Τσιτσιπάς - Φονίνι 2-0: Με περίπατο στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο (vids)

Newsroom
Τσιτσιπάς - Φονίνι 2-0: Με περίπατο στον τρίτο γύρο του Μόντε Κάρλο (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εντυπωσιακά στο Masters του Μόντε Κάρλο κερδίζοντας σε 70 λεπτά τον Φάμπιο Φονίνι με 2-0 σετ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε με το δεξί την υπεράσπιση του τίτλου του στο Μόντε Κάρλο.

Κέρδισε τον Φάμπιο Φονίνι με 2-0 σετ (6-3, 6-0 σε 1 ώρα και 10 λεπτά), σε ένα κακό παιχνίδι χωρίς ρυθμό, αλλά και με πάρα πολλά λάθη από τον Ιταλό, ο οποίος ορισμένες στιγμές έδειχνε εντελώς εκτός κλίματος. Είχε 31 αβίαστα λάθη έναντι 15 του Τσιτσιπά, καθώς και 5 διπλά λάθη στο σερβίς, στέλνοντας άνετα τον Στέφανο στον επόμενο γύρο.

Ο Φονίνι από 3-0 ισοφάρισε 3-3 στο πρώτο σετ, αλλά έχασε 9 συνεχόμενα games για να αποκλειστεί από τον Ελληνα τενίστα που δεν αποσυντονίστηκε από τα νεύρα και τις διαμαρτυρίες (χωρίς λογική) του αντιπάλου του.

Δυναμικό ξεκίνημα και 1-0 για Τσιτσιπά

Με δυσκολία κράτησε το πρώτο game ο Τσιτσιπάς καθώς έσωσε break point και με λάθος του Φονίνι προηγήθηκε 1-0.

Στο επόμενο game ήρθε και το break από έναν winner και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του και κράτησε άνετα το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0.

Ο Ιταλός έσωσε break point και μείωσε σε 3-1 χάρη σε ένα καλό σερβίς και στη συνέχεια βρήκε break από ένα αβίαστο λάθος του Στέφανου, για να μειώσει 3-2, ενώ τα λάθη του Τσιτσιπά έφεραν και το 3-3. Κάπου εκεί... όλα τελείωσαν γι' αυτόν όμως.

Ο Στέφανος συνήλθε και κράτησε άνετα το σερβίς του κάνοντας το 4-3 με love service game. Στη συνέχεια τα... δώρα του Ιταλού έφεραν break για το 5-3 και σέρβιρε για το σετ, με τον Φονίνι να φτάνει σε break point , αλλά τον Τσιτσιπά με δύο τυχερούς πόντους να φτάνει στο 6-3 και το 1-0 στα σετ

Δώρα του Φονίνι και πρόκριση στους «16» για Τσιτσιπά

Ο Φονίνι βρέθηκε μπροστά με 40-15 αλλά έκανε δύο διπλά λάθη και δύο αβίαστα με το μπάκχαντ, για να «προσφέρει» το break στον Τσιτσιπά. Από 40-0 o Στέφανος βρέθηκε με break point πίσω, αλλά έσωσε το game και προηγήθηκε 2-0, για να κάνει το 3-0 από διπλό λάθος στο σερβίς του εκνευρισμένου Ιταλού.

Το 4-0 ήρθε άνετα από τα καλά σερβίς του Στέφανου και τα λάθη του Φονίνι που συνεχίζονταν. Το 5-0 ήρθε με μαζεμένα λάθη στο σερβίς του Φονίνι και η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος αμέσως μετά.

Στον επόμενο γύρο θα παίξει με έναν εκ των Σονέγκο και Ντζέρε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ATP Τελευταία Νέα