ATP Cup: Έργα και ημέρες του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά (vids)

Newsroom
Η Ελλάδα θα συμμετάσχει το 2022 για 3η φορά στο ATP Cup και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει να θυμάται σπουδαία παιχνίδια αλλά και μια ακραία συμπεριφορά.

Αρχίζει την Πρωτοχρονιά του 2022 στο Σίδνεϊ το ATP Cup με την Ελλάδα να δίνει το παρών για 3η σερί χρονιά.

Η Ελλάδα που έχει ως "αστέρι" της τον Στέφανο Τσιτσιπά δεν έχει καταφέρει στα τουρνουά του 2020 και του 2021 να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση ενώ έχει μόλις μια επικράτηση σε σειρά αγώνων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Οι "μάχες" του 2020

Το 2020 η Ελλάδα είναι στον ίδιο όμιλο με την Αυστραλία, την Γερμανία και τον Καναδά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα ξεκίνησει με ήττα από τον Ντένις Σαποβάλοφ και η Ελλάδα θα χάσει με 3-0 από τον Καναδά. Θα ακολουθήσει, πάντα στο Μπρισμπέιν, η μάχη με την Γερμανία.

Ο Τσιτσιπάς θα επικρατήσει με 2-0 σετ του Αλεξάντερ Ζβέρεφ όμως η Ελλάδα θα χάσει με 2-1 τη σειρά. Ακολουθεί η σειρά με την Αυστραλία.

Νέα ήττα με 3-0 για την Ελλάδα. Ο Στέφανος θα παίξει με τον Νικ Κύργιο και θα χάσει με 6-7 (7), 7-6 (3), 6-7 (5). Είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς!

Ο Έλληνας τενίστας ξεσπάει κατά την διάρκεια του αγώνα και σηκώνοντας την ρακέτα την χτυπάει με δύναμη στον πάγκο σχεδόν πάνω στον πατέρα του Απόστολο! Μετά θα δηλώσει πως ένιωσε ντροπή όταν είδε το video.

Η Ελλάδα θα παίξει 9 παιχνίδια στον όμιλο και θα χάσει τα 8.

Επιστροφή στη δράση

Το 2021 η Ελλάδα θα κληρωθεί στη Μελβούρνη με την Ισπανία και την Αυστραλία.

Ο Ράφα Ναδάλ λόγω ενοχλήσεων στη μέση είναι εκεί αλλά δεν θα παίξει σε κανένα παιχνίδι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα πετύχει 2 νίκες στον όμιλο.

Θα επικρατήσει με 2-0 σετ του Άλεξ Ντε Μινόρ αλλά το αποτέλεσμα Ελλάδα-Αυστραλία είναι 1-2.

Ακολουθεί η "μάχη" με την Ισπανία. Ο Στέφανος νικά με 7-5, 7-5 τον Μπαουτίστα Αγκούτ. Ο Περβολαράκης θα χάσει από τον Καρένιο Μπούστα και στο διπλό η Ισπανία θα αποσυρθεί.

Η Ελλάδα θα πάρει τη σειρά με 2-1! Πρώτη νίκη εστω και με απόσυρση των Ισπανών.

@Photo credits: Twitter ATP Cup