Το Τόκιο φοβάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δήμος Μπουλούκος
Το Τόκιο φοβάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος είναι στο Τόκιο και γράφει στο Gazzetta τις πρώτες του εντυπώσεις δύο ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Τόκιο θα μπορούσε να είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού κινήματος αλλά δυστυχώς ο κορονοϊός δεν θα το επιτρέψει. Θα έμεναν στην ιστορία ως οι σπουδαιότεροι και καλύτερα οργανωμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά οι περιορισμοί θα μειώσουν αισθητά την λάμψη τους.
Από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου στα αεροδρόμια του Τόκιο, αντιλαμβάνεσαι τι θα αντιμετωπίσεις τις επόμενες ημέρες. Η «παρουσία» του Covid 19 είναι διάχυτη παντού, κυρίως από τα μέτρα προστασίας.

Οι Ιάπωνες, ένας άκρως πειθαρχημένος λαός, δεν μπορούσαν να αφήσουν τίποτα στην τύχη και οι προφυλάξεις που παίρνουν, ξεπερνούν κάθε φαντασία. Μάσκες, στολές, αποστάσεις, αντισηπτικά, διαχωριστικά, γραπτές ειδοποιήσεις και πινακίδες, είναι ό,τι πιο συνηθισμένο συναντάς.
αντισηπτικα
Ωστόσο τα μέτρα που έχουν πάρει για την προστασία από την πανδημία, έχουν αντίκτυπο στο πρεστίζ τους και χάνεται η έννοια της μεγάλης γιορτής. Είναι η πρώτη φορά μετά από ρεπορτάζ σε έξι Ολυμπιακούς Αγώνες που είδα το κύριο αεροδρόμιο της εισόδου στην πόλη που διοργανώνει τους Αγώνες να είναι τόσο άδειο.


Το Narita είχε μόνο τις αποστολές των χωρών που συμμετέχουν και τίποτα παραπάνω, καθώς το Τόκιο έχει απαγορέψει την είσοδο στη χώρα σε όσους δεν εμπλέκονται άμεσα στους Ολυμπιακούς και φυσικά στους θεατές απ’ όλο τον κόσμο.
Πηγαίνοντας από το αεροδρόμιο στο κέντρο του Τόκιο, η ίδια εικόνα. Λίγα πράγματα σου θυμίζουν ότι η πόλη αυτή φιλοξενεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, παρά μονάχα εάν φτάσεις κοντά σε τόπο διεξαγωγής των αθλημάτων.
δημος
Η φοβία των κατοίκων, η έντονη πίεση των ΜΜΕ και οι επερχόμενες εκλογές στη χώρα, έχουν διαμορφώσει μία πραγματικότητα, ότι το Τόκιο και φοβάται τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους διοργανώνει με μισή καρδιά…
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αθλητές δεν μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην πόλη και είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις των αθλημάτων τους, από το Ολυμπιακό Χωριό που διαμένουν. Δεν τους επιτρέπεται να πάνε πουθενά αλλού κι όπως εύστοχα μου είπε ένα μέλος της ελληνικής ομάδας, «αυτό μοιάζει με ελληνική φυλακή».
αα
Κι όμως θα μπορούσε να είναι μακράν η καλύτερη διοργάνωση. Όλα άψογα οργανωμένα, οι Ιάπωνες είναι ευγενικοί και το Ολυμπιακό Χωριό είναι σύγχρονο. Oι μέχρι τώρα εικόνες θυμίζουν ταινία από το μέλλον, όπως τα mini bus που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια εντός του Ολυμπιακού Χωριού.
ουρ
Όπως και να έχει, αυτό που θα μείνει μετά το τέλος είναι οι ελληνικές επιτυχίες κι όπως μπορούμε να προβλέψουμε, θα δούμε μετάλλια με τα ελληνικά χρώματα. Αλλά αυτό θα είναι το θέμα ενός επόμενου blog…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα