Ώρα πρώτου τελικού σε Λιγκ Καπ

Gazzetta team
Στην Ερμούπολη της Σύρου θα διεξαχθεί ο πρώτος τελικός του Λιγκ Καπ με τον Φοίνικα να υποδέχεται σήμερα Τετάρτη τον Ολυμπιακό (18:00).

Επιστροφή χρημάτων* στο Ολυμπιακός - Ξάνθη και σούπερ αποδόσεις στο Κύπελλο Ελλάδας από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο πρώτος τελικός του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2018-19 θα γίνει την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο «Δ.Βικέλας» της Ερμούπολης όπου ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον περσινό κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό. (1ος τελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, Σύρος 23/1, 18.00, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας).

Σύμφωνα με τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σύστημα της διοργάνωσης είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε διπλούς τελικούς. Ο πρώτος στην Σύρο και ο δεύτερος στο Ρέντη με το σύστημα που ισχύει και στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, δηλαδή μετρούν οι νίκες και οι πόντοι που θα μαζέψουν οι δύο ομάδες και στους δύο αγώνες.

Ο Φοίνικας μετά το 2011 που κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη διοργάνωση που κορυφώθηκε στην Ερμούπολη και το 2014 που έχασε στον τελικό της Αλεξανδρούπολης από την ΑΕΚ με 3-2 σε θα βρεθεί για τρίτη φορά σε τελικό της διοργάνωσης.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Θεόδωρος Βουλκίδης δήλωσε: «Κάθε τελικός γράφει ιστορία στο άθλημα. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο μας έναν καλό παιχνίδι και να ευχαριστηθεί πάνω από όλα τον τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος κι αυτό φαίνεται τόσο από την βαθμολογική του θέση, όσο και από το αήττητο που έχει μέχρι σήμερα. Θέλουμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό. Θέλουμε να κερδίσουμε ότι μπορούμε από αυτό το παιχνίδι, όποτε θα παίξουμε ελεύθερα και χωρίς άγχος. Για μένα θα είναι η πρώτη φορά που θα είμαι σε μια διοργάνωση σαν αυτή και πρώτη φορά παίζω κάποιον τελικό στην Α1. Θα προσπαθήσω να δώσω το 200% του εαυτού μου για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό στο Ρέντη δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε και θα παλέψουμε για τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου».

Οι πρωταθλητές βρίσκονται από την Τρίτη (22/1) το πρωί στη Σύρο και ο Μπενίτεθ Μουνιόθ έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους αθλητές του. Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην κατάκτηση του 6ου τροπαίου στην διοργάνωση και δεν έχει χάσει ποτέ σε τελικό.

Ο Γιώργος Στεφάνου ενόψει του πρώτου τελικού με τον Φοίνικα Σύρου δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Πρώτος τελικός της σεζόν μετά από μια σειρά παιχνιδιών το ένα κοντά στο άλλο πράγμα που θέλει προσοχή και δεδομένου ότι παίζουμε σε ένα γήπεδο μικρό με έναν αντίπαλο άκρως ανταγωνιστικό. Στόχος μας είναι η νίκη που θα μας δώσει το πλεονέκτημα ενόψει του δεύτερου τελικού που θα γίνει το Σάββατο στην έδρα μας».

O Γκάβιν Σμιτ ανέφερε: «Αύριο είναι μια μεγάλη ημέρα, αφού παίζουμε τον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ, το οποίο αποτελεί έναν από τους στόχους που έχουμε τη φετινή σεζόν. Θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία να παίξουμε απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και να εστιάσουμε την προσοχή μας στη συνέχεια στις υπόλοιπες διοργανώσεις».

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην Α΄φάση της διοργάνωσης όπου ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 σετ στο Ρέντη αλλά ο Φοίνικας προκρίθηκε ως καλύτερος δεύτερος. Τη σεζόν 2017-18 αναμετρήθηκαν στον ημιτελικό της διοργάνωσης στο φάιναλ-4 της Σύρου όπου ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 3-0 σετ. Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα δύο νίκες στην πρώτη φάση της διοργάνωσης τις σεζόν 2016-17 και 2015-16.