Θρίλερ και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Λαμποράλ του Μπουρούση (vids)

Gazzetta team
Την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa Del Rey εξασφάλισε η Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, επικρατώντας με 79-77 της Ομπραντόιρο και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κάτοχο του θεσμού Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην τελευταία από τις τέσσερις αναμετρήσεις των προημιτελικών του Copa Del Rey η Λαμποράλ Κούτσα κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού, επικρατώντας με 79-77 της Ομπραντόιρο, σε έναν αγώνα με δραματικό φινάλε.

Οι Βάσκοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, με την πρώτη περίοδο να τους βρίσκει ήδη στο +12(12-24), ενώ το σκορ στην ανάπαυλα του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε στο 35-30 υπέρ τους. Στην επανέναρξη η Ομπραντόιρο κατάφερε να επιστρέψει, παίρνοντας το προβάδισμα με 60-58 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Οι δύο ομάδες βάδισαν χέρι-χέρι και στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την αναμέτρηση να κρίνεται ουσιαστικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ομάδα του Γιάννη Μπουρούση ξέφυγε με 75-70 στο 38', όμως ένα τρίποντο του Άλεκ Μπράουν στα 21” πριν από το τέλος έφερε το παιχνίδι στον πόντο (77-76). Το παιχνίδι κρίθηκε στη γραμμή των βολών, με τον Άνταμ Βαζίνσκι να είναι ο... μοιραίος για την Ομπραντόιρο, καθώς με το σκορ στο 78-76 αστόχησε στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να αστοχήσει επίτηδες, αλλά τελικά η μπάλα με τη βοήθεια και του ταμπλό κατέληξε στο καλάθι, με τον Κοζέρ να διαμορφώνει το τελικό 77-79 για την ομάδα της Βιτόρια στη συνέχεια.

​Ο Γιάννης Μπουρούσης μέτρησε 13 πόντους (3/5 δίποντα, 7/8 βολές), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21:43' και πλέον η Λαμποράλ θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/2) την κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ. Ο Έλληνας σέντερ μετρά ήδη δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του Κυπέλλου με τη «Βασίλισσα», πριν από την αποχώρηση του το καλοκαίρι.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Άνταμ Χάνγκα με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους που είχαν έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Μπράουν σημείωσε 14.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 30-35, 60-58, 77-79.