Αποκλεισμός σοκ για την Μπάρτι από την Τόρμο!

Εκτός δεύτερου γύρου το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, η Ασλεϊ Μπάρτι!

Η πρώτη «βόμβα» έσκασε στο τουρνουά του τένις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και νικήτρια στο Wimbledon, η Ασλεϊ Μπάρτι, αποκλείστηκε από την Ισπανίδα Σάρα Σορίμπες Τόρμο η οποία την κέρδισε με 2-0 σετ!

Η Τόρμο έκανε την μεγάλη έκπληξη κερδίζοντας τα δύο σετ με 6-4, 6-3 σε 1ώρα και 33 λεπτά, εκμεταλλευόμενη τους κερδισμένους πόντους στο πρώτο της σερβίς (23/25). Δεν έβγαλε άσους στο παιχνίδι, αλλά κέρδισε τα περισσότερα ράλι, κάνοντας μόλις 5 αβίαστα λάθη σε όλο το ματς έναντι 27 της Μπάρτι!

Στο σερβίς της Αυστραλέζας έκανε την διαφορά στο πρώτο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και στη συνέχεια στο δικό της σερβίς έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο σετ οι δύο αντίπαλες ήταν μαζί ως το 3-3, όμως η Τόρμο βρήκε δύο συνεχόμενα μπρέικ και πήρε το σετ με 6-3 και παράλληλα την πρόκριση. Στον επόμενο γύρο θα βρει μία εκ των Φέρρο και Σεβάστοβα.

Περίπατοι για Σαμπαλένκα και Πλίσκοβα

Με συνοπτικές διαδικασίες η Αρίνα Σαμπαλένκα και η Καρολίνα Πλίσκοβα πήραν το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο.

Η Σαμπαλένκα χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 9 λεπτά για να αποκλείσει την Πολωνή Μάγδα Λινέτ την οποία και κέρδισε με 2-0 σετ (6-2, 6-1). Η Λευκορωσίδα θα περιμένει μια εκ των Βέκιτς και Γκαρσία στον δεύτερο γύρο όπου αναμένεται να έχει εξίσου εύκολο έργο.

Από την πλευρά της η Πλίσκοβα απέναντι στην Γαλλίδα Αλιζέ Κορνέ τελείωσε το ματς σε 1 ώρα και 3 λεπτά, καθώς πήρε δύο σετ με 6-1, 6-3. Για την Τσέχα επόμενη αντίπαλος θα είναι μία εκ των Ναβάρο και Τζαμπέρ, σε ένα δύσκολο διασταύρωμα, εφ όσον προκριθεί η Τυνήσια.