Οι 10 κορυφαίες μεταγραφές της τελευταίας ημέρας

Κώστας Ζάλιαρης
Το gazzetta.gr ξεχώρισε και παρουσιάζει τις 10 μεταγραφές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και έκλεψαν τις εντυπώσεις στην τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου στην Ευρώπη!

Οι περιπτώσεις των Άντονι Μαρσιάλ και Νταβίντ Ντε Χέα ήταν αυτές με τις οποίες ασχολήθηκαν οι οπαδοί ανά την Ευρώπη, με τον νεαρό επιθετικό να μετακομίζει από τη Μονακό στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι εξωφρενικού ποσού και τον Ισπανό πορτιέρο να γίνεται η αιτία για... ξεκατίνιμασμα ανάμεσα στους «κόκκινους διαβόλους» και τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους λόγους που οδήγησαν στις μοιραίες καθυστερήσεις και το «ναυάγιο» της μεταγραφής.

Το gazzetta.gr ασχολήθηκε με τα «deal» που ολοκληρώθηκαν έγκαιρα (στην Αγγλία με μια μέρα παράτασης λόγω της Bank Holiday τη Δευτέρα) και παρουσιάζει τις 10 καλύτερες μεταγραφές που επιβεβαιώθηκαν... στο νήμα.

Άντονι Μαρσιάλ: 19 ετών παιδί... από χρυσάφι

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε περισσότετα από 50 εκατ.ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των μπόνους) για να πάρει τον Άντονι Μαρσιάλ από τη Μονακό. Η κίνηση των «κόκκινων διαβόλων» και η απόκτηση του 19χρονου επιθετικού την τελευταία μέρα της διορίας των μεταγραφών, θεωρήθηκε από πολλούς, τέτοια πανικού από τον Λουίς Φαν Χάαλ που... ξέμεινε από επιθετικούς μετά και την πώληση του Τσιτσαρίτο. Το ποσό από μόνο του κρίνεται υπερβολικό δεδομένης της ηλικίας του Μαρσιάλ. Ούτε ο Ζιντάν στα... ντουζένια του δεν άξιζε τόσο. Ο νεαρός φορ θα «κουβαλάει» αυτή την ταμπέλα του πιο ακριβού πιτσιρικά και θα οφείλει να δείξει μέσα στο γήπεδο ότι ... ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων, δικαιολογούνται... Ίδωμεν...

Ερνάνες: Αυτό που έψαχνε ο Αλέγκρι

Ο Μασιλιμιάνο Αλέγκρι αναζητούσε όλο το καλοκαίρι έναν ποδοσφαιριστή, ιδανικό για να πάιζει πίσω από τους επιθετικούς. Ο Ερνάνες είναι αυτός που αναλαμβάνει το ρόλο στη «Γηραιά Κυρία» και αποκτήθηκε έναντι 11 εκατ.ευρώ. Ο Βραζιλιάνος που μετακόμισε από το Μιλάνο και την Ίντερ στο Τορίνο, έχοντας φυσικά λάβει εγγυήσεις και από το νέο του προπονητή για το ρόλο που θα έχει μέσα στο γήπεδο ώστε να μπορεί να κάνει αυτό που του αρέσει. Να δημιουργεί φάσεις και να είναι πάντα κοντά στο γκολ.

Αλεσάντρο Μάτρι: Πως τα καταφέρνει;

Ανήκει ακόμα στη Μίλαν, όπου δεν τον εμπιστεύονται και τα τελευταία... δύο χρόνια έχει περάσει από τέσσερις διαφορετικές ομάδες στην Ιταλία! Για φέτος, θα βρίσκεται στη Λάτσιο, η οποία τον έκανε δικό της με τη μορφή δανεισμού από τους «ροσονέρι». Ήταν ο άνθρωπος που με τη φανέλα της Γιουβέντους πέρυσι σκόραρε εις βάρος της νέας του ομάδας στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας! Η εν λόγω μεταγραφή δεν είναι φαντεζί, ούτε έχει διατεθεί κάποιο σημαντικό ποσό για την απόκτησή του, αφού πρόκειται και για δανεισμό. Το γεγονός, όμως, πως ναι μεν ο Μάτρι δεν... στεριώνει σε ομάδα, αλλά έχει περάσει από Μίλαν, Φιορεντίνα, Τζένοα, Γιουβέντους και τώρα ανήκει στη Λάτσιο, κάνει αξιοπρόσεκτη τη δυνατότητά του να παραμένει σε υψηλότατο επίπεδο.

