Η ανάλυση του Παναθηναϊκός - Άρης (pics & vids)

Gazzetta team
Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout το παιχνίδι του OAKA, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 2-0 για την 27η αγωνιστική της Super League.

Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης, αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου Γιώργος Χριστοδούλου και Κωνσταντίνος Γκίκας σε συνεργασία με το InstatScout , αναλύουν τον αγώνα τουΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Άρη με 2-0.

α) Παναθηναικος: Ξεκίνησε τον αγώνα με 1-3-5-2 και Από το 73' και μετα το γυρισε σε 1-3-4-3.

Παρατηρούμε ότι ο Κολοβέτσιος (No. 4) δίνει βάθος στην άμυνα, ο Ινσούα είχε συχνότερες προωθήσεις απ΄την αριστερή πλευρά σε σχέση με τον Γιόχανσον και ότι ο Χατζηγιοβάννης κινούταν πίσω απ’ τον Μακέντα.

β) Αρης: Ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1-4-2-3-1, δίνοντας βάρος μεσοεπιθετικά στην αριστερή του πλευρά

Α) Οι δύο ομάδες είχαν σχετική ισορροπία σε κατοχή, κερδισμένες μονομαχίες και πάσες. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Άρης είχε διπλάσια αριθμό πετυχημένων πασών στο επιθετικό τρίτο, 125 με 62 του Παναθηναικού, αλλά κανένα σουτ εντός στόχου σε σχέση με τον Παναθηναικό που είχε 5.

Β) Παρατηρούμε ότι ο Παναθηναικός προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως απ’ την αριστερή πλευρά και κατά δεύτερο λόγο απ’ τον κεντρικό άξονα. Αντίθετα ο Άρης προσπάθησε να επιτεθεί πλευρικά, κυρίως από αριστερά.

Α) Υψηλότερη βαθμολογία: Ινσούα 326.

Β) Σκόραρε το 2ο Γκολ και ταυτόχρονα είχε υψηλό ποσοστό στις κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες (10/8 80%)

Γ) Ο Οικονόμου είχε τη 2η μεγαλύτερη βαθμολογία στο Index με 322 και υψηλό ποσοστό πετυχημένων ενεργειών ( 111 / 94 85% )

Α) Υψηλότερη βαθμολογία: Ρόουζ 278

β) Υψηλό ποσοστό πετυχημένων ενεργειών (71/62, 87%)και 100% στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 3/3.

γ) Ο Μπάσα ήταν ο δεύτερος σε απόδοση για την ομάδα του Άρη με 268 βαθμολόγηση στο Index, 100% επιτυχία στις ντρίμπλες (4/4) και 100% (6/6) στις κερδισμένες επιθετικές μονομαχίες.

MVP ΙΝΣΟΥΑ

Α) 1-0: Ο Οικονόμου στην αριστερή πλεύρα με 2 ενέργειες απέφυγε 2 ποδοσφαιριστές του Άρη, ο Μακέντα κάνοντας κίνηση στον χώρο, υποδέχθηκε την μπάλα και με ασίστ στην μικρή περιοχή, βρήκε τον Δώνη, όπου αμαρκάριστος με εύκολο πλασέ έκανε το 1-0.

β) 2-0: Ο Ινσούα με έξυπνο τρόπο άφησε την μπάλα να περάσει καταλήγοντας στον Άλτμαν, ο οποίος παρέσυρε εκτός περιοχής τον κεντρικό αμυντικό του Άρη δημιουργώντας κενό χώρο στη μεγάλη περιοχή. Ο δεξιός μπακ - χαφ του ‘Αρη δεν κάλυψε τον χώρo αυτό, ο Ινσούα τον εκμεταλλεύτηκε και με εντυπωσιακό πλασέ σκόραρε για το 2-0.