Η Ιταλία κράτησε ανοιχτά τα γυμναστήρια για τους αθλητές και έκανε ρεκόρ μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κώστας Ευθυμιάδης
Η Ιταλία κράτησε ανοιχτά τα γυμναστήρια για τους αθλητές και έκανε ρεκόρ μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Το… μυστικό της πετυχημένης παρουσίας της Ιταλίας στο Τόκιο ήταν ότι η κυβέρνηση άφησε κατ’ εξαίρεση ανοιχτά τα γυμναστήρια για τους αθλητές των εθνικών ομάδων, εν μέσω πανδημίας.

Η Ιταλία έκανε την καλύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από πολλά χρόνια.

Ειδικά στον στίβο ήταν δεύτερη στην κατάταξη των μεταλλίων πίσω από τις ΗΠΑ με 5 χρυσά, ενώ συνολικά σε όλα τα σπορ κατέκτησαν 40 μετάλλια, ξεπερνώντας τα 36 που ήταν το ρεκόρ της χώρας, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που είχε διοργανώσει η Ρώμη το 1960!

Και το μυστικό της επιτυχίας ήταν ένα και πολύ απλό: Εν μέσω πανδημίας, ενώ στις περισσότερες χώρες είχαν κλείσει εγκαταστάσεις και γυμναστήρια, η κυβέρνηση με εξαίρεση δύο εβδομάδες, τα είχε αφήσει ανοιχτά μόνο για αθλητές εθνικών ομάδων, ώστε να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Η απόφαση αυτή ήταν βάλσαμο για τους αθλητές που είχαν αυτό το «προνόμιο» σε σχέση με άλλες χώρες, με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται στον πίνακα μεταλλίων.
«Ηταν οι καλύτεροι Ολυμπιακοί Αγώνες στην ιστορία της χώρας. Είναι απίστευτη η χαρά μας μετά την κατάκτηση του Euro να μας προκαλέσουν τόσα συναισθήματα μετά από τόσο δράμα τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας» ανέφερε ο Τζιοβάνι Μαλαγκό, πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Αυτό το «αβαντάζ» που είχαν οι 250 περίπου Ιταλοί αθλητές που προετοιμάζονταν για το Τόκιο, δείχνει… άδικο για τους αθλητές άλλων χωρών, αλλά η Ιταλία αναγνώρισε άμεσα την προσπάθειά τους και έκανε την εξαίρεση στην πανδημία, επιτρέποντάς τους να προπονούνται σαν να μην υπάρχει κορονοϊός… Φυσικά και οι αθλητές τηρούσαν όλα τα πρωτόκολλα, σεβόμενοι την απόφαση της κυβέρνησης… Αναμφίβολα ήταν ο κορυφαίο αθλητικό καλοκαίρι (και όχι μόνο) για την Ιταλία.

Καραντίνα δύο εβδομάδες σε ενάμισι χρόνο και «χρυσό» πριμ

Είναι χαρακτηριστικό πως σε καραντίνα μπήκε για δύο εβδομάδες συνολικά τον τελευταίο ενάμισι χρόνο ο «χρυσός» ολυμπιονίκης στο Τόκιο, T. Ταμπέρι, ενώ μόνο στην παραμονή του στην Ιαπωνία μπήκε σε καραντίνα λίγων ημερών ο Τζέικομπς που πήρε χρυσά στα 100μ. και 4Χ100μ.

Οι Ιταλοί κατέκτησαν μετάλλια σε 33 διαφορετικά αθλήματα και μάλιστα δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα στην διοργάνωση που να μην κατακτήσει η χώρα έστω ένα μετάλλιο. Έκανε μάλιστα και ρεκόρ συμμετοχών με 384 αθλητές, με το προηγούμενο ρεκόρ να ήταν 367 από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

Οσον αφορά τους αθλητές που κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο, θα «χρυσοπληρωθούν» από την κυβέρνηση με 180.000 ευρώ, ποσό τρεις φορές μεγαλύτερο από όσα δίνει η Γαλλία και οκτώ από όσα δίνει η Γερμανία. Χρηματικό μπόνους θα πάρουν και οι υπόλοιποι μεταλλιούχοι από το Τόκιο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα