Ολυμπιακοί Αγώνες: O Ιταλός Τζέικομπς είναι ο πιο γρήγορος σπρίντερ στον κόσμο! (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: O Ιταλός Τζέικομπς είναι ο πιο γρήγορος σπρίντερ στον κόσμο! (vid)

bet365

O Μαρσέλ Λαμόντ Τζέικομπς, γεννημένος στο Τέξας, αλλά με τη σημαία της Ιταλίας στην καρδιά του, είναι ο νικητής της κούρσας των 100 μέτρων των ανδρών, με χρόνο 9.80! Ο πρώτος που αντιπροσωπεύει χώρα της Ευρώπης, μετά τον θρυλικό Λίντφορντ Κρίστι (Μ.Βρετανία) που παίρνει το χρυσό!

Η Ιταλία ζει τον δικό της θρίαμβο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε διάστημα λίγων λεπτών κέρδισε δύο χρυσά μετάλλιο. Το πρώτο στο άλμα εις ύψος, με τον Τζιανμάρκο Τάμπερι και το δεύτερο στα 100 μέτρα! Με τον Μαρσέλ Λαμόντ Τζέικομπς να κερδίζει τον τίτλο του πιο γρήγορου ανθρώπου στον κόσμο!

Η κούρσα ξεκίνησε με την ακύρωση του Βρετανού, Ζαρνέλ Χιουζ που έκανε άκυρη εκκίνηση. Όταν ο αφέτης έδωσε για δεύτερη φορά το σύνθημα, οι δύο Αμερικάνοι, ο Φρεντ Κέρλι και ο Ρόνι Μπέικερ έκαναν την καλύτερη εκκίνηση. Και μαζί με τον Καναδό Αντρέ Ντε Γκράς έμοιαζαν να κρατούν τα μετάλλια στα χέρια τους. Μόνο που ο Τζέικομπς άρχισε να κερδίζει μέτρα μετά το μισό της κούρσας και στο φινάλε ήταν αυτός που πέρασε πρώτος τον τερματισμό με χρόνο 9.80.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Κέρλι (9.84), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ντε Γκράς (9.89). Δεν τερμάτισε ο Νιγηριανός Ένοκ Αντεγκόκε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα