Είναι τα ζυμαρικά το καλύτερο φαγητό που υπάρχει; 100%! (vids)

Μιχάλης Τσαμπάς
Είναι τα ζυμαρικά το καλύτερο φαγητό που υπάρχει; 100%! (vids)

bet365

Σπαγγέτι, πένες, ριγκατόνι και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σου! Αρκεί αν είναι ζυμαρικό. Το Gazzetta Weekend Journal προτείνει τα πιο λαχταριστά πιάτα που υπάρχουν...

Οι παρακάτω γραμμές είναι 100% υποκειμενικές, καθώς ο υπογράφων θεωρεί ότι τα ζυμαρικά είναι η βασική ύλη για τα καλύτερα πιάτα του κόσμου. Τώρα που το ξανασκέφτομαι καθόλου υποκειμενική δεν είναι η παραπάνω πρόταση. Αντίθετα, αντικειμενική όσο δεν πάει. Υπάρχει κάποιος «κανονικός» άνθρωπος που θα αντισταθεί στα μακαρόνια; Στις πένες; Στο ριγκατόνι; Στα λαζάνια; Σε οτιδήποτε μπαίνει στην δοξασμένη κατηγορία των ζυμαρικών; Όχι βέβαια. Ο χρόνος έχει 365 ημέρες και δεν θα ήταν υπερβολή αν καταθέσω ότι πάνω από τα 2/3 του χρόνου θα μπορούσα να τρέφομαι με ζυμαρικά. Έτσι όταν το Gazzetta Weekend Journal και το www.akispetretzikis.com αποφάσισαν να παρουσιάσουν ανάλογα πιάτα στους αγαπημένους αναγνώστες η χαρά ήταν διπλή.

Για την ακρίβεια τριπλή καθώς ανάμεσα στις προτάσεις έχει την τιμητική της η Αραμπιάτα. Πένες Αραμπιάτα. Πιάτο μυθικό, νοστιμότατο, μια κατηγορία μόνο του. Μια υπέροχη σάλτσα, που κανείς δεν μπορεί να την ξεχάσει όταν την γευτεί. Ειδικά όσοι είναι fan των καυτερών γεύσεων, καθώς οι πιπεριές τσίλι δεν απουσιάζουν από τα υλικά της συνταγής. Aλλά ακόμη κι αν δεν τα πάτε καλά με ότι... καίει τον ουρανίσκο οφείλετε να κάνετε την αρχή.

Μένουμε στο ίδιο... κλίμα, των καυτερών και η πρόταση του www.akispetretzikis.com είναι πικάντικη μακαρονάδα με καβουρόψιχα. Έτσι για να μην ξεχνάμε και το καλοκαιράκι και να συνεχίζουμε να βάζουμε μια θαλασσινή νότα στο πιάτο μας. Κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά, πιπεριά τσίλι, σκόρδο έχουν την τιμητική τους οπότε να είστε έτοιμοι για όλα.

Αν πάλι δεν είστε αποφασισμένοι να... ρισκάρετε τόσο πολύ, πάμε με πιο safe επιλογές όπως είναι η μακαρονάδα aglio e olio. Με ένα 15λεπτο για εκτέλεση συνταγής και ψήσιμο μαζί είναι κατανοητό πως πρόκειται όχι μόνο για μια γευστική επιλογή αλλά παράλληλα και για κάτι γρήγορο αν οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν δίνουν το δικαίωμα της... σπατάλης του χρόνου. Ακόμη ένα Σαββατοκύριακο έφτασε και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από το να απολαύσετε τα ζυμαρικά σας με την σφραγίδα του Aκη Πετρετζίκη, διαβάζοντας παράλληλα τις θεματάρες του Gazzetta Weekend Journal!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα