Άνετα η Σβιόντεκ, η εκπλητική Μίρα Αντρέεβα έκλεισε ραντεβού με την Γκοφ στο Roland Garros

Δημήτρης Ντζάνης
Η Ίγκα Σβιόντεκ συνεχίζει την άνετη πορεία της στο Roland Garros, τη στιγμή που η 16χρονη Mίρα Αντρέεβα μαγεύει στην «πόλη του Φωτός».

Τα φαβορί προχώρησαν με νίκες στο απλό γυναικών του Roland Garros. H Ίγκα Σβιόντεκ έφθασε με άνεση στη 2η νίκη της και στο δρόμο υπεράσπισης του τίτλου της.
Η παίκτρια από την Πολωνία νίκησε την Αμερικανίδα, Κλερ Λιού με 6-4, 6-0 και στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Κινέζα, Γουάν Σινγιού (Νο.80).

Όμως την παράσταση μέχρι τώρα στο τουρνουά έχει κλέψει η Μίρα Αντρέεβα. Η 16χρονη Ρωσίδα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Γαλλίδας, Ντιάν Πάρι με 6-1, 6-2 σε 67 λεπτά συνεχίζοντας τη μαγική της παρθενική παρουσία στο Roland Garros και σε Grand Slam

H Αντρέεβα προερχόμενη από τα προκριματικά έφθασε στις πέντε νίκες στο γαλλικό τουρνουά, χωρίς μάλιστα να έχει χάσει σετ! Και από το Νο.145 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει κάνει ήδη άλμα 45 θέσεων, φθάνοντας στο Νο.98!

Επόμενη αντίπαλός της θα είναι η Κόκο Γκοφ. Η 19χρονη από τις ΗΠΑ νίκησε την αυστριακή Τζούλια Γκράμπερ με 6-2, 6-3.

Στον 3ο γύρο θα είναι και η Βραζιλιάνα, Μπεατρίς Χααντάτ Μάια, μετά τη νίκη επί της Ντιάνα Σνάιντερ με 6-2, 5-7, 6-4. Την πρόκριση εξασφάλισε επίσης η Ονς Ζαμπέρ, μετά το 6-2, 6-3 επί της Οσεάν Ντοντέν.