Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο: Ένας «πολεμιστής» στα κόκκινα! (vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έρχεται στον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr γράφει για τον 28χρονο Ισπανό επιθετικό ο οποίος για πρώτη φορά φεύγει από την Ιβηρική, στη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

Για παιχνίδι επιπέδου και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας επιβιβαστείτε στη Sportingbet. SportingBet.gr Όχι τυχαία επιλογή. (21+)

Από χθες το gazzetta.gr σας είχε αποκαλύψει το όνομα του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο για τον Ολυμπιακό. Του 28χρονου επιθετικού που έρχεται να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι την τελευταία στιγμή μπήκαν «σφήνα», ενώ ο παίκτης ήταν έτοιμος να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Λεγανές. Αυτή ήταν η επιθυμία του νέου τεχνικού της ομάδας, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ωστόσο η πρόκληση για τον ίδιο τον Γκερέρο να δοκιμάσει εκτός Ισπανίας με τη φανέλα του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε περίπτωση να την αγνοήσει...

Έκανε όνομα με τη Σπόρτινγκ Χιχόν στις μικρές κατηγορίες

Στην Ισπανία ο Γκερέρο μέχρι και πριν τρία χρόνια δεν είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο της Primera Division. Για αρκετές σεζόν τίμησε τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν σαν... πολεμιστής, όπως μεταφράζεται το επίθετό του στα ελληνικά, στη δεύτερη και στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας έχοντας παραγωγικές χρονιές. Με τη φανέλα της Σπόρτινγκ πανηγύρισε την άνοδο στην Primera Division το 2015 και έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Άλλωστε ποτέ δεν τα παράτησε και με πείσμα κατάφερε να κερδίσει τη θέση του κατά τη διάρκεια των χρόνων στους Ροχιμπλάνκος του ισπανικού Βορρά.

Η μεταγραφή στη Λεγανές

Έπειτα από ένα χρόνο στην Primera με τη Σπόρτινγκ Χιχόν, το συμβόλαιό του δεν ανανεώνεται και ο Γκερέρο υπογράφει στη Λεγανές. Μια καλή εξέλιξη για τον ίδιο καθώς παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο στη La Liga. Ενδεκαδάτος από την πρώτη κιόλας χρονιά του, χωρίς όμως να είναι πολύ παραγωγικός (31 ματς πρωταθλήματος / 5 γκολ). Την περσινή σεζόν πέρασε από διάφορες φάσεις, καθώς στο πρώτο μισό της σεζόν δεν υπολογιζόταν. Ωστόσο, από εκεί και μετά κέρδισε ξανά τη θέση του στην ενδεκάδα και ολοκλήρωσε τη σεζόν με 4 γκολ σε 22 ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Μαχητικός μέσα στην περιοχή

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Γκερέρο είναι ότι αποτελεί έναν δυναμικό φορ, ο οποίος παλεύει απέναντι σε όλους και σε όλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Τα περισσότερα από τα γκολ που έχει σημειώσει έχουν έρθει από κοντινή απόσταση, κάτι που δείχνει ότι ξέρει να βρίσκεται στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή. Πάντως δεν διστάζει να δοκιμάσει και το πόδι του αν βρει χώρο από μακρινή απόσταση.

Δείτε τα γκολ του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο στο βίντεο που ακολουθεί: