Σχεδόν... τριπλάσιος ο Αντετοκούνμπο! (infographic & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε στο πρώτο triple double της καριέρας του και το gazzetta.gr γράφει για τον διεθνή άσο που δείχνει πως... δεν έχει ταβάνι.

Λες και το αισθανόταν ο Κόμπι. Πριν από το ματς των Μπακς με τους Λέικερς (σ.σ. το τελευταίο του Black Mamba στο Μιλγουόκι) είχε δηλώσει: «Είναι απίστευτος. Δεν πιστεύω πως και ο ίδιος καταλαβαίνει πόσο ταλέντο διαθέτει. Ανυπομονώ να τον αντιμετωπίσω τη Δευτέρα, αλλά και να του μιλήσω για τις δυνατότητες που έχει και πώς να τις αξιοποιήσει στο μέγιστο. Θεωρώ πως είναι κομμάτι τις ευθύνης μου να περάσω στους νεότερους όσες περισσότερες από τις γνώσεις μου μπορώ, ώστε να χτίσουν τις δικές τους κληρονομιές κι εκείνοι. Κι όταν έρθει η ώρα, να περάσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους τις γνώσεις αυτές στην επόμενη γενιά».

Λίγες ώρες αργότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε στο πρώτο triple double της καριέρας του, καθώς μέτρησε 27 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 α΄σιστ κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς, οδηγώντας τους Μιλγουόκι Μπακς στο θετικό αποτέλεσμα. Τι ακολούθησε; Νέα αναγνώριση από τον Κόμπι Μπράιαντ!

«Του είπα πως για να γίνει ένας παίκτης υψηλού επιπέδου χρειάζονται θυσίες και σκληρή δουλειά. Ειδικά ατομικά. Ο Γιάννης έχει όλα τα προσόντα για να γίνει μεγάλος παίκτης. Διαθέτει τα κατάλληλα σωματικά προσόντα και την απαραίτητη εξυπνάδα. Αλλά πρέπει να δουλέψει για να γίνει καλύτερος. Πρέπει να δουλεύει τα καλοκαίρια σε κάθε τομέα του παιχνιδιού του. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που κάνεις το άλμα προς τη βελτίωσή σου. Τότε γίνεται όλη η διαφορά. Αν αγαπάει αυτό που κάνει τότε πρέπει να δουλέψει. Αν δουλέψει έχει το ταλέντο για να γίνει πραγματικά σπουδαίος», ήταν τα λόγια του KB24!

Ποιος θα το φανταζόταν αυτό πριν από περίπου τρία χρόνια. Όταν o Γιάννης άφησε τον Φιλαθλητικό και την Ελλάδα, προκειμένου να εγκατασταθεί στην άλλη μεριλα του Ατλαντικού και να γίνει ο... Giannis! Κι όμως. Ο Αντετοκούνμπο (σ.σ. οι περισσότεροι στις ΗΠΑ ακόμα δεν μπορούν να πουν το όνομα του του) τα κατάφερε και πλέον είναι ένα από τα μεγαλύτερα prospect του ΝΒΑ. Μάλιστα, οι Μπακς -δια στόματος Τζέισον Κιντ- ξεκαθάρισαν πως ο Γιάννης μαζί με τον Τζαμπάρι Πάρκερ δεν αποχωρούν για... κανέναν από το Μιλγουόκι, καθώς πάνω σε αυτούς τους δύο θέλουν τα «Ελάφια» να χτίσουν το μέλλον τους.

Κόντρα στους Λέικερς, λοιπόν, ο «Κούνμπο» έφτασε στο πρώτο «επίσημο» triple double της καριέρας του. Λέμε... επίσημο γιατί είχε φτάσει σε triple double και κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (11 πόντοι & 12 ριμπάουντ) όταν η ομάδα του κατάφερε να... σπάσει το αήττητο των Πρωταθλητών κόσμου, ωστόσο το ΝΒΑ αφαίρεσε στη συνέχεια δύο ασίστ που του είχαν χρεωθεί λανθασμένα κι έτσι έμεινε τελικά στις 8 κι όχι στις 10. Δεν άργησε, όμως, να φτάσει στο triple double με... κάθε επισημότητα!

Όλα αυτά σε μία σεζόν όπου έκανε και το πιο παραγωγικό του ματς στον... μαγικό κόσμο. Ήταν στις 19/11/15 στην ήττα των Μπακς από τους Καβαλίερς με 115-100 όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «έσπασε τα κοντέρ» κόντρα στην ομάδα του ΛεΜπρον Τζέιμς και πέτυχε 33 πόντους! Γενικά οι μέσοι όροι του φόργουορντ των Μπακς είναι ανεβασμένοι στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Όπως θα δείτε στο infographic που ακολουθεί, ο Αντετοκούνμπο έχει αυξήσει τους αριθμούς του στην επίθεση περίπου 2.5 φορές από τη rookie χρονιά του, ενώ παρουσιάζεται όλο και καλύτερος στον τομέα των ριμπάουντ και των ασίστ. Το που θα φτάσει δεν το γνωρίζουμε. Ίσως να μην το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, αφού φαίνεται πως το ταβάνι του είναι ο... ουρανός!