Μαρία Σαράποβα: Ο συνδυασμός που «σκοτώνει» (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Η «καυτή» Μαρία Σαράποβα έχει γενέθλια (19/4) και το G-Weekend τα γιορτάζει μαζί της μ' ένα μοναδικό αφιέρωμα.

Από τα πιο ωραία πλάσματα που έχουν πατήσει στα κορτ. Η ψηλή Ρωσίδα με τα πράσινα μάτια και το φοβερό στυλ "γεννήθηκε" για να προσφέρει θέαμα στον κόσμο του τένις και για να είναι πρώτη.

Η Μαρία Σαράποβα είναι από τις λίγες εκείνες τενίστριες που συνδυάζουν ομορφιά με τίτλους και μεγάλη καριέρα. Στις 19 Απριλίου 2020, την ημέρα του Πάσχα των Ορθοδόξων, έχει γενέθλια και θα κλείσει 33 χρόνια ζωής.

Το G-Weekend έφτιαξε ένα αφιέρωμα στην όμορφη Μαρία του τένις που πριν από λίγους μήνες αποφάσισε ν' αποσυρθεί από την ενργό δράση.

Αυτά τα όμορφα πράσινα μάτια είδαν το πρώτο φως της ζωής, στις 19 Απριλίου 1987, στη Ρωσία. Είναι μοναχοπαίδι και μεγάλωσε σαν πριγκίπισσα. Κριός στο ζώδιο που σημαίνει πως είναι αυθόρμητη, δυναμική και ενθουσιώδης.

Γεννήθηκε σε μια Ρωσία που αντιμετώπιζε ακόμη την απειλή του Τσέρνομπιλ και ξεκίνησε να παίζει τένις όταν πλέον δεν υπήρχε η ΕΣΣΔ. Από τα 4 όταν έπιασε μια ρακέτα στο χέρι της κατάλαβε πως αυτό πρέπει να κάνει στη ζωή της.

Στα 6 της χρόνια θα παρακολουθήσει ένα μάθημα από την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα. Το ταξίδι είχε αρχίσει. Ο μπαμπάς Γιούρι Σαράποβ θα δανειστεί χρήματα, θα κάνει ότι μπορεί, για να αρχίσει η κόρη του να ταξιδεύει στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Έμαθε τένις από τους καλύτερους και άρχισε να κάνει το όνομα της γνωστό. Το 2002 παίζει στον τελικό του Australian Open και του Wimbledon στα Juniors. To 2001 είχε παίξει στο πρώτο της επαγγελματικό τουρνουά στην Καλιφόρνια!

Η Μαρία Σαράποβα ξεκίνησε από μικρή τα θαύματα της. Το 2004 όταν ήταν 17 ετών κατακτά το Wimbledon! Είναι μέσα στο top-5 των νεαρότερων παικτριών που κερδίζουν Grand Slam.

O σπουδαιότερος τελικός της καριέρας της είναι αυτός στο Wimbledon.

Παίζει με την Σερένα Ουίλιαμς και την κερδίσει με 6-1, 6-4! Δυο χρόνια αργότερα θα κατακτήσει και το US Open απέναντι σ' ένα ακόμη σπουδαίο όνομα την Βελγίδα Ενάν.

Το 2005 θα γίνει η 5η νεότερη αθλήτρια που θα φτάσει στο Νο1 στα χρόνια της open era. Είναι μόλις 18 ετών και 125 ημερών. Η Μαρία το 2012 θα γίνει μια από τις έξι γυναίκες που έχουν κερδίσει στην open era και τα 6 Grand Slam.

Δίπλα της είναι η Κορτ, η Σερένα, η Έβερτ, η Ναβρατίλοβα και η Γκραφ. H Σαράποβα το 2008 κατακτά και το Australian Open και ακολουθούν δυο τίτλοι στο Roland Garros.

Θ' αγωνιστεί σε 10 τελικούς Grand Slam και θα κερδίσει στους 5! Με την Σερένα θα παίξει 4 τελικούς αλλά θα την κερδίσει μια και μοναδική φορά το 2004. Βέβαια το 2004 θα την νικήσει και στο WTA Finals για να πάρει τον μοναδικό τίτλο της.

Το 2008 θα φτάσει στην κορυφή του Fed Cup με τη Ρωσία ενώ το 2012 στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα παίξει και πάλι με την Σερένα στον τελικό στο απλό και θα χάσει με 6-0, 6-1!

H Σερένα δεν... συγχώρεσε ποτέ εκείνη την ήττα στο Wimbledon από την Σαράποβα και σε 22 αγώνες που ακολούθησαν κέρδισε στους 20! Η Μαρία με την Σερένα ήταν από άλλους κόσμους και τελευταία φορά συναντήθηκαν τον Αύγουστο του 2019 στο US Open με την Ουίλιαμς να την... καταπίνει.

Το τελευταίο της Grand Slam ήταν το Australian Open 2020 και η Ντόνα Βέκιτς η τελευταία αντίπαλος της. Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 η Μαρία θ' ανακοινώσει μέσα από μια συνέντευξη της το τέλος της καριέρας της.

Με την Σερένα θα συνδέσει και μια "μαύρη" σελίδα για την ζωή της. Στο Australian Open 2016 και σε έλεγχο μετά από αγώνα με την Ουίλιαμς θα περάσει από έλεγχο ντόπινγκ και θα βρεθεί ντοπέ!

Θα τιμωρηθεί και θα επιστρέψει... Στην διάρκεια της καριέρας της είχε και πολλούς τραυματισμούς αλλά ποτέ δεν τα παράτησε...Στην καριέρα της κέρδισε 36 τίτλους και είχε 645-171 νίκες.

Η Μαρία Σαράποβα κατάφερε όχι μόνο να δημιουργήσει μια σπουδαία καριέρα αλλά και να "φτιάξει" μια βιομηχανία γύρω από το όνομα της, η οποία πουλάει και θα εξακολουθεί να πουλάει...

Μέσα από τις νίκες της στο τένις κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 38 εκατομμύρια δολάρια (χρηματικά έπαθλα) και είναι στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας μετά από την Σερένα και την Βένους Ουίλιαμς.

Βέβαια τα περισσότερα χρήματα θα τα κερδίσει από διαφημίσεις και από τις εταιρείες που δημιούργησε. Μια από αυτές είναι και εκείνη που παράγει ζαχαρωτά και έχει το όνομα "Sugarpova".

H Μαρία θα γίνει εξώφυλλο στα κορυφαία περιοδικά του κόσμου, θα διαφημίσει τα πάντα στην καριέρα της και κάθε "καυτή" της φωτογραφία στοιχίζει χιλιάδες δολάρια και σήμερα που μένει στην Φλόριντα και απολαμβάνει όλα αυτά που έχει κερδίσει από το τένις.

Στην διάρκεια της καριέρας της είχε ως προπονητή και τον άνθρωπο που κέρδισε τα περισσότερα τρόπαια στην ιστορία της open era, τον Τζίμι Κόνορς, ενώ απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ για τις σχέσεις της.

Δεν έχει βρεθεί άνδρας που θα την κάνει να νιώσει πως πρέπει να παντρευτεί αλλά τα love story της πέρασαν στην ιστορία. Είχε πάντα ... σουξέ στους αθλητές. Ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Lakers, Σάσα Βούγιασιτς, ήταν για χρόνια το αγόρι της.

Ο σπουδαίος Βούλγαρος τενίστας, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ήταν επίσης το αγόρι της, όπως και ο Άντι Ρόντικ. Φυσικά δεν λείπουν από τις κατακτήσεις της άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο (ηθοποιιοί, τραγουδιστές) αλλά και το μόντελινγκ.

Είναι πολύ καλή φίλη με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος όποτε βρίσκει ευκαιρία θα "ντυθεί" Μαρία Σαράποβα για να μας δείξει πως μιλάει, πως παίζει τένις και πως περπατάει η Μαρία.

Το τένις της έδειξε τον κόσμο όπως λέει ενώ οι κραυγές της μετά από κάθε σπουδαίο πόντο ακόμη ηχούν στα αυτιά όσων τους παρακολούθησαν. Η Μαρία Σαράποβα εκτός από τενίστρια εμφανίστηκε ως μοντέλο, ηθοποιός, τραγουδίστρια...

Θα την βρούμε στη λίστα του Forbes σε καλές θέσεις αλλά και στο τηλέφωνο τις ημέρες του κορονοϊού για να προσφέρει ψυχολογική βοήθεια στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.