Σάκκαρη: Στην πόλη (Γουχάν) που ξεκίνησε ο covid-19 η πρώτη top-10 νίκη της (vid)

Αντώνης Πατσούρας
Η Μαρία Σάκκαρη είχε κερδίσει το 2017 την Καρολίν Βοζνιάκι στην πόλη που "έσπειρε" τον τρόμο σ' όλο τον κόσμο.

Η Γουχάν είναι μια σπουδαία πόλη της Κίνας, η οποία τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη σ' όλους τους τομείς.

Πολλοί την αποκαλούν "Σικάγο της Κίνας" και είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα της χώρας. Πριν από έξι χρόνια οι Κινέζοι αποφάσισαν να διοργανώσουν στην πόλη ένα σημαντικό τουρνουά τένις για το πρόγραμμα της WTA.

Από το τουρνουά έχουν "παρελάσει" σπουδαίες παίκτριες όπως η Σερένα και η Βένους Ουίλιαμς, η Πέτρα Κβίτοβα, η Άσλεϊ Μπάρτι, η Καρολίν Βοζνιάκι, η Σιμόνα Χάλεπ, η Μαρία Σαράποβα.

Η πόλη αυτή που "ακούγονταν" κάθε Σεπτέμβριο για το τουρνουά τένις της είναι πλέον γνωστή σε κάθε άνθρωπο στον πλανήτη αφού από εκεί ξεκίνησε η εξάπλωση του κορονοϊού (covid-19).

Στην πόλη αυτή έχει ταξιδέψει και η Μαρία Σάκκαρη. Η πρώτη της φορά ήταν το 2017 και η δεύτερη το 2018.

Το 2017 μάλιστα είχε πετύχει εκεί, στη Γουχάν, και τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της έως τότε και μια από τις μεγαλύτερες συνολικά στην πορεία της στο επαγγελματικό τένις.

Η Ελληνίδα τενίστρια είχε ταξιδέψει στην Γουχάν τον Σεπτέμβριο του 2017 ως Νο80 της παγκόσμιας κατάταξης. Αφού πέτυχε δυο νίκες στα προκριματικά πήρε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό.

Στον 2ο γύρο βρίσκει απέναντι της μια σποδαία παίκτρια, την Καρολίν Βοζνιάκι. H τενίστρια από την Δανία που είχε φτάσει έως το Νο1 εκείνη την εποχή ήταν στο Νο6.

Η Σάκκαρη κατάφερε να επικρατήσει με 7-5, 6-3 και να γράψει ιστορία. Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Σεπτεμβρίου 2017 και η Μαρία έγραφε ιστορία αφού σημειώνε την πρώτη νίκη της απέναντι σε top-10 παίκτρια.

Σήμερα έχει 8 top-10 νίκες και είναι στο Νο20! Η Βοζνιάκι λίγους μήνες αργότερα, στη Μελβούρνη, θα κατακτήσει το Australian Open. Η Σάκκαρη θα συνεχίσει στη Γουχάν και θα φτάσει έως τα ημιτελικά όπου θα χάσει από την Καρολίν Γκαρσία που κέρδισε και την κούπα.

Για την ιστορία το φετινό τουρνουά έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Γουχάν στις 20-27/9 αλλά μένει να δούμε εάν θα διεξαχθεί...