Τσιτσιπάς - Φονίνι 2-0: Με περίπατο στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο (vids)

Newsroom
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Masters του Μόντε Κάρλο κερδίζοντας σε 70 λεπτά τον Φάμπιο Φονίνι με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του στο Μόντε Κάρλο.

Κέρδισε τον Φάμπιο Φονίνι με 2-0 σετ (6-3, 6-0 σε 1 ώρα και 10 λεπτά), σε ένα κακό παιχνίδι χωρίς ρυθμό, αλλά και με πάρα πολλά λάθη από τον Ιταλό, ο οποίος ορισμένες στιγμές έδειχνε εντελώς εκτός κλίματος. Είχε 31 αβίαστα λάθη έναντι 15 του Τσιτσιπά, καθώς και 5 διπλά λάθη στο σερβίς, στέλνοντας άνετα τον Στέφανο στον επόμενο γύρο.

Ο Φονίνι από 3-0 ισοφάρισε 3-3 στο πρώτο σετ, αλλά έχασε 9 συνεχόμενα games για να αποκλειστεί από τον Ελληνα τενίστα που δεν αποσυντονίστηκε από τα νεύρα και τις διαμαρτυρίες (χωρίς λογική) του αντιπάλου του.

Δυναμικό ξεκίνημα και 1-0 για Τσιτσιπά

Με δυσκολία κράτησε το πρώτο game ο Τσιτσιπάς καθώς έσωσε break point και με λάθος του Φονίνι προηγήθηκε 1-0.

Στο επόμενο game ήρθε και το break από έναν winner και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του και κράτησε άνετα το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0.

Ο Ιταλός έσωσε break point και μείωσε σε 3-1 χάρη σε ένα καλό σερβίς και στη συνέχεια βρήκε break από ένα αβίαστο λάθος του Στέφανου, για να μειώσει 3-2, ενώ τα λάθη του Τσιτσιπά έφεραν και το 3-3. Κάπου εκεί... όλα τελείωσαν γι' αυτόν όμως.

Ο Στέφανος συνήλθε και κράτησε άνετα το σερβίς του κάνοντας το 4-3 με love service game. Στη συνέχεια τα... δώρα του Ιταλού έφεραν break για το 5-3 και σέρβιρε για το σετ, με τον Φονίνι να φτάνει σε break point , αλλά τον Τσιτσιπά με δύο τυχερούς πόντους να φτάνει στο 6-3 και το 1-0 στα σετ

Δώρα του Φονίνι και πρόκριση στους «16» για Τσιτσιπά

Ο Φονίνι βρέθηκε μπροστά με 40-15 αλλά έκανε δύο διπλά λάθη και δύο αβίαστα με το μπάκχαντ, για να «προσφέρει» το break στον Τσιτσιπά. Από 40-0 o Στέφανος βρέθηκε με break point πίσω, αλλά έσωσε το game και προηγήθηκε 2-0, για να κάνει το 3-0 από διπλό λάθος στο σερβίς του εκνευρισμένου Ιταλού.

Το 4-0 ήρθε άνετα από τα καλά σερβίς του Στέφανου και τα λάθη του Φονίνι που συνεχίζονταν. Το 5-0 ήρθε με μαζεμένα λάθη στο σερβίς του Φονίνι και η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος αμέσως μετά.

Στον επόμενο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Σονέγκο και Ντζέρε.