Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρομερός τελικός στο ύψος με νικήτρια την Λασιτσκένε

Κώστας Ευθυμιάδης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τρομερός τελικός στο ύψος με νικήτρια την Λασιτσκένε

bet365

Εκπληκτικός αγώνας στον τελικό του ύψους με την Μαρία Λασιτσκένε να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τρομερός αγώνας έγινε στον τελικό του ύψους των Ολυμπιακών Αγώνων, με την πρωτοπορία να αλλάζει συνεχώς και την Μαρία Λασιτσκένε να κερδίζει τελικά το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 2,04μ. και να ξεσπάει σε κλάματα στο τέλος του αγώνα.

Στο 1,98μ. άρχισαν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στον τελικό καθώς μόνο τέσσερις αθλήτριες κατάφεραν να το περάσουν. Στα 2,00μ. μπήκαν οι ΜακΝτέρμοτ, με τις Λασιτσκένε, Μάχουτσικ και Γερασένκο, με την Αυστραλή να είναι η μόνη που το πέρασε με την πρώτη. Με τα μετάλλια να είναι ανοιχτά, οι άλλες τρεις επιχείρησαν όλες τις προσπάθειες στα 2 μέτρα, με τις Λασιτσκένε και Μάχουτσικ να το περνάνε με την τρίτη προσπάθεια και να ξεκαθαρίζει η τριάδα καθώς η Γερασένκο δεν τα κατάφερε.

Στα 2,02μ. η Λασιτσκένε έκανε την ανατροπή περνώντας με την πρώτη αυτό το άλμα, με την ΜακΝτέρμοτ να τα καταφέρνει με την δεύτερη (ρεκόρ Ωκεανίας) και την Μάχουτσικ να αποφασίζει να πάει για δύο άλματα στα 2,04μ. μήπως και πάρει το χρυσό, αφού δεδομένα ήταν στην 3η θέση είτε περνούσε είτε όχι τα 2,02μ.

Εκεί η Λασιτσκένε κατάφερε στο δεύτερο άλμα της να το περάσει, με την Μάχουτσικ να μένει στην 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Η ΜακΝτέρμοτ είχε μια τελευταία προσπάθεια να αλλάξει τα πράγματα, ωστόσο δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε στο αργυρό μετάλλιο.

Η Λασιτσκένε με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει το μόνο χρυσό μετάλλιο που της έλειπε, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων, που το είχε στερηθεί στο Ρίο λόγω της τιμωρίας της Ρωσίας για ομοσπονδιακό ντόπινγκ.

Στον τελικό μετείχε για το Μαυροβούνιο και η Μαρίγια Βούκοβιτς η οποία ζει και προπονείται στην Ελλάδα μαζί με την Ιωάννα Σιώμου. Κατετάγη ένατη με άλμα στο 1,96μ., καθώς έκανε τρία άκυρα στο 1,98μ., εκεί όπου ξεκαθάρισαν πολλά πράγματα όσον αφορά τον τελικό.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα