Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Ρότζερ Φέντερερ (pic&vid)

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων ο Ρότζερ Φέντερερ (pic&vid)
Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε πως δεν θα ταξιδέψει στο Τόκιο για συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά από τον Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

O 39χρονος Ελβετός τενίστας που στις 8/8 θα κλείσει τα 40 χρόνια του αποφάσισε να μην ταξιδέψει στο Τόκιο και το δημοσιοποίησε με μήνυμα του στα social media.

To μήνυμα του Φέντερερ

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν του γρασιδιού, δυστυχώς είχα ένα πισωγύρισμα με το γόνατό μου, κάτι που έπρεπε να αποδεχτώ και να πάρω την απόφαση να αποσύρω τη συμμετοχή μου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Είμαι πολύ απογοητευμένος, καθώς κάθε φορά που εκπροσωπούσα την Ελβετία στους Ολυμπιακούς ήταν μεγάλη τιμή. Ήδη έχω ξεκινήσει τη θεραπεία και ελπίζω να επιστρέψω αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλη την ελβετική αποστολή, θα τους υποστηρίζω από μακριά».

Οι συμμετοχές του Ελβετού

Ο Ρότζερ Φέντερερ είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, όπου γνώρισε την σύζυγο και μητέρα των παιδιών του, Μίρκα αλλά και στους Αγώνες του 2004, του 2008 και του 2012.

Το 2004 και το 2008 ήταν σημαιοφόρος της Ελβετίας ενώ το 2008 μαζί με τον Σταν Βαβρίνκα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό. Το 2012 στο Λονδίνο πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο απλό.

Πάντως ο Φέντερερ στο μήνυμα του άφησε να εννοηθεί ότι θα τον δούμε στο US Open.

Δύσκολα λοιπόν θα δούμε ξανά τον Φέντερερ σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που μένει είναι εάν θα συμμετάσχει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δήλωσε πως είναι 50-50 η παρουσία του στο Τόκιο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα