Ναδάλ - Τζόκοβιτς: Αήττητος στην Αυστραλία ο "Νόλε" (vids)

Αντώνης Πατσούρας
Δυο αγώνες στην Αυστραλία και δυο νίκες του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Ράφα Ναδάλ.

Η ώρα για τον μεγάλο τελικό του ATP Cup πλησιάζει.

Η Ισπανία θα κοντραριστεί την Κυριακή με την Σερβία και στις 11:30 (Novasports 1) το κοινό θα παρακολουθήσει τον σπουδαίο αγώνα του Ράφα Ναδάλ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αυτός θα είναι ο 55ος αγώνας τους αλλά μόλις ο 3ος τους στην Αυστραλία!

Οι δυο "μονομάχοι" δεν έχουν παίξει ποτέ αντίπαλοι στο Σίδνεϊ αλλά δυο φορές στη Μελβούρνη και φυσικά στο Australian Open.

Ο επικός τελικός του 2012!

Το πρώτο τους παιχνίδι στο έδαφος της Αυστραλίας έμελλε να είναι ο καλύτερος τελικός όλων των εποχών στο Australian Open.

Το 2012, οι δυο τους, φτάνουν στον τελικό και θα παλέψουν για την κούπα.

Ο Ναδάλ θα πάρει με 7-5 το 1ο σετ αλλά ο "Νόλε" θα επιστρέψει για να κερδίσει τα 2 επόμενα με 6-4, 6-2. Το 4ο θα καταλήξει στο τάι μπρέικ με τον Ισπανό να νικά με 7-6 (5) και τελικά μετά από 5 ώρες και 53' ο Σέρβος κερδίζει το παιχνίδι αφού πήρε με 7-5 το 5ο.

Στο 4ο σετ ο Ναδάλ θα πάρει προβάδισμα με 4-2, ο Τζόκοβιτς θα ισοφαρίσει σε 4-4 και στο 9ο γκέιμ παίχτηκε ράλι με 32 χτυπήματα! Ο Τζόκοβιτς θα φτάσει στο 6-5 και όλα θα κριθούν στο τάι μπρέικ!

O Ναδάλ είχε 44 winners και ο Τζόκοβιτς είχε 57! Ο νικητής πήρε 193 πόντους και ο ηττημένος 176.

Είναι ένας από τους καλύτερους τελικούς σε Grand Slam και ο πιο "σπουδαίος" στη Μελβούρνη. Ο αγώνας αρχίζει την Κυριακή (ώρα Μελβούρνης) και τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας!

Επιστροφή στο 2019

Το επόμενο παιχνίδι τους στην Αυστραλία ήταν ο τελικός του ΑΟ 2019. O Τζόκοβιτς κερδίζει εύκολα με 6–3, 6–2, 6–3 και φτάνει στον 7ο τίτλο του στη Μελβούρνη.

Η διάρκεια του αγώνα είναι 2 ώρες και 4 λεπτά και ο "Νόλε" κερδίζει το 15ο Grand Slam του.

Πριν από τον αγώνα ο Τζόκοβιτς ήταν το μεγάλο φαβορί και τα κατάφερε περίφημα. Ο Σέρβος είναι και παραμένει στο Νο1 και ο Ναδάλ στο Νο2.

  • Tags: