Ανατροπή και νίκη για το Μαρκόπουλο

Gazzetta team
Όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στο δεύτερο Μαρκόπουλο και Άρης έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ με τον ΑΟΜ να παίρνει την ρεβάνς και να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του (με τον ίδιο τρόπο).

Κι όπως ακριβώς στο ματς της Θεσσαλονίκης, έτσι και σήμερα στα Μεσόγεια ο αγώνας είχε συναρπαστική εξέλιξη και μεγάλες ανατροπές.

Ο Άρης προηγήθηκε 0-1 και 1-2, για να δείξει στα μισά του δ’ σετ ότι είναι κοντά στο τρίποντο καθώς με την Καλανταρίδου στο σερβίς μετέτρεψε το εις βάρος του 9-8 σε 9-16, ενώ έφτασε να προηγείται με 16-21. Σε εκείνο το σημείο όμως το Μαρκόπουλο πήρε την αλλαγή, η Αλεξάκου πήγε στο σερβίς και έφερε τα πάνω κάτω με τη γηπεδούχο ομάδα να τρέχει ένα σερί 9-1 και να παίρνει το σετ στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ ο Άρης ξέφυγε με 0-3 και 3-6, το Μαρκόπουλο και πάλι με την Αλεξάκου στο σερβίς προσπέρασε με 10-7 για να έχουμε ισοπαλία στο 12-12 και στο 13-13 η Καετάνο έχασε το σερβίς (14-13), στην επόμενη φάση δεν τελείωσε την επίθεση με την MVP της 13ης αγωνιστικής Κριστλ Εστντέλ να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα της.

Η γνώμη του πάγκου
Βέσκο Ιβάνοβιτς: «Ήταν ένα πολύ νευρικό παιχνίδι με λάθη κι από τις δύο ομάδες και μόνο στο τάι μπρέικ κι εμείς κι ο Άρης παίξαμε καλό βόλεϊ. Σίγουρα είμαστε χαρούμενοι μετά την νίκη και σίγουρα πήραμε μεγάλη ώθηση για να απομακρυνθούμε από την επικίνδυνη ζώνη».

Δημήτρης Σολκίδης: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε το τρίποντο και φεύγουμε με έναν. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στο γυναικείο βόλεϊ και σήμερα την πάθαμε εμείς., Είμαστε απογοητευμένοι, είμαστε στεναχωρημένοι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι… Το Μαρκόπουλο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ με την Εσντέλ και δεν εγκατέλειψε ποτέ το παιχνίδι».

Τα σετ: 22-25, 25-20, 18-25, 25-22, 15-13

Μαρκόπουλο (Ιβάνοβιτς): Δικαιούλια, Σαΐνι, Λιάγκη, Εσντέλ, Βαρουδάκη, Πατέράκη, Κοκίου - λ / Αλεξάκου, Καρακάση, Τσιάκουλα, Σιρίνινα, Νικολογιάννη
Αρης (Σολκίδης): Πεσόα, Τυφλιώρη, Καετάνο, Γκάνο, Καλανταρίδου, Τσομπανίδου, Ιακωβίδου -λ/ Κούση, Γουγούση, Πλουμή