Σαν σήμερα: Όταν ο Ολυμπιακός «λύγιζε» τη Ρεάλ στο «Καραϊσκάκης» (pics & vid)

Δημήτρης Ρούσσος
Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης για τη σεζόν 2005/06, με τον Τουρέ και τον Ριβάλντο να τον οδηγούν στη μεγάλη ανατροπή!

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Μια νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, έστω και βαθμολογικά αδιάφορη, δεν θα μπορούσε παρά να είναι σημαντική για τους «ερυθρόλευκους».

Οι Πειραιώτες, που δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο στο παιχνίδι, πέτυχαν μια νίκη γοήτρου απέναντι στους Μαδριλένους και μάλιστα με ανατροπή, χάρη στα γκολ του Μπουλούτ (50'), που έπιασε υπέροχο σουτ στην κίνηση και του Ριβάλντο (87'), που σκόραρε έπειτα από σπουδαία κίνηση του Τουρέ από τα δεξιά κι έδωσε γκολ «πάρε-βάλε» στον Βραζιλιάνο.

Η «βασίλισσα» μάλιστα είχε προηγηθεί χάρη στον Σέρχιο Ράμος, που σκόραρε για πρώτη φορά στο Champions League. Ο 19χρονος τότε αμυντικός είχε ανοίξει το σκορ στο 7' με δυνατή κεφαλιά για την ομάδα του, που είχε ταξιδέψει με αρκετούς αναπληρωματικούς στην Ελλάδα, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Έκτοτε ακολούθησαν ακόμα 10, μερικά από τα οποία «κορωνίδες» στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της Ρεάλ όλα αυτά τα χρόνια.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Καψής (65' Κωστούλας), Σούρερ, Μπουλούτ, Στολτίδης, Τουρέ, Ριβάλντο, Καφές (80' Μπαμπαγκίντα), Τζόρτζεβιτς, Ντάνι (58' Οκκάς)

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρο): Λόπες, Ντιόγκο, Ράμος, Παβόν, Μπράβο, Ντε λα Ρεντ (81' Γκαρσία), Γκράβεσεν, Μπαπτίστα, Μπαλμπόα (58' Μαρτίν), Ρομπίνιο (80' Χουράδο), Σολδάδο