Αντνάν Γιανουζάι: Τρομερή ευκαιρία για συμμετοχές

Η παραχώρηση του Αντνάν Γιανουζάι με δανεισμό και όχι η διατήρησή του στο ρόστερ ήταν η προτεραιότητα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το φετινό καλοκαίρι. Ο Λουίς Φαν Χάαλ δούλεψε μαζί του, τον εμπιστεύθηκε ειδικά στο εκτός έδρας ματς με την Άστον Βίλα όπου ο Γιανουζάι χάρισε στους «κόκκινους διαβόλους» τη νίκη, ωστόσο, από τη Δευτέρα ανήκει στη Μπορούσια Ντόρτμουντ με τη μορφή δανεισμού. Αυτό που είχε παρατηρήσει ο Ολλανδός προπονητής της Γιουνάιτεντ ήταν μεν η σκληρή δουλειά του Γιανουζάι, αλλά η αδυναμία του να προσέξει λεπτομέρειες και να έχει διάρκεια και σταθερότητα στο παιχνίδι του. Ο νεαρός άσος, έχει τρομερή ευκαιρία μπροστά του για συμμετοχές και αποδείξεις, σε μια πολύ δυνατή ομάδα και σε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

Τζούλιαν Ντράξλερ: Η «κλοπή» του καλοκαιριού

Υπήρξε... μόνιμος μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ, η Γιουβέντους φέτος έφτασε πολύ κοντά στην απόκτησή του, όμως η Βόλφσμπουργκ με αποφασιστική κίνηση τον έκανε δικό της στην πιο απρόσμενη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού! Ο Τζούλιαν Ντράξλερ έφυγε από τη Σάλκε, αντίπαλο του Αστέρα Τρίπολης στους φετινούς ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και έναντι 36 εκατ.ευρώ (που θα αυξηθεί κατά 6-7 εκατ.) ανήκει πλέον στους «λύκους».

Χαβιέ Ερνάντες: Εκεί που τον... αγαπούν

Ο Χαβιέ Ερνάντες ήταν τελειωμένος από τον Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ήταν αναμενόμενη η αποχώρησή του από τους «κόκκινους διαβόλους». Η Γουέστ Χαμ επιχείρησε να τον κάνει δικό της, δεν τα βρήκαν οι δύο πλευρές και η Μπάγερ Λεβερκούζεν πρόσφερε στον Μεξικανό την ευκαιρία να δοκιμάσει κι ένα νέο πρωτάθλημα μετά από αυτό της Αγγλίας και της Ισπανίας (πέρυσι έπαιξε δανεικός στη Ρεάλ), με αποτέλεσμα ν' αποτελεί πλέον «ασπιρίνη» έναντι 10 εκατ.ευρώ. Όπως δήλωσε μετά τη μεταγραφή: «Ήθελα να παω κάπου που να νιώθω ότι με υπολογίζουν...».

Χοακίν: Η μεγάλη επιστροφή

Τον υποδέχθηκαν 20.000 οπαδοί της Μπέτις στην παρουσίασή του. Αυτός, με τα δύο του παιδιά, χαμογελούσε και έδειχνε τι σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος... Ο Χοακίν, επέστρεψε στην αγαπημένη του Μπέτις, το σπίτι του... Στα 34 του, επέστρεψε στην ποδοσφαιρική του «οικογένεια», εκεί όπου έκανε τα πρώτα του βήματα, ανδρώθηκε, έφτιαξε το όνομά του και του κατάφερε να αποτελεί πάντα έναν αξιόπιστο, έμπειρο, απόλυτα ποιοτικό εξτρέμ, με τη θητεία του στη Βαλένθια να ξεχωρίζει. Το ποσό της μεταγραφής λέγεται πως έφτασε στα 5 εκατ.ευρώ, με τον Χοακίν να έχει ζητήσει από τη Φιορεντίνα να τον αφήσει να επιστρέψει στη Μπέτις και τις δύο ομάδες να τα βρίσκουν εύκολα...

Βέρζιλ Φαν Ντάικ: Το καλύτερο επόμενο βήμα

Η Σαουθάμπτον ενίσχυσε τα μετόπισθέν της λίγο πριν τη λήξη της διορίας των μεταγραφών στο Νησί, κάνοντας δικό της, όπως αναμενόταν εδώ και καιρό, τον Ολλανδό άσο από τη Σέλτικ, Βέρζιλ Φαν Ντάικ. Μάλιστα, για να τον πάρει ο Ρόναλντ Κούμαν στην ομάδα του, με την ελπίδα να μπορέσει να συμμαζέψει ορισμένα πράγματα και να καταφέρει να παρουσιάσει ξανά την περσινή, εξαιρετική Σαουθάμπτον, διατέθηκε το ποσό των 15 εκατ.ευρώ. Μόλις δύο χρόνια παρέμεινε στους «καθολικούς», με τους οποίους πανηγύρισε τίτλους σε καθεμιά από τις σεζόν που φορούσε την πράσινη φανέλα, ενώ ο ίδιος, μετά το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους «αγίους», έκανε λόγο για το καλύτερο επόμενο βήμα της καριέρας του...

Φελίπε Μέλο: Ηγετικό «πίτμπουλ» στην Ίντερ

Η αποχώρησή του από τη Γαλατασαράι, προκάλεσε απογοήτευση στους οπαδούς της Γαλατασαράι που τον εκτίμησαν, τον εμπιστεύονταν και τον αισθάνονταν έναν από αυτούς. Ο Φελίπε Μέλο, ή αλλιώς... «πίμπουλ», έβαλε τέλος στη θητεία του στην Τουρκία και θα αγωνίζεται πλέον στην Ίντερ, όπου και μετακινήθηκε έναντι 3,7 εκατ.ευρώ. «Με την Ίντερ μιλούσαμε... χρόνια ολόκληρα και ήταν μεγάλη μου επιθυμία να παίξω κάποια μέρα για τον σύλλογο και είμαι χαρούμενος που τελικά θα γίνει» ήταν τα λόγια του Μέλο που στη Γαλατά, δίπλα στο όνομά του, θα μείνουν τα επίθετα: ήρωας, θρύλος, μαχητής, ηγέτης...

Μικάιλ Αντόνιο: Στο πικ της ποδοσφαιρικής του... αναρρίχησης

Αν και δεν πρόκειται για επιθετικό, ήταν από τα «κανόνια» της Νότιγχαμ Φόρεστ την περσινή αγωνιστική περίοδο. Η Γουέστ Χαμ έδωσε περί τα 10 εκατ.ευρώ για να τον κάνει δικό της και το ποσό αυτό, φανερώνει πολλά για την αξία – ποδοσφαιρική και χρηματική – του. Πέτυχε 16 γκολ, είχε 13 ασίστ και γενικότερα, είχε συμμετοχή σε 29 από τα γκολ της Φόρεστ την περσινή σεζόν στην Τσάμπιονσιπ! Υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και ήταν ο τέταρτος για τα «σφυριά» την τελευταία μέρα της διορίας των μεταγραφών στην Αγγλία μετά τους Σονγκ, Γέλαβιτς και Μόουζες. Ο Αντόνιο, έχει παίξει από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες μέχρι και το κορυφαίο πρωτάθλημα, πλέον...