Κουένκα: Ένας «μαχητής» για τον ΠΑΟΚ (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
To gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ισαάκ Κουένκα, που σκέφτεται να κάνει ταξίδι Ισπανία - Ελλάδα, και να βρεί την χαμένη «σπίθα» της καριέρας του στον ΠΑΟΚ.

Tον Ισσάκ Κουένκα φέρεται να ενδιαφέρεται ο ΠΑΟΚ να φέρει στην Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός επιθετικός χαφ που είναι προϊόν της Μάσια πέρασε την προηγούμενη σεζόν στην Λα Κορούνια και θέλει να δώσει μια νέα ώθηση στην καριέρα του.

Ο 24χρόνος Κουένκα είναι γεννημένος στην Καταλονία, στις 27 Απριλίου του 1991 και αποτελεί προϊόν της Μάσια στην οποία βρέθηκε σε ηλικία 12 ετών. Τρία χρόνια μετά θα εγκαταλείψει τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα για την ομάδα της πόλης στην οποία γεννήθηκε μέχρι το 2009 όπου και θα επιστρέψει στην Βαρκελώνη και την Μπαρτσελόνα.

Από εκεί θα δοθεί δανεικός στην Σαμπαντέλ, ομάδα τρίτης εθνικής κατηγορίας όπου και με 32 συμμετοχές και 5 γκολ θα κάνει μια γεμάτη και καλή χρονιά και με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσει την επιστροφή του στους μπλαουγκράνα και την ευκαιρία να παλέψει για μια θέση στην ομάδα που ανδρώθηκε. Σε αυτήν ρόλο θα παίξει ο Πεπ Γκουαρντιόλα που έχει πολύ καλή άποψη για τον Κουένκα και θα του δώσει την ευκαιρία να κάνει ντεμπούτο στις 23 Ιουλίου και στα παιχνίδια της προετοιμασίας της ομάδας.

Το επίσημο ντεμπούτο του Κουένκα θα γίνει με γκολ. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2011 έπαιξε τα τελευταία 29 λεπτά στην νίκη κόντρα στην Καρταχένα όπου και θα χριστεί σκόρερ, πετυχαίνοντας το τελευταίο γκολ των Καταλανών. Η συνεχεία γράφεται με τον καλύτερο τρόπο για τον νεαρό Ισπανό αφού το ταλέντο του έχει αρχίσει και συζητιέται στην ομάδα. Στις 19 Οκτωβρίου ο προπονητής του θα του δώσει την ευκαιρία να βάλει στο βιογραφικό του μια εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν θα μπει σαν αλλαγή, στο παιχνίδι κόντρα στην Βικτώρια Πλιζέν, στην θέση του Νταβίδ Βίγια.

Οι εμφανίσεις αρχίσουν και γίνονται πιο πειστικές και κερδίζει όλο και περισσότερο χρόνο στην ομάδα. Ο προπονητής του τον εμπιστεύεται και ο Κουένκα αρχίζει να έχει επαφή και με τα δίχτυα, αφού στον χρόνο που παίρνει θα πετύχει κάποια γκολ. Αυτές οι εμφανίσεις του θα πείσουν τους ανθρώπους της ομάδας να του δώσουν καινούργιο συμβόλαιο μέχρι το 2015, και διαλέγοντας τον αριθμό 23 στην φανέλα αρχίζει να κάνει όνειρα με την Μπαρτσελόνα.

Η χρονιά όμως δεν θα τελειώσει όπως ξεκίνησε. Θα τραυματιστεί στο γόνατο και όλα θα αλλάξουν. Θα περάσει το δεύτερο μισό της σεζόν τραυματίας και ότι έχτισε θα γκρεμιστεί. Στις 31 Γενάρη του 2013 η ομάδα θα αποφασίσει να τον δανείσει στον Άγιαξ μέχρι το τέλος της σεζόν για να πάρει κάποια παιχνίδια στα πόδια του. Θα μπει δυναμικά, θα κάνει ντεμπούτο στις 10 Φεβρουαρίου, θα δώσει την ασίστ για το γκολ της ομάδας του αλλά κάπου εκεί θα σταθεί και πάλι άτυχος. Θα προλάβει να παίξει μόλις τρία παιχνίδια και τον Μάρτιο θα τραυματιστεί ξανά στο γόνατο και θα μείνει εκτός για άλλους 4 μήνες, όταν τελικά θα αποφασισθεί να εγχειρήσει το τραυματισμένο του πόδι και τελικά θα μπορέσει να επιστρέψει στις προπονήσεις τον Οκτώβρη.

Η Μπαρτσελόνα θα καταλάβει ότι με το να κρατάει τον παίκτη θα του κάνει κακό, αφού πολύ δύσκολα θα βρει τα παιχνίδια που χρειάζεται για να επιστρέψει σε αγωνιστική δράση, και θα αποφασίσει να τον αφήσει ελεύθερο. Εκείνος θα υπογράψει συμβόλαιο με την Ντεπορτίβο Λα Κορουνία για έναν χρόνο και θα ψάξει την χρονιά που θα του δώσει πίσω την επαφή του με το παιχνίδι. Τελικά δεν έκανε λάθος, αφού η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί καλή για τον 24χρόνο επιθετικό.

Ο Κουένκα μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια αλλά η καλή του πλευρά είναι η δεξιά. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Ο ίδιος δηλώνει για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Παίζω σε όλες τις θέσεις. Νοιώθω άνετα όπου μπορώ να επιτεθώ. Όσο πιο κοντά είμαι στο αντίπαλο τέρμα τόσο καλύτερα».

Η φετινή του χρονιά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άσχημη. Πραγματοποίησε 27 εμφανίσεις και πέτυχε 2 γκολ. Τώρα ψάχνει για νέο σταθμό την καριέρα του και ο ΠΑΟΚ ψάχνει την μεταγραφή που θα «ζεστάνει» τον κόσμο. Τα δύο αυτά γεγονότα μπορούν να οδηγήσουν σε μια σπουδαία μεταγραφή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που θέλει να αποκτήσει ένα ταλέντο της Μπαρτσελόνα που όμως στάθηκε άτυχο στην πορεία του μέχρι σήμερα.