15+2 πράγματα για την Team Hellas στο "Τόκιο 2020"

15+2 πράγματα για την Team Hellas στο "Τόκιο 2020"

bet365

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν και ας μάθουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για την Team Hellas.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 83 αθλητές-τριες σε 20 αθλήματα και στόχος τους είναι να επιστρέψουν με μετάλλια από το Τόκιο.

Κάποιοι είναι νέοι και κάποιοι παλιοί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλοι τους "διψούν" για διάκριση. Ας μάθουμε 15+2 πράγματα για την Team Hellas.

Τσουλφά: Ατλάντα-Τόκιο

Η Αιμιλία Τσουλφά είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της Team Hellas του 2020. H σπουδαία ιστιπλόος που το 2004 στην Αθήνα μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 470 στην ιστιοπλοϊα είναι γεννημένη στις 15.5.1973.

Είναι μητέρα τριών παιδιών και αυτή θα είναι η 3η της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι το μοναδικό μέλος της Team Hellas που αγωνίστηκε στην Ατλάντα το 1996.

Η μισή ντουζίνα του Αφρουδάκη

Ο Γιώργος Αφρουδάκης είναι ένας από τους δυο πολίστες της Ελλάδος με 5 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο "Άφρου" συμμετείχε για πρώτη φορά το 1996 στην Ατλάντα και το 2012 στο Λονδίνο έφτασε στις 5 συμμετοχές ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του κουμπάρου του Γιώργου Μαυρωτά.

Ο Αφρουδάκης επιστρέφει μετά από 9 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά αυτή την φορά ως αρχηγός αποστολής της ομάδας πόλο!

Από τον Λευκό Οίκο στο Τόκιο

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς, μέλος της Ολυμπιακής ομάδας πόλο της Ελλάδος, έχει κατακτήσει πριν από κάποια χρόνια πρωτάθλημα NCAA και είχε επισκεφτεί με την ομάδα του από την Καλιφόρνια τον Λευκό Οίκο.

Εκεί είχε βραβευτεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Τώρα μετά από το Ρίο 2016 θα παίξει και στο Τόκιο 2020.

Δυο αδελφές στους Ολυμπιακούς

Στο Τόκιο θα δούμε και δυο αδελφές στο άθλημα της κωπηλασίας. Είναι η Αννέτα και η Μαρία Κυρίδου. Ξεκίνησαν την κωπηλασία από τον πατέρα τους και ανήκουν στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Η Αννέτα είναι γεννημένη το 1998 και η Μαρία το 2001. Κάποτε στους Ολυμπιακούς βλέπαμε συνεχώς τους Γιώργο και Χρήστο Αφρουδάκη.

Ο πρόεδρος παίζει πόλο

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος υπήρξε σπουδαίος πολίστας στο παρελθόν. Έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στη Μόσχα και του 1984 στο Λος Άντζελες με την εθνική ομάδα.

Υπήρξε αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Γενέθλια στο Τόκιο

Η Μαρία Σάκκαρη θα γιορτάσει τα γενέθλια της στο Τόκιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα τενίστρια γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1995 στην Αθήνα και στο Τόκιο μια ημέρα μετά από την "παρθενική" της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κλείσει τα 26!

Το ρεκόρ της Ευαγγελίας

Η Ευαγγελία Ψάρρα συμπληρώνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο τις 6 συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη.

Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, του 2004, του 2008, του 2012 και του 2016. Ισοφαρίζει την Άγη Κασούμη και τον Τάσο Μπουντούρη που έχουν από 6!

Κύπελλο με τον Ολυμπιακό

Τη σεζόν 2010-11 στον Ολυμπιακό και στην ομάδα βόλεϊ αγωίστηκε η Ιβάνα Τζούριτς. Αδελφή του Δημήτρη Τζούριτς, έπαιξε μια χρονιά στον Ολυμπιακό αλλά ήταν άτυχη αφού τραυματίστηκε και έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν.

Το 2011 ο Ολυμπιακός κερδίζει στην Σάμο τον 1ο τίτλο του, το Κύπελλο Ελλάδος και αν και δεν έπαιξε το όνομα γράφτηκε στην ιστορία. Δέκα χρόνια μετά είναι στο Τόκιο ως φυσιοθεραπεύτρια του Λευτέρη Πετρούνια.

Το χρυσάφι της Team Hellas

Τέσσερις "χρυσούς" Ολυμπιονίκες περιλαμβάνει η Team Hellas του 2020. Η Αιμιλία Τσουλφά (2004) είχε κατακτήσει το χρυσό ως ιστιοπλόος το 2004 ενώ το 2016 το χρυσό κρέμασαν στο στήθος τους η Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), ο Λευτέρης Πετρούνιας (γυμναστική) και η Κατερίνα Στεφανίδη (στίβος).

Πρώτη φορά μικτή

Για πρώτη φορά θα δούμε 4χ100μ μικτή στην κολύμβηση με άνδρες και γυναίκες. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα και οι εκλεκτοί της θα είναι οι: Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Κώστα Μερετσόλιας και Νόρα Δράκου.

Το ρεκόρ της Άννας

Η Άννα Κορακάκη είναι η μοναδική Ελληνίδα αθλήτρια που έχει κατακτήσει 2 μετάλλια σε μια διοργάνωση. Τα κατάφερε το 2016 στη Βραζιλία με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο άθλημα της σκοποβολής.

Ο γιος του "πιλότου"

Στην ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδος που θα συμμετάσχει στο "Τόκιο 2020" υπάρχει και το όνομα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Είναι η πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή για τον πολίστα της Γιουγκ και η οικογένεια επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 25 χρόνια.

Ο μπαμπάς Τάσος, γνωστός ως "πιλότος" είχε συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1988, το 1992 και το 1996.

Πρώτη φορά σημαιοφόρος

Για πρώτη φορά στην τελετή έναρξης στο "Τόκιο 2020" θα έχουμε σημαιοφόρο αθλητή αλλά και αθλήτρια. Η ΕΟΕ επέλεξε τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη που θα εισέλθουν για πρώτη φορά πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θα είναι και η πρώτη φορά που η γυμναστική και η σκοποβολή θα έχουν την τιμητική τους!

Φινάλε με την Κατερίνα

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι χρονικά η τελευταία αθλήτρια που χάρισε μετάλλιο στην Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ και ήρθε στις 20 Αυγούστου 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας.

Ο coach Γιώργος

Το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η Φανή Χαλικά κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ με εμπόδια. Προπονητής της ήταν ο παλιός πρωταθλητής του στίβου, Γιώργος Παναγιωτόπουλος. O coach είναι το 2021 στο Τόκιο αφού είναι ο γυμναστής της Μαρίας Σάκκαρη.

Ο μπαμπάς Λευτέρης

Το 2016 όταν ο Λευτέρης Πετρούνιας κέρδιζε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Τότε ο "άρχοντας των κρίκων" δεν είχε ούτε σύζυγο ούτε και παιδιά.

Πέντε χρόνια μετά είναι στο Τόκιο και τον περιμένουν πίσω στην Αθήνα η σύζυγος του Βασιλική Μιλλούση και οι κόρες του Ελένη και Σοφία.

Οικογενειές σχέσεις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ταξίδεψε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με προπονητή τον πατέρα του Απόστολο Τσιτσιπά. Η Άννα Κορακάκη με προπονητή τον μπαμπά της Τάσο κατέκτησε 2 μετάλλια στο Ρίο και είναι φυσικά ξανά μαζί και στο Τόκιο για νέες επιτυχίες.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει ως προπονητή τον σύζυγο της Μίτσελ Κρίερ ενώ και η Ευαγγελία Ψάρρα τον Αλέξανδρο Νασούλα με τον οποίο είναι χρόνια παντρεμένοι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα