Πρωταθλητές και στο Instagram οι Ναδάλ - Σερένα

Αντώνης Πατσούρας
Η Αμερικανίδα είναι στην 1η θέση της σχετικής λίστας με 12,3 εκατομμύρια ακόλουθους ενώ 2ος είναι ο Ισπανός με 9,2.

Ποιοι τενίστριες και τενίστριες που συνεχίζουν να παίζουν είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους περισσότερους ακόλουθους στο Instagram; Ποιος είναι στην 1η θέση;

Πως είναι η κατάταξη στα μέλη του Big-3; Που είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ποιος από τους top-10 έχει τους λιγότερους ακόλουθους; Υπάρχουν αθλητές που ασχολούνται πάρα πολύ με το Instragram και άλλοι που έχουν ... ρεύμα.

Στην κορυφή η Σερένα Ουίλιαμς

Στην πρώτη θέση (άνδρες-γυναίκες) είναι η Σερένα Ουίλιαμς. Η μυθική Αμερικανίδα με τους 23 τίτλους Grand Slam που στα 39 της συνεχίζει να είναι στο top-10 και να διεκδικεί μεγάλους τίτλους έχει 12,3 εκατομμύρια ακόλουθους.

Από τους άνδρες στην πρώτη θέση είναι ο Ράφα Ναδάλ. Ο Ισπανός με τα 19 Grand Slam έχει 9,2 εκατομμύρια ακόλουθους. Από τους Big-3 στη 2η θέση είναι ο Ρότζερ Φέντερερ με 7,6 εκατομμύρια και στην 3η ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 7,2 εκατομμύρια.

Έκτος στο top-10 ο Τσιτσιπάς

Μετά από το Big-3 έχουμε δυο τενίστες που έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύρια ακόλουθους και είναι ο Ντομινίκ Τιμ και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στην 6η θέση του σημερινού top-10 αφού έχει 882.000 ακόλουθους.

Βέβαια από τους εν ενεργεία οι "παλιοί" Άντι Μάρεϊ, Ντελ Πότρο και Σταν Βαβρίνκα είναι στις πρώτες θέσεις. Ο Βρετανός έχει 1,7 εκατομμύρια, ο Αργεντίνος 1,9 εκατομμύρια και ο Ελβετός έχει 1,2.

Πολύ χαμηλά είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος έχει κερδίσει 2 Masters, έχει παίξει σε τελικό Grand Slam αλλά έχει μόνο 344.000 ακόλουθους. Από αυτούς πάντως που είναι σήμερα στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης ο Ματέο Μπερετίνι είναι στο Νο10 στο Instagram με μόλις 196,000.

Η ωραία Τζένη

Η Σερένα είναι η "βασίλισσα" του Instagram στο γυναικείο τένις αλλά πολύ ψηλά είναι μια Καναδή. Είναι η Τζένη Μπουσάρντ. Είναι η πανέμορφη Καναδή που ξεσηκώνει το κοινό της με τις φωτογραφίες.

Έχει 2,1 εκατομμύρια ακόλουθους και είναι πάνω από παίκτριες που έχουν κερδίσει Grand Slam όπως είναι η Σιμόνα Χάλεπ (1,5 εκατομμύρια), η Βένους Ουίλιαμς (1,2), η Ναόμι Οσάκα (1,1).

Η Μαρία Σαράποβα που σταμάτησε πριν από λίγους μήνες το τένις έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. Η Μαρία Σάκκαρη από την άλλη έχει 136.000 ενώ το ανερχόμενο αστέρι του τένις, η Κόκο Γκάουφ, έχει 677,000 και ανοδικές τάσεις.