Καζάζης: «Αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7»

Gazzetta team
Ο Δημήτρης Καζάζης αφιέρωσε τη νίκη επί της Κηφισιάς στα θύματα της Θύρας 7 ως ελάχιστο φόρο τιμής.

O προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης είπε: «Πρώτα από όλα αφιερώνουμε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα αυτά. Ήταν μια στιγμή πάρα πολύ δύσκολη και για την Ελλάδα και για τον Ελληνικό αθλητισμό και για τον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα στόχος σήμερα ήταν η καθαρή νίκη και να παίξουν, όσο περισσότερα παιδιά μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Σίγουρα η προσπάθεια της Κηφισιάς ήταν αξιόμαχη αλλά εμείς κρατάμε τη νίκη, τους τρεις πόντους και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας».

Ο λίμπερο της Κηφισιάς Γρηγόρης Κοντοστάθης είπε: «Είχαμε δύο ιδιαίτερα δύσκολες εβδομάδες λόγω των έξι κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα. Μόλις χθες κάναμε την πρώτη μας προπόνηση και μάλιστα οκτώ παίκτες. Θέλαμε να είμαστε αξιοπρεπείς απέναντι στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι με την προσπάθεια μας το καταφέραμε. Είναι δύσκολο οι φίλαθλοι από την τηλεόραση του σπιτιού τους να καταλάβουν την προσπάθεια που καταβάλαμε σήμερα. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο, με το καλό να επιστρέψουν οι συμπαίκτες μου, που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας σε ένα ιδιαίτερο και δύσκολο πρωτάθλημα».

Ο Αλεξάνταρ Όκολιτς ανέφερε με τη σειρά του τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου και το επιτελείο για τη νίκη. Δεν ήταν μια τόσο εύκολη νίκη, όσο περιμέναμε και αυτό ήταν δικό μας λάθος. Σήμερα κάποιοι παίκτες είχαν την ευκαιρία να παίξουν και δείξουν πράγματα και κάποιοι άλλοι να ξεκουραστούν. Δεν ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν παίξαμε στο επίπεδο μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ήταν δύσκολος. Ωστόσο κερδίσαμε 3-0 και αυτό είναι το πιο σημαντικό, ότι δεν χάσαμε πόντο. Το σημερινό ματς και η νίκη είναι αφιερωμένη στα θύματα της Θύρας 7. Λυπάμαι πολύ για αυτό. Από κει και πέρα συνεχίζουμε δυνατά. Τώρα θα πάμε στη Βέροια και μετά ακολουθεί ένα κρίσιμο ντέρμπι».

O προπονητής του ΑΟΠ Κηφισιάς είπε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς εκτός από τις έξι απουσίες που είχαμε, τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάναμε μόλις μία προπόνηση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Αν είχαμε την τύχη με το μέρος μας στο τρίτο σετ θα μπορούσαμε να το κατακτήσουμε και να διεκδικούσαμε κάτι καλύτερο στο τέταρτο. Επαναλαμβάνω αυτό που είπα και χθες. Δεν ήταν εύκολο για τους παίκτες μέσα σε 48 ώρες να προετοιμαστούν αγωνιστικά, ψυχολογικά και πνευματικά. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε με αγωνία την πορεία της υγείας των έξι αθλητών της ομάδας που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. Ελπίζουμε σταδιακά να επιστρέψουν υγιείς στις προπονήσεις και να μας βοηθήσουν στη συνέχεια του πρωταθλήματος, η οποία είναι δύσκολη λόγω και των διπλών παιχνιδιών κάθε εβδομάδα. Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα αναβολή παιχνιδιού στην volley league λόγω κρουσμάτων κορωνοϊου ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Εδώ και δέκα ημέρες κανείς δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τις ανησυχίες και τους φόβους που είχαμε εκφράσει για αυτό που περνάγαμε εμείς. Για κάποιους το κόστος των πανηγυρισμών ήταν πολύ μεγάλο. Ο κορωνοϊός απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα από όλους. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν διεξάγεται κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους αθλητές και σε όλους τους εμπλεκόμενους σε έναν αγώνα για την υγεία τους. Επειδή δεν θέλει και πολύ το κρούσματα να γίνουν ντόμινο πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των αθλητών αλλά και όλων των ανθρώπων των ομάδων. Εύχομαι ολόψυχα σε όλους όσοι έχουν προσβληθεί από τον covid-19 να επιστρέψουν σύντομα υγιείς».