«Χρυσάφι» στον Ολυμπιακό για Μανωλά! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Το Football Leaks έδωσε στην δημοσιότητα το... χρυσό deal των Ολυμπιακού - Ρόμα το 2014 με τα ποσά που πήραν οι ερυθρόλευκοι αλλά και τα οφέλη από μία ενδεχόμενη νέα πώληση.
Η Τσέλσι φέρεται να τον θέλει επίμονα για φέτος το καλοκαίρι, η Ρόμα κοιτάζει να τον... κλειδώσει με ένα νέο συμβόλαιο και όλα αυτά την ώρα που από το Football Leaks διέρρευσαν οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά από τον Ολυμπιακό στον ιταλικό σύλλογο. Ένα συμβόλαιο που είχε υπογραφεί το καλοκαίρι του 2014. Ενδεικτικό είναι πως οι Ρωμαίοι τον κοστολογούν με 40 εκατ. ευρώ και εάν μπορέσουν να τα καρπωθούν από μία φετινή του μεταγραφή τα 20 θα είναι του Ολυμπιακού!
Αρχικά ήταν τα 6,5 εκατ. ευρώ που πήραν άμεσα οι ερυθρόλευκοι. Στην συνέχεια δόθηκαν ακόμα δύο δόσεις των 500.000 χιλιάδων ευρώ επειδή ο Μανωλάς είχε πάνω από 20 συμμετοχές και πέρυσι και φέτος. Από εκεί και πέρα στην περίπτωση που ο Μανωλάς μείνει και του χρόνου στην Ρόμα ο Ολυμπιακός θα πάρει άλλα 6,5 εκατ. ευρώ. Είναι χρήματα που βάσει της ισχύουσας συμφωνίας θα πρέπει να λάβει μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Είναι χρήματα πάντως που μπορούν να δοθούν ακόμα και σε 3 δόσεις. Εκτός αυτού όμως όπως προαναφέραμε σε περίπτωση πώλησής του φέτος το καλοκαίρι τότε ο Ολυμπιακός παίρνει το 50% από τα χρήματα που θα εισπράξουν οι Ρωμαίοι. Αυτή η συμφωνία στο συμβόλαιο έχει χρονική προθεσμία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει ήδη εισπράξει 7,5 εκατ. ευρώ και υπάρχει η προοπτική να πάρει πολύ περισσότερα. Στην συμφωνία αναφέρεται πως "ο Ολυμπιακός θα εισπράξει 6,5 εκατ. ευρώ από την μεταγραφή του, σε περίπτωση που το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από το 50% της πώλησής του. Ειδάλλως, θα λάβει το 50% της πώλησης. Σε κάθε ένα από τα δύο σενάρια, ο Ολυμπιακός θα βάλει στα ταμεία του τα περισσότερα δυνατά χρήματα που θα προκύψουν από την εκάστοτε συμφωνία".
Προς το παρόν πάντως η Ρόμα επιδιώκει να κρατήσει τον διεθνή στόπερ καθώς εκτός των άλλων είναι και πολλά τα χρήματα που θα πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση μεταγραφής του. Υπάρχουν δε αρκετά media που υποστηρίζουν πως αυτός είναι ο κύριος λόγος που δεν θα πωληθεί φέτος. Κατά τα άλλα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ατζέντη του. Ο Μανωλάς αμείβεται με 1,5 εκατ. ευρώ και εάν δεχθεί τη νέα προσφορά των Ρωμαίων θα παίρνει περίπου 2.8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Δείτε στην Gallery όλο το συμβόλαιο που υπογράφτηκε μεταξύ Ολυμπιακού - Ρόμα - Μανωλά.