Όταν ο Τζόρνταν «έσπαγε» τα κοντέρ με 63 πόντους! (vid)

Αντωνία Σπανού
Σαν σήμερα πριν από 31 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν πρόσθεσε άλλη μια σελίδα χρυσής ιστορίας στο βιβλίο του παγκόσμιου μπάσκετ με τους 63 πόντους που πέτυχε στα playoffs κόντρα στους Σέλτικς.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ήταν 20 Απριλίου του 1986 όταν ο Μάικλ Τζόρνταν... αποφάσισε να κάνει ακόμα ένα ρεκόρ στην καριέρα του. Οι τελικοί του ΝΒΑ γινόντουσαν μεταξύ των Σέλτικς και των Μπουλς, με την ομάδα της Βοστόνης να είναι η πρωταγωνίστρια.

Το... άστρο του Air όμως έλαμπε ακόμα και σε νύχτες με ομίχλη.

Οι Σέλτικς είχαν καταφέρει να πάρουν την νίκη στο πρώτο παιχνίδι με 123 – 104 και οι Μπουλς έκαναν τα πάντα για να πάρουν το Game 2 της σειράς.

Το ματς πήγε στην «κόψη του ξυραφιού», άλλα το τελικό σκορ βρήκε και πάλι νικητές τους «Κέλτες» με 135 – 131.

Μπορεί ο πρώτος γύρος των playoffs να τέλειωσε άδοξα, ο Τζόρνταν όμως κατάφερε και έγραψε μοναδική ιστορία.

Σκόραρε 54 πόντους στην κανονική διάρκεια, ενώ πρόσθεσε ακόμα 5 στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης και άλλους 4 στο δεύτερο.

Συνολικά σκόραρε 63 πόντους, έγραψε ιστορία και έκανε ακόμα ένα μοναδικό ρεκόρ.

Ο Τζόρνταν είχε 41 προσπάθειες για σουτ χωρίς να σηκωθεί καμία φορά για τρίποντο. Παράλληλα είχε 6 ασίστ στο ματς και ήταν εκείνος που με βολές σε νεκρό χρόνο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Λάρι Μπερντ είχε δηλώσει μετά το τέλος του ματς: «Νομίζω ότι κανείς δεν είναι ικανός να κάνει αυτό που έκανε ο Μάικλ σε εμάς. Είναι ο πιο συναρπαστικός, υπέροχος παίκτης του παιχνιδιού σήμερα. Νομίζω ότι είναι ο Θεός μέσα στον Μάικλ Τζόρνταν».

Οι Μπουλς έχασαν εύκολα την σειρά, χάνοντας και στο επόμενο παιχνίδι με 122 – 104, ενώ οι Σέλτικς τελικά έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου κόντρα στους Ρόκετς.

Μικρή σημασία έχουν τα υπόλοιπα όταν κάποιοι είχαν την τύχη και την ευλογία να δουν τον Μάικλ Τζόρνταν να «προσθέτει» ακόμα μια ψηφίδα σε ένα έργο τέχνης που δημιούργησε όντας αξεπέραστος μέσα στο παρκέ.