Τένις: Ο Δημήτρης Σταματιάδης νέος πρόεδρος της ΕΦΟΑ

Αντώνης Πατσούρας
Ο Δημήτρης Σταματιάδης που στηρίχτηκε από τον Σπύρο Ζαννιά είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΦΟΑ. Ψηφίστηκε από 55 σωματεία και ο Θοδωρής Γκλαβάς από 51. Στην ΕΟΕ ο Σπύρος Ζαννιάς.

Νέος πρόεδρος της ΕΦΟΑ είναι από την Τρίτη (30/3) ο Δημήτρης Σταματιάδης.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της ΕΦΟΑ που στηρίχτηκε στις εκλογές από τον Σπύρο Ζαννιά πήρε 55 ψήφους ενώ τον ακολούθησε ο Θοδωρής Γκλαβάς με 51. Στην 3η θέση με 9 ψήφους ήταν ο Γιάννης Σερκεδάκης.

Στη "μάχη" για την θέση του εκπροσώπου της ΕΦΟΑ στην ομομέλεια της ΕΟΕ νικητής ήταν ο Σπύρος Ζαννιάς. Συγκέντρωσε 62 ψήφους ενώ η Αγγελική Κανελλοπούλου 48 και ο Γιάννης Σερκεδάκης 5.

Ως αναπληρωτής εκπρόσωπος στην ΕΟΕ εκλέχτηκε ο Γιάννης Χατζηπροδρόμου με 62 και ακολούθησε με 47 ο Νίκος Μουσάς.

Ο Σπύρος Ζαννιάς ήταν υποψήφιος και για μέλος στο ΔΣ και πήρε 58 ψήφους. Ακολούθησαν οι Μέγας (49), Αραϊλούδης (44), Δουβής (43) και Μουσάς (42).

Η ανακοίνωση της ΕΦΟΑ:

«Ιστορική νίκη κόντρα στην πολιτική διαπλοκή

Μεγάλη νίκη σήμερα σημειώθηκε από τον Σπύρο Ζαννιά και τον Δημήτρη Σταματιάδη κόντρα σε κάθε μορφή κομματικοποίησης και σε εκείνους που εκπροσωπούν ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας.

Νέος πρόεδρος στην Ομοσπονδία Αντισφαίρισης εκλέχθηκε ο Δημήτρης Σταματιάδης και ως εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ο Σπύρος Ζαννιάς.

Αξίζει δε να τονισθεί πως η πλειοψηφία σε όλα τα όργανα ανήκει στην ομάδα Ζαννιά – Σταματιάδη.

Δήλωση Σπύρου Ζαννιά: «Ευχαριστώ θερμά για την στήριξη και την αγάπη σας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Ενωμένοι προχωράμε στην επόμενη ημέρα «αγκαλιασμένοι» όπως όλα τα χρόνια της πορείας μας για την πρόοδο του αθλήματος που όλοι αγαπάμε και στηρίζουμε».

Γκλαβάς: «Τιμητικό το 45%»

Ο Θοδωρής Γκλαβάς μετά από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία της ΕΦΟΑ δεσμεύτηκα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μπει το ελληνικό τένις σε μια νέα εποχή. Και το σκοπό αυτό θα υπηρετήσω ως μέλος πλέον του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με την εξαιρετική ομάδα συνεργατών που δώσαμε μαζί τη μάχη των εκλογών.

Θέλω να συγχαρώ τον κύριο Σταματιάδη για την εκλογή του στην προεδρία της ΕΦΟΑ και να τον διαβεβαιώσω ότι θα μπορεί να βασίζεται στην στήριξή μας για κάθε θετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει.

Θέλω επίσης να συγχαρώ όλους τους συναδέλφους που εξελέγησαν στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και όσους δεν εξελέγησαν για τον αγώνα που έδωσαν. Το τένις προάγει το αθλητικό ήθος και αυτό θα πρέπει να επιδεικνύουμε από όποιο πόστο το υπηρετούμε.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα σωματεία και όλους τους ανθρώπους του τένις που στήριξαν την προσπάθειά μας. Το 45% που έλαβε η υποψηφιότητά μου είναι εξαιρετικά τιμητικό και τους είμαι ευγνώμων».