Νικολάς Κολάσο: Ένα γνήσιο τέκνο της Μπόκα (pics & vids)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Νικολάς Κολάσο ήρθε να ταράξει τα… λιμνάζοντα νερά στον Άρη και το gazzetta.gr βάζει στο μικροσκόπιo του έναν άνθρωπο που έκανε τα πάντα για να πραγματοποιήσει το παιδικό όνειρό του.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα Βραζιλία - Βέλγιο αν o Λουκάκου σκοράρει το 1ο γκολ στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πριν από κάμποσες δεκαετίας, ένας Αμερικανός πολιτικός είχε πει ότι… «το πεπρωμένο δεν είναι θέμα τύχης, αλλά επιλογής και διαρκούς προσπάθειας». Δεν αποτελεί κάποια μορφή σοφιστείας, διότι στην πραγματικότητα ο ίδιος ο άνθρωπος διαμορφώνει την τύχη και τη μοίρα του. Αυτό έκανε ο Νικολάς Κολάσο. Μεγάλωσε έχοντας στο δωμάτιό του την αφίσα του Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά και του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Μάλιστα, ήταν τόσο έντονη η επιρροή του τελευταίου, σε σημείο να αφήσει πλούσια χαίτη για να του μοιάζει. Ο κοινός παρανομαστής και των τριών είναι ασφαλώς η θρυλική Μπόκα Τζούνιορς.

Το αλάνθαστο μάτι του Ramon Maddoni

Ο Κολάσο δεν είναι απλά γνήσιο τέκνο του Μπουένος Άϊρες αλλά και της Μπόκα Τζούνιορς. Με κενά διαστήματα (συνολικά) τριών χρόνων, από ηλικία εννιά ετών ανήκει στη μεγαλύτερη ομάδα της Αργεντινής. Βέβαια το ποδόσφαιρο δεν ήταν το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε καθώς λόγω προβλήματος στη μέση, οι ιατροί του σύστησαν την κολύμβηση κι έτσι σε ηλικία πέντε ετών βουτούσε στις… δεξαμενές. Όπως όμως (προ)αναφέραμε, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο και ο μικρός «Νίκο» ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο, πίεζε τον πατέρα του και μετά τις αλάνες της συνοικίας Villa Ballester στην οποία μεγάλωσε, γράφτηκε στην Union of Barrio Sarmiento.

Ο άνθρωπος που έβαλε τη σφραγίδα του για τη «μεταγραφή» του στην Μπόκα Τζούνιορς ήταν ο θρυλικός Ramon Maddoni, ο άνθρωπος που έχει ανακαλύψει δεκάδες ταλέντα για λογαριασμό της ίδιας ομάδας. Η συστατική επιστολή του Maddoni ήταν αρκετή για να πείσει την Μπόκα, τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ο Κολάσο μάλλον έγιναν για τυπικούς λόγους κι έτσι ενσωματώθηκε στην παιδική ομάδα. Προσέξτε, σε ηλικία μόλις εννιά ετών.

Στο πέρασμα των χρόνων ο Κολάσο εντυπωσίασε με τις ικανότητές του και το εξαιρετικό αριστερό σουτ του. Με το Νο10 στη φανέλα ήταν εκ των ηγετών της ομάδας νέων της Μπόκα Τζούνιορς αγωνιζόμενος είτε στον χώρο της μεσαίας γραμμής, είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, παρότι στα πρώτα ποδοσφαιρικά του χρόνου ήταν σέντερ φορ. Εκεί, ο προπονητής του, Cezar Mendoza, τον δοκίμασε σε άλλη θέση. Αυτή του αριστερού οπισθοφύλακα. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την επαγγελματική ομάδα της Μπόκα στις 7 Απριλίου του 2009. Κι επειδή η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς, ήταν ο δημιουργός των δύο εκ των τριών γκολ της ομάδας του στη νίκη με 3-1 επί της Κολόν. Λίγο αργότερα, κατέκτησε και τον πρώτο του τίτλο (Clausura). «Από την πρώτη μου μέρα στην Μπόκα, σε ηλικία 9 ετών, ονειρευόμουν τη στιγμή που θα παίξω στο La Bombonera», είχε πει.

Ο σοβαρός τραυματισμός

Ο Κολάσο χρειάστηκε να κάνει ακόμη έναν χρόνο υπομονή έως ότου αποκτήσει βασικό ρόλο, την περίοδο 2010-11. Τότε μέτρησε 17 συμμετοχές, ο Τύπος άρχισε να ασχολείται εντονότερα με το «ξανθό» παιδί για να φθάσουμε στον Φλεβάρη του 2012. Στο 11ο λεπτό του αγώνα με την Union Santa Fe ο Rodrigo Erramuspe με σκληρό τάκλιν του προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα στο πόδι. Για τουλάχιστον μισό χρόνο, ήταν εκτός αγώνων και στην επιστροφή του αγωνίστηκε μόλις σε οκτώ αγώνες.

Ο άνθρωπος που πίστεψε στο ταλέντο του, ήταν αυτός που του είχε δώσει την πρώτη ευκαιρία, ο Χούλιο Φαλτσιόνι, καθώς εισηγήθηκε την απόκτησή του (υπό τη μορφή δανεισμού) στο διάστημα της θητείας του στην τεχνική ηγεσία των All Boys. Υπό τις οδηγίες του Φαλτσιόνι, έκανε εξαιρετικά παιχνίδια καθώς ο έμπειρος τεχνικός δόμησε το παιχνίδι της ομάδας του στον Κολάσο κι όπως είχε πράξει στην Μπόκα Τζούνιορς έτσι και στους All Boys του έδωσε όλη την αριστερή πλευρά μετατρέποντάς τον σε μπακ-χαφ. Έναν χρόνο αργότερα, όταν επέστρεψε στην Μπόκα Τζούνιορς, την ίδια συνταγή υιοθέτησε και ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα. «Παλιότερα δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έπαιζα σε ρόλο μπακ-χαφ αν και το είχαμε δοκιμάσει με τον Φαλτσιόνι. Αρχικά είχα δυσκολία στην προσαρμογή, στη συνέχεια όμως το συνήθισα», είχε πει.

Η επιστροφή στην Μπόκα

Στην επιστροφή του στο La Bombonera, ο Νικολάς Κολάσο είχε ανακτήσει αυτοπεποίθηση, ένιωσε πιο ώριμος και έτοιμος να ανταποκριθεί στα δικά του όνειρα. Η σεζόν 2014-15 ήταν κυριολεκτικά μαγική με την κατάκτηση του Clausura, ο ίδιος μέτρησε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας πιο ουσιαστικό ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του. Η επόμενη χρονιά εξελίχθηκε αντιστρόφως ανάλογα καθώς στα περισσότερα παιχνίδια ήταν στον πάγκο και με μόλις τέσσερις συμμετοχές, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει ότι δεν εντασσόταν στα πλάνα του προπονητή.


Για πρώτη φορά στην καριέρα του, την περίοδο 2016-17, αγωνίστηκε εκτός Αργεντινής και πιο συγκεκριμένα στην Αυστραλία. Ο δανεισμός του στην Melbourne City, ποδοσφαιρικά, αποδείχθηκε ωφέλιμος καθώς είχε γεμάτη χρονιά με 23 συμμετοχές, ενώ αναδείχθηκε και Πρωταθλητής Αυστραλίας. Ο Κολάσο ήλπιζε ότι έστω μ’ αυτόν τον τρόπο θα άνοιγε και πάλι η πόρτα της Μπόκα Τζούνιορς. Αυτό δεν έγινε, αλλά δεν του βγήκε σε κακό. Ο νέος δανεισμός του στη Χιμνάσια Λα Πλάτα αποδείχθηκε ευεργετικός καθώς πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του με 25 συμμετοχές κι έξι γκολ.

«Μην τολμήσεις να έρθεις σπίτι»

Πέρα από το ποδοσφαιρικό επίπεδο του, ο Νικολάς Κολάσο βρίσκεται συνεχώς υπό το φως της δημοσιότητας και για έναν άλλον λόγο. Μετά από επτά χρόνια θυελλώδους έρωτα, τον Μάιο του 2014 παντρεύτηκε την Sol Rivas, γνωστό μοντέλο της Αργεντινής με παράλληλες σπουδές στη νομική η οποία ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου. Η σχέση του με την πανέμορφη Rivas απασχολεί σε καθημερινή βάση τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά ενώ και η ίδια δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό στη δημοσιοποίηση στιγμών με τον σύζυγό της. Μάλιστα, πρόπερσι το ζεύγος απέκτησε και τον μικρό Σαλβαδόρ ο οποίος πλέον είναι δύο ετών.

Η Sol Rivas είναι γνωστή και για τη λατρεία της για την Μπόκα Τζούνιορς. Τούτο ίσχυε και στην… προ Κολάσο εποχή. Μάλιστα, στον φετινό αγώνα της Χιμνάσια Λα Πλάτα με την Μπόκα Τζούνιορς, ο 28χρονος Αργεντίνος σκόραρε εναντίον της αγαπημένης του ομάδας, προκαλώντας τον «εκνευρισμό» της συζύγου του η οποία κοινοποίησε το μήνυμα που του έστειλε στο οποίο ανέφερε… «μην τολμήσεις να έρθεις σπίτι, να κοιμηθείς αλλού». Και να φανταστεί κανείς ότι ο Κολάσο όχι μόνο δεν το πανηγύρισε αλλά ούτε που χαμογέλασε…

Τι πήρε ο Άρης…

Καταρχάς, έναν ποδοσφαιριστή που έχει την προσωπικότητα να ηγηθεί μιας προσπάθειας. Μεγαλωμένος σε μια ομάδα απίστευτα υψηλών απαιτήσεων όπως είναι η Μπόκα Τζούνιορς, είναι προφανές ότι ο Κολάσο γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πίεση. Δεύτερον, απέκτησε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος καλύπτει πολλούς χώρους στο γήπεδο, έχει δοκιμαστεί σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές θέσεις (σ. σ. ως 8αρι, ως 10αρι, ως αριστερός μεσοεπιθετικός, ως μπακ-χαφ), γεγονός το οποίο προφανώς δείχνει για ποιον λόγο ο Πάκο Ερέρα επέμενε για την απόκτησή του, σε σημείο να τον… περιμένει τουλάχιστον έναν μήνα.