Η αλήθεια για Τσόρι...

Δημήτρης Τομαράς
Στα υπέρ του; Ότι... σκίζεται και βγάζει εξαιρετική εικόνα στον Ρέντη. Στα κατά του; Οι μπόλικοι τραυματισμοί του (και) σε Ολυμπιακό και τα ταλαιπωρημένα του πόδια. Το Gazzetta.gr αναλύει την περίπτωση του Τσόρι.

Στο Λιμάνι έχουν τα τελευταία χρόνια αναπτύξει συναισθηματικούς δεσμούς με παίκτες και προσωπικότητες όπως ο Τσόρι. Εάν ήταν άλλος παίκτης στην θέση του πιθανώς ο Ολυμπιακός να μην του προσέφερε νέο συμβόλαιο. Κυρίως λόγω ηλικίας, κατάστασης και τραυματισμών. Ο Τσόρι όμως είναι... σημαία για τον Ολυμπιακό. Έχει κάνει τρομερές χρονιές και μεγάλα ματς και στον σύλλογο του οφείλουν πολλά. Είναι τεράστια προσωπικότητα. Αρχηγός με τα όλα του και παίκτης - σύμβολο όπως και να το δει κανείς.

Απο την άλλη οι επτά μυϊκοί τραυματισμοί του Αργεντίνου άσου στο διάστημα που παίζει στον πειραϊκό σύλλογο και τα άκρως ευπαθή του γόνατα και γενικά τα ταλαιπωρημένα του πόδια αποτελούν πολύ βασικά... εμπόδια για εκείνον και τους χρόνους συμμετοχής του. Φέτος πήρε κάποια ματς κυρίως λόγω του πολύ σπουδαίου τέρματός του κόντρα στην Αρούκα. Η ποιότητά του και η εμπειρία του είναι δεδομένες, ωστόσο η κατάστασή του λόγω των τραυματισμών που είχε και κατά το παρελθόν και στο Λιμάνι, δεν είναι τέτοια που να μπορεί να εμπνέει την εμπιστοσύνη του Πάουλο Μπέντο. Ο Τσόρι δεν είναι πια ούτε καν ο παίκτης που ήταν δύο χρόνια πριν. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει. Είναι όμως όλα αυτά αρκετά για να μην παίζει ούτε έστω για 20 λεπτά; Παράλληλα μπορεί να έχουν παίξει ρόλο για τον Ίβηρα και οι δηλώσεις του Τσόρι παραμονές με Παναθηναϊκό που έλεγε πως ήταν από καιρό έτοιμος...

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟΝ ΡΕΝΤΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ... ΕΝΟΧΛΗΣΕ

Μία εκ των κύριων αιτιών που ο Τσόρι Ντομίνγκες φαίνεται πως εκνευρίστηκε και... χαλάστηκε και ανέβασε το επίμαχο post ήταν πως τις τελευταίες 10 ημέρες είχε... σκιστεί στις προπονήσεις. Όχι πως δεν το έκανε και πριν αλλά τώρα το προπονητικό του πρόσωπο ήταν ακόμα πιο καλό. Τα έδινε όλα, έβγαζε πολύ καλό πρόσημο και ήλπιζε πως με την Γιουνγκ Μποις θα ήταν έστω στον πάγκο. Ο νέος αποκλεισμός του από αποστολή της ομάδας (σ.σ. για τον αγώνα με την ελβετική ομάδα) και ο τρόπος που έγινε, τον... ενόχλησε. Θεωρεί ο ίδιος πως άξιζε πιο καλής μεταχείρισης και αντιμετώπισης.

Εξάλλου δεν είναι σαν όλους τους άλλους παίκτες. Από την άλλη ο Μπέντο είναι στον Ρέντη κάθε μέρα και κρίνει ανάλογα. Κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως ξέρει καλύτερα από εκείνον. Και όπως κρίνει κιόλας ο Πάουλο Μπέντο θα κριθεί για τις επιλογές του. Ακόμα και έτσι πάντως ο Τσόρι για ακόμα μία φορά ξεκαθάρισε πως η ομάδα είναι πάνω απ' όλα και ότι συνεχίζει να την στηρίζει και να είναι δίπλα στους συμπαίκτες του.

Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΤΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ

Μετά από όλα αυτά πάντως υπάρχει μία αίσθηση πως ο Τσόρι θα πάρει και άλλες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Ότι θα πάρει λεπτά συμμετοχής και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και πιθανώς και στην Ευρώπη στην συνέχεια.