

2η αγωνιστική: ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1

3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Βόλος 5-0

4η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1

5η: Ολυμπιακός - Λαμία 2-0

6η: Άρης - Ολυμπιακός 1-2

7η: Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1

8η: Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΩΣ ΤΗΝ 8Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΥΣΙ:

1η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Λεβαδειακός 1-0

2η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΣ 5-0

3η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 2-1

4η αγωνιστική: Πανιώνιος - Ολυμπιακός 0-1

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1

6η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-1

7η αγωνιστική: ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-0

8η αγωνιστική: Ολυμπιακός - Απόλλων Σμύρνης 1-0

* Το κείμενο έχει γραφτεί φυσικά πριν το ματς του Σαββάτου στην Ξάνθη. Το στατιστικό πιο κάτω αφορά στις φετινές επιδόσεις των Πειραιωτών και είναι από το επίσημο site της SL1. Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.