Σάκκαρη - Παολίνι 2-0: Με συνοπτικές διαδικασίες στον τρίτο γύρο η Μαρία (vid)

Κώστας Ευθυμιάδης
Στον τρίτο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε σχετικά εύκολα η Μαρία Σάκκαρη που κέρδισε με 2-0 σετ την Τζασμίν Παολίνι

Εύκολη λεία αποδείχθηκε για την Μαρία Σάκκαρη η Τζασμίν Παολίνι, με την Ελληνίδα να προκρίνεται στον τρίτο γύρο του Roland Garros, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-2, 6-3).

Η Σάκκαρη χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 7 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της άπειρης αντιπάλου της, η οποία την πίεσε μόνο στα πρώτα τέσσερα γκέιμς του πρώτου σετ, ενώ έδειξε κάποια... σημάδια ζωής μετά το 3-0 της Μαρίας στο δεύτερο σετ.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε λίγο μουδιασμένα για την Μαρία που δεν είχε καλό πρώτο σερβίς. Η Παολίνι κρατούσε την ίδια ώρα το δικό της και το ματς ήταν σε ισορροπία μέχρι το 2-2. Εκεί ήρθε το πρώτο μπρέικ από την Σάκκαρη η οποία άρχισε να βελτιώνει το σερβίς της και την ίδια ώρα να εκμεταλλεύεται το αδύναμο δεύτερο σερβίς της αντιπάλου της.

Εβγαλε 4 επιστροφές winner στο σερβίς της Παολίνι και με δύο σερί μπρέικ έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ (6-2).

Με... φόρα στο δεύτερο σετ

Η εικόνα ήταν ίδια στο δεύτερο σετ. Ξεκίνησε με μπρέικ της Μαρίας και συνεχίστηκε με ένα δεύτερο αφού κράτησε το δικό της σερβίς. Με το σκορ στο 3-0 και 7 σερί κερδισμένα γκέιμς, η Μαρία χαλάρωσε λίγο και έδωσε περιθώρια στην αντίπαλό της να ελπίζει.

Με διπλό λάθος της Σάκκαρη έγινε το 3-1 και στη συνέχεια η Παολίνι μείωσε σε 3-2, ενώ στο αμέσως επόμενο γκέιμ είχε μπρέικ πόιντ. Το έσωσε όμως η Σάκκαρη και σε εκείνο το σημείο σοβαρεύτηκε και έκανε ένα ακόμη μπρέικ, για να τελειώσει τελικά το σετ με 6-3, παίρνοντας την πρόκριση στον τρίτο γύρο, όπου θα την περιμένει μία εκ των Ντίγιας (Καζακστάν) και Μέρτενς (Βέλγιο, Νο14).