ΠΑΟΚ: Το «διαζύγιο» με Καλμαζίδη, ο Μιλενκόσκι και οι κινήσεις των «ασπρόμαυρων»

Φώτης Καρακούσης
Ο Γιόσκο Μιλενκόσκι θα είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, καθώς οι «ασπρόμαυροι» δεν θέλησαν να συνεχίσουν με τον Γιάννη Καλμαζίδη. Ο Ντέιβιντς Κόστα θα είναι ο νέος κεντρικός, Βαν ντεν Ντρις ο διαγώνιος, ενώ γίνεται προσπάθεια για την απόκτηση του Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς.

Τι και αν ο ΠΑΟΚ με τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο κατάφερε μετά από 3 χρόνια να επιστρέψει στους τίτλους κατακτώντας το Κύπελλο; Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν την «αγαπημένη τους συνήθεια» και άλλαξαν προπονητή. Οι «ασπρόμαυροι» που φέτος έπαιξαν όλη την χρονιά εξαιρετικό βόλεϊ, με εξαίρεση την περίοδο που οι τραυματισμοί, αλλά και ο κορονοϊός τους χτύπησαν την πόρτα, πήραν το Κύπελλο, έφτασαν στον τελικό του League Cup, αλλά όπως φαίνεται αυτά δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τον έμπειρο προπονητή, με την διοίκηση να του δείχνει την πόρτα της εξόδου.

Οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη του χρεώνουν πως δεν πήρε το πρωτάθλημα, αλλά και την απόκτηση του Μπαρνς και φυσικά δεν στέκονται στο ότι και τίτλος κατακτήθηκε, αλλά μέχρι τα προβλήματα των Ούντρις και Κουμεντάκη με τραυματισμό και κορονοϊό αντίστοιχα ο ΠΑΟΚ έπαιζε ίσως το καλύτερο βόλεϊ στο πρωτάθλημα.

Ο Μιλενκόσκι ο αντικαταστάτης

Αντικαταστάτης του Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης θα είναι ο Γιόσκο Μιλενκόσκι. Ο 61χρονος προπονητής έχει γεννηθεί στο Κρούσεβο της Βόρειας Μακεδονίας και την χρονιά που ολοκληρώθηκε ανέλαβε τα ηνία του Φοίνικα Σύρου στη θέση του Φούλβιο Μπερτίνι, καταφέρνοντας να ανεβάσει επίπεδο τους νησιώτες. Τους οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα οι «πειρατές» τερμάτισαν στην 3η θέση. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και αυτό θέλει από τον νέο του προπονητή ο ΠΑΟΚ.

Βαν ντεν Ντρις, Κόστα και προσπάθεια για Μιγιαΐλοβιτς

Με δεδομένη την παραμονή του Ουόλς και του Κοκκινάκη, αλλά και την απόκτηση του Αλέξανδρου Ράπτη, οι Θεσσαλονικείς έχουν συμφωνήσει με τον Θόδωρο Βουλκίδη για το κέντρο, ενώ στην θέση αυτή παίρνει και τον Βραζιλιάνο Ντέιβιντ Κόστα που και αυτός πέρσι αγωνίστηκε στον Φοίνικα Σύρου. Στην θέση του διαγώνιου επιστρέφει ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις που είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στο Παλατάκι και πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα και το League Cup με τον Παναθηναϊκό, ενώ γίνεται προσπάθεια για να αποκτηθεί στα άκρα ο Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς. Ο Σέρβος ακραίος που τα δύο τελευταία χρόνια ήταν στον Ολυμπιακό, είναι ο βασικός στόχος, με την απόκτησή του όμως να μην είναι και η πιο εύκολη.