Σβιόντεκ: Απέσυρε τη συμμετοχή της από το Μαϊάμι Όπεν

Newsroom
H Ίγκα Σβιόντεκ δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Μαϊάμι Όπεν, εξ αιτίας προβλήματος τραυματοισμού στα πλευρά.

Η Ίγκα Σβιόντεκ απέσυρε τη συμμετοχή της από το Μαϊάμι Όπεν εξ αιτίας τραυματισμού στα πλευρά.

Σε ανακοίνωσή της στα social media, η κάτοχος του τίτλου ανέφερε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια του τουρνουά στην Ντόχα και μετά πάλευα με μια ισχυρή μόλυνση.

Μου επετράπη να παίξω, αλλά ένα ισχυρό επεισόδιο σκληρού βήχα οδήγησε σε τραυματισμό στα πλευρά. Προσπαθούσαμε να το χειριστούμε και να συνεχίσουμε να παίζουμε όσο ήταν ασφαλές για μένα. Αναλύαμε τα δεδομένα τις τελευταίες ημέρες και ο γιατρός μου ετοίμασε τη διάγνωση. Δυστυχώς, αισθάνομαι ακόμα μεγάλη ενόχληση και πόνο και δεν μπορώ να αγωνιστώ».

Η Σβιόντεκ μετά την ήττα στα ημιτελικά του Indian Wells από την Έλενα Ριμπάκινα, σε ανάρτησή της είχε αναφερθεί στο πρόβλημα, γράφοντας: «Τα έδωσα όλα, αλλά η Έλενα ήταν καλύτερη παίκτρια σήμερα. Δυστυχώς αισθάνομαι ενόχληση και πόνο στα πλευρά μου και ήταν δύσκολο για μένα να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδό μου. Τώρα, πρέπει απλώς να συμβουλευτώ την ιατρική μου ομάδα και σίγουρα θα χρησιμοποιήσω αυτές τις επόμενες μέρες για να ανακάμψω».

Όπως είπε η Σβιόντεκ ο τραυματισμός της θα την αφήσει εκτός του προκριματικού του Billie Jean King Cup της Πολωνίας εναντίον του Καζακστάν, που θα διεξαχθεί στην Αστάνα από τις 14 έως τις 15 Απριλίου. Τη θέση της στο Μαϊάμι Όπεν θα πάρει ως lucky loser η αυστριακή, Τζούλια Γκράμπχνερ.