Σάκκαρη: Οι Τσέχες έγιναν κακός μπελάς

Χειραψία της Σάκκαρη με την Μούχοβα
Η Μαρία Σάκκαρη μετρά 4 αποκλεισμούς από τενίστριες από την Τσεχία τα τελευταία πέντε χρόνια στο Roland Garros.

H σχολή της Τσεχίας στο τένις είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία στον κόσμο και για κακή της τύχη, η Μαρία Σάκκαρη συνεχώς πέφτει σε τενίστριες από την χώρα της κεντρικής Ευρώπης σε grand slam.

Για το γυναικείο τένις στη Τσεχία αρκεί να πούμε πως στο Top100 υπάρχουν δέκα τενίστριες, δηλαδή μία στις 10 παίκτριες από όλο τον πλανήτη, προέρχεται από την συγκεκριμένη χώρα. Και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σύντομα καθώς πλησιάζει η 16χρονη Μπρέντα Φρουχβίρτοβα και η 17χρονη Σάρα Μπέιλεκ

Η Σάκκαρη, όσο απίστευτο (στατιστικά) κι αν ακούγεται, έχει παίξει 74 αγώνες στα 4 grand slam και από αυτούς, οι 11 ήταν με παίκτρια από την Τσεχία.

Και δυστυχώς το ρεκόρ δεν είναι θετικό. Μετρά 5 νίκες και 6 ήττες, αλλά ψάχνοντας την ιστορία της στο Roland Garros, θα βρει κανείς ότι στις 7 χρονιές που έχει αγωνιστεί, τις 4 αποκλείστηκε από Τσέχα. Οι τέσσερις αυτές φορές αφορού την τελευταία 5ετια μάλιστα, με μοναδικό «διάλειμμα» το 2020 όταν την απέκλεισε η Τρεβιζάν. Σημαντική λεπτομέρεια: Δεν συνάντησε Τσέχα τενίστρια στο τεταρτημόριο της.

Η Σάκκαρη το 2017 αποκλείστηκε από την Ναβάρο στην «παρθενική» της συμμετοχή στο Roland Garros, ενώ το 2018 από την Ρωσίδα Κασάτκινα.
Ακολούθησε η ήττα από την Σινιάκοβα το 2019, την Τρεβιζάν το 2020 και τρεις συνεχόμενοι αποκλεισμοί από Τσέχες: την Κρεϊτσίκοβα το 2020 στα ημιτελικά και δύο σερί χρονιές από την Μούχοβα.

Στο σύνολο πάντως μετρά 18 νίκες και 16 ήττες απέναντι σε Τσέχες τενίστριες.

Τα ρεκόρ της Σάκκαρη με τις κορυφαίες Τσέχες

Σάκκαρη - Κβίτοβα 5-3
Σε grand slam: 1-1

Σάκκαρη - Κρεϊτσίκοβα 0-3
Σε grand slam: 0-1

Σάκκαρη - Πλίσκοβα 3-4
Σε grand slam: 1-0

Σάκκαρη - Μπούζκοβα 3-0
Σε grand slam: 1-0

Σάκκαρη - Μούχοβα 1-3
Σε grand slam: 0-2

Σάκκαρη - Σινιάκοβα 3-2
Σε grand slam: 2-2

Σάκκαρη - Βοντρούσοβα 0-1
Σε grand slam: -

Σάκκαρη -Μαρτίντσκοβα 3-0
Σε grand slam: -

Σύνολο: 18-16
Σε grand slam: 5-6

 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα