Μπολτ για την κόντρα Κέρλι-Τζέικομπς: «Ο στίβος γίνεται καυτός»

Πηνελόπη Γκιώνη
Η κόντρα ανάμεσα στους δύο σπρίντερ «φουντώνει» και ο θρυλικός αθλητής δεν την άφησε ασχολίαστη.

Ο ταχύτερος σπρίντερ όλων των εποχών, Γιουσέιν Μπολτ, παρακολουθεί με ενδιαφέρον την κόντρα ανάμεσα σε δύο εξαιρετικούς αθλητές που «τσακώνονται» για το ποιος είναι ο γρηγορότερος.

Ο Αμερικανός Φρεντ Κέρλι, αργυρός στα 100μ. στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με τον Ιταλό χρυσό Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος στο Τόκιο Μαρσέλ Τζέικομπς ανταλλάσσουν σχόλια και μπηχτές, μέσω των social media, με τον πρώτο να έχει ξεκινήσει την κόντρα εδώ και αρκετό καιρό.

Ο Κέρλι είχε «κοροϊδέψει» τον Τζέικομπς, όταν ο δεύτερος είχε ανεβάσει φωτογραφία από την περίοδο που έκανε μήκος αφήνοντας αιχμή πως ο Ιταλός θα γυρίσει στο μήκος γιατί φοβάται να τρέξει με τους κορυφαίους στα σπριντ. Αυτή η μικρή κόντρα δεν εξελίχθηκε όμως, τελικά, υπήρχε και συνέχεια.

Ο Κέρλι είπε σε συνέντευξή του, πριν από μερικές μέρες, πως δεν θεωρεί τον Τζέικομπς τόσο καλό, λέγοντας: «Δεν πιστεύω πως είναι «σκύλος», θα είμαι ειλικρινής», ενώ πρόσθεσε πως τον περιμένει στον ανοιχτό στίβο γιατί «Οι πραγματικοί «σκύλοι» έρχονται και αγωνίζονται στον ανοιχτό». Ο Ιταλός απάντησε ανεβάζοντας ένα βίντεο προπόνηση σε Instagram story αναφέροντας πως «Τα λιοντάρια δεν κοιτάζουν τα μικρά σκυλιά που γαβγίζουν», βάζοντας λάδι στη φωτιά, και τότε ο Αμερικανός τον προκάλεσε σε κούρσα ενός εναντίον ενός γράφοντας: «Κάντε το να γίνει, θέλω ένας εναντίον ενός. Κανέναν άλλο. Μόνο αυτόν. Αυτός μόνος του».

Τότε ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης ανάρτησε φωτογραφία από τον τερματισμό στον τελικό των 100μ στο Τόκιο και έγραψε: «Όποτε θέλεις και όπου θέλεις αλλά να θυμάσαι ότι τη στιγμή που είχε τη μεγαλύτερη σημασία, κατέληξε έτσι».

Ο θρύλος των σπριντ, Γιουσέιν Μπολτ, παρακολούθησε αυτή την κόντρα και έγραψε στο Twitter πως ο στίβος γίνεται... καυτός. Αρκετοί χρήστες συμφώνησαν μαζί του στα σχόλια, με πολλούς να αναφέρουν πως αυτή η κόντρα ίσως και να είναι χρήσιμη αφού μπορεί να φέρει και καλές επιδόσεις στους αγώνες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι δύο σπρίντερ έχουν να αναμετρηθούν από τον Αύγουστο του 2021, στο Τόκιο, καθώς την περασμένη χρονιά ο Τζέικομπς έκανε λίγους αγώνες στον ανοιχτό λόγω τραυματισμού στο πόδι χάνοντας έτσι και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού.