Australian Open: Πέρασαν τα μεγάλα ονόματα στους άνδρες, αποκλείστηκε ο Κοκκινάκης

Newsroom
Οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ράφαελ Ναδάλ πέρασαν στο 2ο γύρο του απλού ανδρών

H πρώτη ημέρα του απλού ανδρών στο Australian Open δεν επεφύλασσε ιδιαίτερες εκπλήξεις και συγκινήσεις με τα «βαριά» ονόματα να παίρνουν την πρόκριση. Ο Ράφαελ Ναδάλ νίκησε τον Αμερικάνο, Μάρκος Γκίρον με 6-1, 6-4, 6-2 αλλά στο 2ο γύρο δεν θα συναντηθεί με τον Θανάση Κοκκινάκη, όπως θα υπολόγιζε.

Ο Ελληνοαυστραλός μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα στη χρονιά και τον τίτλο στην Αδελαΐδα, προσγειώθηκε απότομα. Έχασε από τον Γιανίκ Χάφμαν με 6-2, 6-3, 6-2 και ο 30χρονος Γερμανός που ήρθε από τα προκριματικά, θα είναι ο αντίπαλος του Ναδάλ.

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αν και χρειάστηκε να παίξει δύο τάι μπρέικ, προχωρά στο τουρνουά. Ο Γερμανός επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Ντάνιελ Αλτμάιερ με 7-6(3), 6-1, 7-6(1) και τώρα θα παίξει με τον Τζον Μίλμαν. Ο Αυστραλός νίκησε τον Φελισιάνο Λόπεζ με 6-1, 6-3, 4-6, 7-5.

Δύο στα τρία οι Σέρβοι

Η υπόθεση Τζόκοβιτς δεν ήταν δυνατό να αφήσει ανεπηρέαστο το αγωνιστικό κομμάτι. Η Σερβία είχε δύο στις τρεις προκρίσεις.

Ο Τζόκοβιτς θα έπαιζε με τον συμπατριώτη του Μίομιρ Κετσμάνοβιτς. Τελικά, ο 22χρονος νίκησε τον Ιταλό, Σαλβατόρε Καρούζο, που αντικατέστησε τον Τζόκοβιτς, με 6-4, 6-2, 6-1.

«Ήξερα πως με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς θα είχα μηδαμινές πιθανότητες να νικήσω, αλλά δεν με ένοιαζε, ίσα-ίσα θα χαιρόμουν να παίξουμε εδώ» δήλωσε ο Κετσμάνοβιτς.

Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς απέκλεισε στα 5 σετ τον Ούγγρο, Μάρτον Φούσκοβιτς με 6-3, 4-6, 6-1, 7-6(6), 6-1 και μετά στο κέντρο του κορτ σήκωσε τη σερβική σημαία με το πρόσωπο του Τζόκοβιτς. Αντίθετα, τον αποκλεισμό γνώρισε ο Λάσλο Ντιέρε από τον Καναδό, Ντένις Σαποβάλοφ με 6-7(3), 4-6, 6-3, 6-7(3).