Τσιτσιπάς - Μουτέ 2-0: Ασταμάτητος και προημιτελικά στο Παρίσι

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε δυσκολίες μόνο στο 2ο σετ με αντίπαλο τον Κορεντίν Μουτέ, νίκησε με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο 1000άρι Όπεν του Παρισιού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει απτόητος την πορεία του στο Όπεν του Παρισιού και νικώντας τον Κορεντίν Μουτέ με 6-3, 7-6(3) το βράδυ της Παρασκευής (4/11) θα αγωνιστεί για μια θέση στα ημιτελικά.

Ο 24χρονος Έλληνας παίκτης θα μάθει τον αντίπαλό του από τον αγώνα ανάμεσα στον Ισπανό, Πάμπλο Καρένο Μπούστα και τον Αμερικανό, Τόμι Πολ, που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της Πέμπτης (3/11) στο κεντρικό κορτ.

Ο προημιτελικός του Τσιτσιπά ορίστηκε τελευταίος στο πρόγραμμα της Παρασκευής (4/11), θα αρχίσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδας και ο Έλληνας παίκτης αναμένεται να αγωνιστεί λίγο μετά τις 21:30.


«Avec moi e toi» («Μαζί με εμένα και εσένα») υπέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην κάμερα αμέσως μετά τη νίκη του, σε αγώνα που είχε διάρκεια μίας ώρας και 38 λεπτών.

Ο Τσιτσιπάς δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, όμως όταν είδε τον 24χρονο Μουτέ να τον απειλεί στo 2o σετ και στο tie break, καθάρισε τη νίκη, αποφεύγοντας το 3ο σετ.

Ένα break ήταν αρκετό στο 1ο σετ για τον Τσιτσιπά

O Τσιτσιπάς άρχισε τον αγώνα με love game και τρεις winners, για το 1-0 και με νέο love game έκανε το 2-1, παρότι σε αυτά τα service game το ποσοστό στο 1ο σερβίς ΄

Έστω κι αν στα δύο πρώτα service games, είχε μόνο 38% (3/8) στο 1ο σερβίς, δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Μουτέ, που κρατούσε με σχετική δυσκολία το δικό του σερβίς.

Με το 3ο love game στο σετ ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-3, για να ακολουθήσει το game, που ουσιαστικά έκρινε το 1ο σετ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 0-30 και 30-40, ο Μουτέ «έσβησε» τις ευκαιρίες για break του Τσιτσιπά, όπως και το πρώτο αβαντάζ, όμως στη νέα ευκαιρία του αντιπάλου του ο Μουτέ πέταξε την μπάλα με το μπάκχαντ στο φιλέ, τo break και το 5-3 ήταν γεγονός για τον Τσιτσιπά που έκλεισε το σετ με νέο love game (6-3).

Το αξιοσημείωτο για τον Τσιτσιπά στο πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν το συνολικό ποσοστό του στο 1ο σερβίς, μόλις στο 50% (11/22).

Διαγωνισμός love game και tie break

Ο Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να πάρει σοβαρό τα ηνία στην αρχή του β' σετ. Στο 3o game προηγήθηκε 0-40, όμως με δικά του λάθη επέτρεψε στον Μουτέ να φθάσει στο 40-40 και μετά κόπων και βασάνων να κρατήσει το σερβίς του για το 2-1.

Ακολούθησαν τέσσερα διαδοχικά love games, που έφεραν το σκορ στο 4-3 υπέρ του Μουτέ, που όσο κρατούσε την πρωτοπορία, έπαιρνε και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Με το 3ο διαδοχικό του love game o Μουτέ προηγήθηκε 5-4, ο Τσιτσιπάς με άσο έκλεισε το game για το 5-5, ο Μουτέ με ευκολία έκανε το 6-5, ο Τσιτσιπάς από το 40-0 είδε τον Γάλλο να απειλεί (40-30), αλλά να κάνει το 6-6 και να στέλνει το σετ στο tie break.

Ο Μουτέ έκανε το 1-0 και το 2-1, όμως στα δικά του δύο σερβίς ο Τσιτσιπάς προσπέρασε 3-2 και δεν ξανακοίταξε πίσω, άνοιξε τη δοιαφορά στο 6-3 και στο πρώτο match point τελείωσε τον αγώνα.