Η Εθνική ομάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός...

Δήμος Μπουλούκος
Ο Δήμος Μπουλούκος διαφωνεί με τους αδερφούς Αγγελόπουλους που χρησιμοποιούν την Εθνική ομάδα για να διαμαρτυρηθούν για την διαιτησία.

Oι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έφεραν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης, διαφημίζοντας το ελληνικό μπάσκετ.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία και τα προβλήματα στην επιχείρηση τους, εξακολουθούν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την «ερυθρόλευκη» ομάδα.

Αυτά και άλλα τόσα μπορεί να σκεφτεί ο κάθε λογικός φίλαθλος, για τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τα όσα έχουν πετύχει!

Ωστόσο δεν δικαιούνται ακόμα και σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα τους, να χρησιμοποιούν την Εθνική ομάδα ως μέσο εκβιασμού ή αν θέλετε αντιπερισπασμού για την ανοιχτή κόντρα που έχει με την ΕΟΚ, τον Πρόεδρο της Γιώργο Βασιλακόπουλο και με την διαιτησία.

Η Εθνική ομάδα δεν είναι υπόθεση ούτε του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού, ούτε άλλης ομάδας ή φυσικού προσώπου. Είναι πατριωτική υπόθεση και ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα και τους Ελληνες. Τη χώρα μας εκπροσωπεί και δεν αποτελεί την ιδιοκτησία κανενός για να την χρησιμοποιεί κατά το δοκούν και για προσωπικό συμφέρον. Οι παίκτες φυσικά και ανήκουν στις ομάδες τους, αλλά όταν φτάνει η ώρα της κλήσης στην Εθνική, παραμερίζουν όποιες διαφορές, ή άλλες σκοπιμότητες και καλούνται να επιτελέσουν το εθνικό τους χρέος.

Δεν κάνω καν τον κόπο να σχολιάσω αν είχε δίκιο ο Ολυμπιακός ή άδικο, για την αντιμετώπιση της διαιτησίας, επειδή απλούστατα δεν είναι αυτό το θέμα. Αν θέλει ο Ολυμπιακός να διαμαρτυρηθεί, ας βρει άλλον τρόπο, που μπορεί να είναι ακραίος (αποχώρηση από το πρωτάθλημα) ή πιο ήπιος (διαμαρτυρία στην αθλητική ηγεσία). Ωστόσο επ ουδενί δεν μπορεί και δεν πρέπει να απειλεί με αποχώρηση των παικτών από την Εθνική…

Υ. Γ. Για να προλάβω κάποια σχόλια, την ίδια διαφωνία είχε εκφράσει και όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε ότι σταματά από την Εθνική. Είχα πει και τότε ότι η Εθνική δεν είναι προσωπική υπόθεση του Διαμαντίδη ή όποιου άλλου παίκτη, για να επιλέγει πότε θα πάει και πότε θα φύγει, ειδικά όταν είναι ακόμα εν ενεργεία παίκτης…

Υ. Γ. 2 Πείθεται κανείς ότι είναι θέμα των ασφαλιστηρίων, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν αφήνει τους παίκτες να πάνε στην Εθνική;